Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Αποκάλυψη ΣΟΚ. Διοικητής τζιχαντιστών της Συρίας: Οι ΗΠΑ μας παρέχουν βοήθεια

Συνέντευξη στον Γερμανικό Τύπο Ανατινάζει  την Κυρίαρχη Προπαγάνδα
σχόλιο Γ.Θ : Λίγοι κατάλαβαν ότι η συνέντευξη αυτή είναι μέρος του αμερικανογερμανικού πολέμου ο οποίος παίρνει νέες διαστάσεις... 
 
Αμερικανοί, Ισραηλινοί, Τούρκοι, Σαουδάραβες, Καταριανοί αξιωματικοί  καθοδηγούν τις δυνάμεις των Τζιχαντιστών και τους εκπαιδεύουν στον χειρισμό αμερικανικών βαρέων όπλων.
Ανταπόκριση του  έγκυρου αμερικανικού μη-συστημικού οικονομικού πρακτορείου  Zero Hedge μταδίδει:
 
Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού
 
Σε μιαν εντυπωσιακή συνέντευξη στον Γερμανό δημοσιογράφο Γιούργκεν Τοντενχέφερ, που δημοσιεύεται σήμερα σε πολλά όργανα του γερμανικού Τύπου, περιλαμβανομένης της  προβεβλημένης εφημερίδας Focus, ένα διοικητής των τζιχαντιστών  τρομοκρατών της Συρίας δηλώνει ότι κυβερνήσεις που στηρίζει η Ουάσιγκτων παραδίδουν αμερικανικά όπλα στην οργάνωση Ζαμπλάτ Αλ Νούσρα και ότι Αμερικανοί εκπαιδευτές στη Συρία πραγματοποιούν την εκπαίδευσή των πολεμιστών της.

