Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Το ρωσικό αεροπλανοφόρο στις ακτές της Συρίας - με 26 μαχητικά αεροσκάφη

Η ρωσική ναυτική ομάδα στην ανατολική Μεσόγειο θα ολοκληρωθεί με την ένταξη του αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνετσόβ» [Адмирал Кузнецов].



Την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, αναφέρθηκε στο θέμα κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της στρατιωτικής υπηρεσίας, όπως σημειώνει η ρωσική Lenta.ru.



«Προς το παρόν, η ρωσική ναυτική ομάδα στην ανατολική Μεσόγειο δεν περιλαμβάνει λιγότερα από έξι πολεμικά πλοία και τρία ή τέσσερα σκάφη υποστήριξης τους. Θα αυξήσουμε τη δυνατότητα πολεμικής ετοιμότητας της ομάδας με την ενσωμάτωση στη δομή του αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνετσόβ», είπε.



Όπως σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα,  αυτή τη στιγμή το αεροπλανοφόρο επισκευάζεται και η συντήρησή του θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2016.



Στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι τα πλήρωμα του ρωσικού πολεμικού πλοίου  έχει αρχίσει προετοιμασίες για την αποστολή στη Μεσόγειο, ήδη, από τον Αύγουστο.



Τον περασμένο Μάιο είχε δημοσιευθεί ότι το πλοίο θα σταλεί για επισκευές και αναδιοργάνωση των δυνατοτήτων του, ώστε να επιτρέψει στον φορέα να επεκτείνει τη ζωή του και να προσαρμοσθεί στη χρησιμοποίηση των νέων και πολλά υποσχόμενων ρωσικών αεροσκαφών.



Σημειώνεται ότι από τον Ιούλιο, ρωσικές πηγές ανέφεραν για έναρξη ακόμη μίας ενδεχόμενης στρατιωτικής δράσης κατά των τρομοκρατών στη Συρία, από τον Οκτώβριο.


http://www.echedoros-a.gr/2016/09/26.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...