Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Το βλέμμα του Πούτιν είναι στραμμένο στην τουρκία από τα παιδικά του χρόνια...

σχόλιο Γ.Θ : Είναι παλιό το σχέδιο... είναι παλαιά η αποστολή...
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πριν από 43 χρόνια ο σημερινός πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδιμήρ Πούτιν, που έχει γίνει ο εφιάλτης των Τούρκων, βρίσκονταν στην Τουρκία και επίσημα δούλευε στην τουρκική εταιρεία Tüpraş, στην πραγματικότητα όμως δούλευε για την ρωσική μυστική υπηρεσία KGB.

nearos 

Όπως αναφέρει για εκείνη τη εποχή ένας τότε συνάδελφος του, ο Τούρκος Adem Albayrak, ο Πούτιν είχε δουλέψει για ένα ολόκληρο χρόνο πάνω στα ρωσικά άρματα μάχης στις εγκαταστάσεις της τουρκικής εταιρείας στην περιοχή Aliağa της Σμύρνης. Τότε είχε το όνομα Potin, παραπλήσιο του Πούτιν, και φυσικά έκρυβε την αληθινή του ιδιότητα αλλά όπως υποστηρίζει ο Albayrak υπήρχαν υποψίες ότι ήταν κατάκοπος και ότι δούλευε για τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.
Συγκεκριμένα το 1971 γίνονταν εργασίες βελτίωσης πάνω στα άρματα μάχης ρωσικής προέλευσης στις εγκαταστάσεις της Tüpraş, τις οποίες είχε αναλάβει μια ρωσική εταιρεία και ένας από τους ειδικούς ήταν ο Πούτιν τότε 20 χρονών, νέος με μεγάλη όρεξη για δουλειά. Ο νεαρός τότε Πούτιν επόπτευε του έργου και παρακολουθούσε όλες τις κινήσεις των Τούρκων, ενώ διακρίνονταν για την μεγάλη τεχνική του κατάρτιση.
Σύμφωνα με τον τότε Τούρκο συνάδελφο του, ο Πούτιν πολλές φορές παρατηρήθηκε να βγάζει φωτογραφίες και μάλιστα από μέρη που κανονικά δεν θα έπρεπε και δεν ήταν του επαγγελματικού του ενδιαφέροντος. Για τον λόγο αυτό, όπως υποστηρίζει ο Adem Albayrak, τους είχαν γεννηθεί υποψίες ότι ο νεαρός Ρώσος εργοδηγός ήταν κατάσκοπος και δούλευε για τις μυστικές υπηρεσίες.
Ο τότε προϊστάμενος της ρωσικής εταιρίας ήταν κάποιος Ρώσος ονόματι İlya, τότε 40 ετών, ο όποιος μάλλον ή δεν γνώριζε τον ρόλο του Πούτιν ή γνώριζε και έκανε πως δεν ήξερε γι’ αυτό και στις συνομιλίες του με τους Τούρκους για τον Πούτιν και τις φωτογραφήσεις του εμφανίζονταν σαν να μην συμβαίνει τίποτα.
Όταν μετά από τόσα χρόνια, αναφέρει ο Τούρκος συνάδελφος του Πούτιν, «κατάλαβα με ποιον δούλευα μαζί, έπαθα κυριολεκτικά σοκ!».
Αλλά, σοκ σήμερα έχουν πάθει όλοι στην Τουρκία με αυτόν τον χαρισματικό Ρώσο ηγέτη, που… βάλθηκε να τους βάλλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι!

http://nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...