«Ναι,  οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τους αντικαθεστωτικούς, αλλά όχι απ’ απευθείας.  Βοηθούν τις χώρες που μας στηρίζουν, αλλά δεν είμαστε ακόμη ευχαριστημένοι μ’ αυτή τη βοήθεια», εδήλωσε  ο Αμπού Αλ Εζ, διοικητής μονάδας της  Τζαμπλάτ Αλ Νούσρα, σε συνέντευξη στην Κέλνερ Στάατ Αντζάϊγκερ, από την πόλη της Αλέπο. Κατά τον διοικητή οι μαχητές της οργάνωσης θα έπρεπε να εφοδιάζονται «με πιο εξελιγμένα όπλα» από τους υποστηρικτές τους για να πετύχουν εναντίον της συριακής κυβέρνησης.
Για όσους βιάζονται για την ουσία, ιδού περιληπτικά τι είπε:
-      - Βοηθούνται άμεσα από τις ΗΠΑ                                                                     - Τους προμήθευσαν τανκς και άλλα βαρέα όπλα, μέσω Λιβύης και Τουρκίας.                                                                                   –Δέχθηκαν αξιωματικούς και εμπειρογνώμονες από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Τουρκία μέσα στην Αλέπο.                                              – Οι διοικητές του Ισλαμικού Κράτους καθοδηγούνται από τις Δυτικές μυστικές υπηρεσίες.                                                                          – Είναι αντίθετοι στις ανακωχές και τις παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας.                                                                            – Οι ΗΠΑ είναι στο πλευρό μας.
Στη πλήρη συνέντευξη ο τζιχαντιστής διοικητής δηλώνει ότι: « Η μάχη είναι δύσκολη Το καθεστώς είναι ισχυρό και βοηθείται από τη Ρωσία… Η Τζαμπλάτ Αλ Νούσρα κέρδισε μάχες χάρις στις  στους αντιαρματικούς πυραύλους TOW. Χάρις σ’ αυτούς τους πυραύλους πετύχαμε ισοπαλία με το καθεστώς. Τα  τανκς μας ήρθαν από την Λιβύη και την Τουρκία, μαζί με τους εκτοξευτές πολλαπλών πυραύλων (ΒΜ-21).»
« Θα πολεμήσουμε μέχρι την πτώση της κυβέρνησης (΄Ασαντ). Το Μέτωπο Αλ Νούσρα θέλει να εγκαθιδρύσει ένα ισλαμικό κράτος, που θα κυβερνάται σύμφωνα με το Νόμο της Σαρία. Δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε κανένα κοσμικό κράτος.»
«Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν ένα πλεονέκτημα χάρις στην αεροπορία και τις εκτοξεύσεις πυραύλων, αλλά εμείς έχουμε τους αμερικανικούς  αντιαρματικούς TOW και η κατάσταση, σε ορισμένες περιοχές, παραμένει υπό έλεγχο», πρόσθεσε ο Αμπού Αλ Εζ.
Αλλά η πιο εκπληκτική ομολογία προέκυψε όταν ρωτήθηκε εάν οι αντιαρματικοί πύραυλοι TOW αρχικά προορίζονταν για την Αλ Νούσρα ή αν η οργάνωση τους προμηθεύθηκε από τον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό» ( των μετριοπαθών αντικυβερνητικών μαχητών). Ο τζιχαντιστής το ξεκαθάρισε: «΄Όχι, οι πύραυλοι  δόθηκαν κάτ’ ευθείαν σ’ εμάς».                                Δήλωσε επίσης ότι όταν η Αλ Νούσρα  ήταν πολιορκημένη,. «είχαμε εδώ αξιωματικούς από την Τουρκία, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ και την Αμερική. Ειδικούς στη χρήση των δορυφόρων, των ρουκετών, των αναγνωρίσεων και των θερμικών καμερών»
Μια άλλα δραματική ομολογία προέκυψε όταν ο Γερμανός δημοσιογράφος ρώτησε ειδικώτερα εάν οι Αμερικανοί εκπαιδευτές ήταν πράγματι παρόντες ανάμεσα στις τάξεις των τζιχαντιστών και ο Αμπού Αλ Εζ απάντησε: « Οι Αμερικανοί είναι στο πλευρό μας.»
Είπε ακόμη ότι η Ζαμπλάτ Αλ Νούσρα πληρωνόταν για να πετύχει ειδικούς στρατιωτικούς στόχους στη συριακή σύρραξη:  «Πήραμε 50 εκατομμύρια συριακές λίρες ( γύρω στα 2,3 εκατομμύρια δολάρια) από τη Σαουδική >Αραβία. Για να καταλάβουμε τη Σχολή Πεζικού στην Αλ Μουσλιμία, πριν χρόνια, πήραμε από το Κουβέιτ 1,5 εκατομμύρια Δηνάρια Κουβέιτ ( γύρω στα 500.000 δολάρια) και από τη Σαουδική Αραβία 5 εκατομμύρια δολάρια. Τα λεφτά προέρχονταν από τις κυβερνήσεις αυτών των κρατών, όχι από ιδιώτες» είπε ο Αμπού Αλ Εζ.
Μια από τις πηγές χρηματοδότησης που ανέφερε είναι το Ισραήλ: «Το Ισραήλ μας βοηθεί επειδή βρίσκεται σε πόλεμο με την Συρία και με τους Εσμπολάχ» είπε ο διοικητής μονάδας της Αλ Νούσρα. Ανέφερε ότι η Δύση διευκόλυνε τους τζιχαντιστές να έλθουν από άλλες ώρες στη Συρία, λέγοντας «έχουμε πολλούς αγωνιστές από τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Αμερική, από όλες τις δυτικές χώρες». Και επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της Μόσχας και την Δαμασκό  ότι οι τζιχαντιστές χρησιμοποίησαν την ανακωχή, που συμφώνησαν Ρώσοι και Αμερικανοί στις 9 Σεπτεμβρίου, για να ετοιμάσουν νέαν επίθεση.
«Δεν αναγνωρίζουμε την ανακωχή- είπε. Θα ανασυντάξουμε τις μονάδες μας. Θα εξαπολύσουμε σε λίγες μέρες τη νέα συντριπτική επίθεσή μας εναντίον του καθεστώτος. ΄Εχουμε ανασυντάξει τις δυνάμεις μας σε όλες τις επαρχίες, περιλαμβανομένων της Χομς, της Αλέπο, της Ιντλίμπ και της Χάμα.»
( Σημ. Η συνέντευξη πάρθηκε προ δεκαημέρου, δηλαδή προ του  αμερικανικού φονικού βομβαρδισμού κατά συριακών δυνάμεων στο Ελ Ζορ, που ανατίναξε τη ρωσο-αμερικανική συμφωνία ανακωχής.)
Πρόσθεσε ότι η Ζαμπλάτ Αλ Νούσρα δεν θα αφήσει φορτηγά με βοήθεια να μπουν στην Αλέπο, όσο οι δυνάμεις του καθεστώτος βρίσκονται στον Δρόμο του Καστέλο, στο Αλ Μαλάν και στις βόρειες επαρχίες. Το καθεστώς πρέπει να αποχωρήσει από όλες τις περιοχές και τότε θ’ αφήσουμε τα φορτηγά να περάσουν. Εάν ένα φορτηγό τα καταφέρει να περάσει θα συλλάβουμε τον οδηγό».
Ο διοικητής επίσης αποσαφήνισε ότι η Ζαμπλάτ Αλ Νούσρα δεν δέχεται την ιδέα μιας μεταβατικής κυβέρνησης στη Συρία:  « Δεν δεχόμαστε κανέναν από το καθεστώς ΄Ασαντ ή από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, που τον χαρακτηρίζουν μετριοπαθή. Σκοπός μας είναι η ανατροπή του καθεστώτος και η εγκαθίδρυση ενός ισλαμικού κράτους, σύμφωνα με την ισλαμική Σαρία», δήλωσε.
΄Οσο για τα πρόσωπα που αντιπροσωπεύουν τη συριακή αντιπολίτευση στη συνομιλίες της Γενεύης, ο Αμπού Αλ Εζ είπε ότι « αυτοί οι άνθρωποι είναι αδύναμοι, έχουν πολλά λεφτά, έχουν πουληθεί.»
Αποκαλυπτικά ήταν και όσα είπε για τις σχέσεις με την Αλ Κάϊντα και με τους Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (Ι.Κ.)
Ο διοικητής μονάδας της Τζαμπλάτ Αλ Νούσρα επιβεβαίωσε ξεκάθαρα ότι η οργάνωση «είναι τμήμα της Αλ Κάϊντα».

«Στην πραγματικότητα- είπε- είμαστε μέσα σε μια ομάδα μαζί με το Ι.Κ. Αλλά το Ισλαμικό Κράτος εχρησιμοποιείτο ανάλογα με  τα συμφέροντα και τις πολιτικές επιδιώξεις των μεγάλων δυνάμεων, όπως η Αμερική, και η ομάδα ξέφυγε από τις αρχές μας. Οι περισσότεροι από τους ηγέτες του ΙΚ δουλεύουν με τις μυστικές υπηρεσίες και αυτό για μας είναι ξεκαθαρισμένο. Εμείς, το Τζαμπλάτ Αλ Νούσρα, έχουμε τον δικό μας δρόμο.»

http://www.moonofalabama.org/2016/09/todenh%C3%B6fer-interview-with-al-nusra-commander-the-americans-stand-on-our-side.html
πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...