Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Xάος σε όλη την Ευρώπη από τη "βύθιση" της Deutsche Bank

σχόλιο Γ.Θ : Όταν τα έλεγε ο Αγαπημένος Άγιος Γέροντας των Ελλήνων, για την άνοδο και πτώση της Γερμανίας, ήμασταν γραφικοί οι Χριστιανοί...
 
Σε ιστορικό χαμηλό υποχωρεί η μετοχή της γερμανικής Deutsche Bank τη Δευτέρα, καθώς εντείνονται οι φόβοι πως οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές θα επιμείνουν στο πρόστιμο των 14 δισ. δολαρίων στην τράπεζα λόγω πώλησης τοξικών χρηματοοικονομικών προϊόντων στο παρελθόν.

Σε περίπτωση που η γερμανική τράπεζα κληθεί να πληρώσει το υπέρογκο αυτό ποσό θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα καταστεί αναγκαία μια αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.
Οι ανησυχίες εντείνονται με πολλούς να μην αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο να επιβληθεί bail-in σε μια τράπεζα που ανήκει στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, και μάλιστα λίγους μήνες πριν τις γερμανικές εκλογές.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Δευτέρας, η μετοχή της Deutsche Bank υποχωρούσε 5,87% στα 10,74 ευρώ, έχοντας υποχωρήσει σε ακόμη χαμηλότερα νωρίτερα. Σημειωτέον ότι από την αρχή του 2016 η μετοχή της Deutsche Bank έχει χάσει πάνω από το 50% της αξίας της.
Τελικώς η μετοχή της γερμανικής τράπεζας έκλεισε στο -7,5%

Οι κατηγορίες των αμερικανικών αρχών
Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την γερμανική τράπεζα, ζητώντας το ποσό των 14 δισ. δολαρίων για να έλθει σε συμβιβασμό και να κλείσει την έρευνα αναφορικά με τις πωλήσεις τοξικών ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων κατά την περίοδο διόγκωσης της φούσκας της αμερικανικής αγοράς στεγαστικών δανείων υψηλού ρίσκου (subprime market).
Η τράπεζα είχε προνοήσει να βάλει στην άκρη το ποσό των 6,2 δισ. δολαρίων τον περασμένο Ιούνιο για ενδεχόμενο πρόστιμο αλλά το ποσό που ζητούν οι αμερικανικές αρχές σχεδόν διπλάσιο.


Μέρκελ: Δεν θα βοηθήσουμε την Deutsche Bank

Σύμφωνα με ανώνυμη κυβερνητική πηγή που επικαλείται το περιοδικό FOCUS, η γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ απέκλεισε το ενδεχόμενο κρατικής βοήθειας προς τη γερμανική τράπεζα, κάτι που δημιούργησε νέες ανησυχίες στους επενδυτές.

Ομως, ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της καγκελαρίου δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν εμπλέκεται σε τέτοιες εικασίες, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Focus.

Και μπορεί η γερμανική τράπεζα να έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν χρειάζεται κρατική ενίσχυση, ωστόσο οι διαβεβαιώσεις δεν φαίνεται να καθησυχάζουν τους επενδυτές. Επιπρόσθετα, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα στην ΕΕ έχει κι άλλα προβλήματα καθώς βρίσκεται υπό έρευνα για αγοραπωλησίες σε πολύτιμα μέταλλα και την μεταφορά δισεκατομμυρίων δολαρίων εκτός Ρωσίας.

"Η τράπεζα έχει από τα πιο αδύναμα momentum κερδοφορίας του κλάδου, καθώς η πτώση των προμηθειών διεθνώς και η απομόχλευση έχουν χτυπήσει τα έσοδα και η αναδιάρθρωση όπως και τα νομικά κόστη έχουν βαρύνει τα έξοδα της τράπεζας", αναφέρει χαρακτηριστικά η Credit Suisse για την κατάσταση της γερμανικής τράπεζας.
Κέρδος online   27/9/2016 10:58

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...