Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Παρέμβαση Β.Πούτιν για το Κοσσυφοπέδιο προκάλεσε ταραχή και πανικό στο ΝΑΤΟ! Τι τους ετοιμάζει πάλι ο «κοντός»;

Το τελευταίο διάστημα αναφέρεται όλο και πιο συχνά από διεθνείς  αμυντικούς αναλυτές και ΜΜΕ ,  ότι στα Βαλκάνια  «σιγοκαίει» μια ένταση...
  η οποία την δεδομένη στιγμή θα εμφανιστεί αιφνιδιαστικά  όπως ο πόλεμος στην Γιουγκοσλαβία το 1991.
Ο λόγος στην προκειμένη περίπτωση αφορά το Κοσσυφοπέδιο και τις «εκκρεμότητες» που άφησε η δύση και η Γερμανία μετά την ωμή παρέμβαση τους το 1999.
Αυτό το «μόρφωμα» στην καρδιά των Βαλκανίων θα πυροδοτήσει μια ενδεχόμενη σύρραξη που θα θυμίζει πρώτο βαλκανικό πόλεμο.
Η Ρωσία από την άλλη πλευρά «διορθώνει» τα μοιραία λάθη της εποχής Γιέλτσιν την περίοδο εκείνη , όταν επέτρεψε αλόγιστα τότε  στους νατοϊκούς να αλωνίζουν στην περιοχή αυτή.
Ο σημερινός ηγέτης της Ρωσίας  Βλαντιμίρ Πούτιν εισέρχεται στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου διότι από την περιοχή αυτή πολύ απλά θα περνούν οι δικοί του ρωσικοί αγωγοί γεμάτοι πετρέλαιο.
Ο ίδιος δήλωσε σήμερα ότι «η Δύση στην περίπτωση της Κριμαίας αρνείται το δικαίωμα του  λαού  στην αυτοδιάθεση, ενώ η περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου  ζητεί την βούληση του λαού», σύμφωνα με δημοσίευμα.
ΠΟΘΥΤ9999
Ο Πούτιν έδωσε  μια συνέντευξη  στο πρακτορείο ειδήσεων  Bloomberg, δηλώνοντας ότι «τίποτα δεν μπορεί να γίνει παρά τη θέληση του λαού, προσθέτοντας ότι ορισμένοι από τους εταίρους δεν φαίνεται να το  κατανοούν καλά αυτό».
«Θυμηθείτε την Κριμαία, προσπαθώντας να παραβλέψετε την θέληση των ανθρώπων που ζουν στην Κριμαία,  όπου το 70 τοις εκατό από αυτούς είναι Ρώσοι και άλλοι μιλούν ρωσικά ως μητρική τους γλώσσα και ήθελαν  να  ενταχθούν στην Ρωσία. Στην συνέχεια πάρτε  το Κοσσυφοπέδιο, εδώ μπορείτε και θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη λαϊκή βούληση, αλλά στην Κριμαία όχι . Αυτά είναι τα πολιτικά παιχνίδια», δήλωσε ο Πούτιν στην συνέντευξή του.
Ο Πούτιν ρωτήθηκε αν  είναι επιθυμία της Ρωσίας   να επεκτείνει την επιρροή της στα Βαλκάνια , με τον ίδιο να δηλώνει ότι η Ρωσία σχεδιάζει «απολύτως ειρηνική εξωτερική πολιτική με την μορφή της συνεργασίας».
«Νομίζω ότι όλοι οι νηφάλιοι άνθρωποι που εμπλέκονται στην πολιτική κατανοούν  ότι η ιδέα της ρωσικής απειλής δεν υπάρχει , για παράδειγμα, η Βαλτική είναι σκέτη τρέλα. Μήπως πρέπει πραγματικά να πολεμήσουμε  ενάντια στο ΝΑΤΟ; Πόσοι άνθρωποι ζουν στο ΝΑΤΟ; Περίπου 600 εκατομμύρια, σωστά; Η Ρωσία έχει 146 εκατομμύρια. Ναι, είμαστε η  μεγαλύτερη  πυρηνική δύναμη . Αλλά πιστεύετε πραγματικά ότι θα κατακτήσει κάποιος την Βαλτική Θάλασσα με την χρήση πυρηνικών όπλων; Όταν το κάνει αυτό θα λέγεται παραφροσύνη », δήλωσε ο Πούτιν.

military
Είναι «γάτα» ο κοντός τους παίζει μια στο καρφί και μια στο πέταλο. Υπενθυμίζουμε όμως ότι στα Βαλκάνια γνωρίζει ο ίδιος ότι έχει μαζί του τους Σέρβους της Βοσνίας , την Σερβία, τον βουλγαρικό λαό στο μεγαλύτερο μέρος του, την ΠΓΔΜ , μεγάλο μέρος των  Ελλήνων και «κινείται» ανάλογα.
Η ουσία είναι ότι εάν επιχειρήσουν οι νατοϊκοί να επέμβουν π.χ. στην σερβική Βοσνία , τότε η απάντηση θα είναι άκρως δυσανάλογη στην  πράξη από την Μόσχα  .
Προφανώς όμως ο ίδιος γνωρίζει ότι το ΝΑΤΟ ήδη  κινείται για την διενέργεια τετελεσμένων στην «γειτονιά μας» και προειδοποιεί  , και όποιος κατανόησε  καλώς , αλλιώς θα πράξει ότι έπραξε στην Συρία, μέρα μεσημέρι  μάλιστα .

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...