Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Ρώσος απόστρατος στρατηγός της κατασκοπείας πιθανολογεί Αμερικανική απόπειρα κατά Πούτιν

σχόλιο Γ.Θ : Η αγάπη και προσευχή μας, στα Ορθόδοξα αδέρφια μας, θα συντρίψει τα σχέδια των αντίχριστων. Το υπερόπλο της προσευχής και της Αγάπης δεν μπορεί να το νικήσει καμιά υπερδύναμη.



Το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Τσάργκραντ μετέδωσε συνέντευξη του Διευθυντή του Ρωσικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Σπουδών Λεονίντ Ρεσέτνικωφ, αποστράτου αντιστρατήγου της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας, στον δημοσιογράφο του σταθμού Αντρέϊ Αφανάσιεφ, από την οποία η κορυφαία αγγλόγλωσση ρωσική ιστοσελίδα Russia Insider αναδημοσίευσε χθες τις ακόλουθες ερωταποκρίσεις:
Μετάφραση: Μιχ. Στυλιανού

Αντρέϊ Αφανάσιεφ: Μερικοί εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι το επεισόδιο στη Συρία (σημ: Ο σκοτωμός 60 Σύρων στρατιωτών και τραυματισμός 100 σε αμερικανικό βομβαρδισμό) δεν ήταν απλώς μια προσπάθεια να προκαλέσουν τη Ρωσία, αλλά να την παρασύρουν σε μια παγκόσμια σύρραξη. Είναι οι σημερινοί Αμερικανοί, ή οι ηγεσίες τους, υπέρ μιας τέτοιας εξέλιξης;
Λεονίντ Ρεσέτνικωφ: Θα πρέπει να λάβουμε υπ’όψιν μας ότι οι Αμερικανοί αρέσκονται να χρησιμοποιούν καλά δοκι- μασμένες μεθόδους. Και αυτή η πρακτική είναι που εφαρμόστηκε στη Συρία, όπου συμφώνησαν μιαν ανακωχή. Η Ρωσία ήταν απασχολημένη με τις βουλευτικές εκλογές. Κανείς δεν περίμενε μιαν επίθεση. ΄Ετσι ίσως σκέφθηκαν ότι θα περάσει χωρίς πολλά πολλά: « Να δούμε πως η Ρωσία θα αντιδράσει.» Το ίδιο έκαναν και στη Γεωργία, στις 8 Αυγούστου, 2008, πιστεύοντας ότι η επίθεση θα περάσει απαρατήρητη λόγω των Ολυμπιακών αγώνων στο Σότσι και ότι η Ρωσία δεν θα τολμούσε να αντιδράσει. Δεν υπάρχει εδώ τίποτα το περίεργο, είναι μια χαρακτηριστική δουλειά των αμερικανικών ειδικών στρατιωτικών υπηρεσιών.
Πιστεύω ότι βασικά θέλουν να διασώσουν τον ρόλο της χώρας τους ως Κυριάρχου του Σύμπαντος, ρόλο τον οποίο χάνει. Αισθάνονται την αδυναμία τους περισσότερο από όσο εμείς, έχοντας επίγνωση ότι οι περισσότερες χώρες δεν θέλουν πλέον να συνεχίσουν να ζουν ως υπάκουα ανδρείκελα, είτε ηθικά, ή πνευματικά ή πολιτικά.
Τώρα τους απομένει μόνο μια επιλογή – να χτυπήσουν τον αντίπαλο σε επίδειξη της δύναμής τους- ίσως να υποχωρήσει. Αυτό θα άρχιζε με την απομάκρυνση του προέδρου μας.
Αντρέϊ Αφανάσιεφ : Μερικοί μιλούνε ακόμη και για δολοφονία…
Ο επικεφαλής του Ρωσικού Ινστιτούτου Λεονίντ Ρεσέτνικοφ είναι ένας από τους ισχυρότερους και ευφυέστερους συμβούλους του Βλαντίμιρ Πούτιν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής
Λεονίντ Ρεσέτνικωφ: Η Κεντρική Υπηρεσία Μυστικών Πληροφοριών ( CIA ) ειδικεύεται στις δολοφονίες. Τις εφαρμόζουν επί δεκαετίες, δολοφονώντας ηγέτες ολόγυρα στον κόσμο. Γι’ αυτό θα ήταν αφέλεια να πιστεύουμε πως δεν σχεδιάζουν να κάνουν το ίδιο και με τον Βλαντιμίρ Πούτιν: Αν δεν μπορούν να τον ανατρέψουν από την εξουσία, θα τον δολοφονήσουν. Ο δεύτερος στόχος είναι να εγκλωβισθεί η Ρωσία, να την εμπλέξουν σε πολλαπλές συρράξεις. Πιστεύουν ότι, αντίθετα με ό,τι συνέβη όταν οι Τούρκοι έριξαν το αεροπλάνο, θα τσιμπήσουμε το δόλωμα. Η πολιτική στη Συρία είναι η ίδια. Οφείλεις να την αντιμετωπίσεις.

Δεν πρέπει να έχουμε ψευδαισθήσεις. Σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ενδιαφέρονται μόνο για ένα πράγμα: Να καταστρέψουν τη Ρωσία ως πολιτιστικό, γεωπολιτικό, στρατιωτικό και πολιτικό ανταγωνιστή αλλά και ως οικονομικό ανταγωνιστή με τον ευρύτατο θησαυρό των πλουτοπαραγωγικών πηγών της.


Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...