Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών,  είχε  συνεδρίαση χθες  Κυριακή μετά από αίτημα των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας για να συζητήσουν την επιδείνωση της κατάστασης στην πόλη του Χαλεπίου, καθώς η κυβέρνηση Άσαντ κλιμάκωσε , σύμφωνα με την δύση,  τις  αεροπορικές της  επιδρομές.
  1016203225
Η Αμερικανίδα πρέσβης δήλωσε για το θέμα αυτό , ότι «η  Ρωσία είναι χορηγός του Άσαντ και δεν  κάνει τίποτα για την  καταπολέμηση της τρομοκρατίας και αυτό αποκαλείται  βαρβαρότητα. Αντί να επιδιώκουν την ειρήνη,  Ρωσία και  Άσαντ κάνουν πόλεμο. Αντί να βοηθήσουν στην μεταφορά σωτήριας βοήθειας  για τους αμάχους,  Ρωσία και  Άσαντ βομβαρδίζουν τις ανθρωπιστικές συνοδείες και τα νοσοκομεία». «Η Ρωσία κατέχει μόνιμη έδρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αυτό είναι ένα προνόμιο που επιφέρει και  μια τεράστια  ευθύνη. Ωστόσο, στη Συρία και στο Χαλέπι, η Ρωσία έκανε κατάχρηση αυτού του  ιστορικού προνομίου», τόνισε η Αμερικανίδα διπλωμάτης .
Ο Βρετανός πρεσβευτής στον  ΟΗΕ Μάθιου Ρούκρωφτ με την σειρά του  εντάχθηκε και αυτός στο κλίμα, λέγοντας ότι «η Ρωσία θα πρέπει να αποκλειστεί  από τη διαδικασία της επιβολής της ειρήνης στη Συρία με βάση την πρόσφατη στάση της» .
«Η ρωσική προσφορά για την επιβολή της ειρήνης στη Συρία είναι πολύ, πολύ κοντά στο τέλος της ζωής της  και ναι, το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να είναι έτοιμο να εκπληρώσει  τις ευθύνες του» , δήλωσε ο Βρετανός διπλωμάτης .
imagehandler
«Το συριακό καθεστώς και η Ρωσία, εξαπέλυσαν μια νέα κόλαση στο Χαλέπι. Η Ρωσία συνεργάζεται με το συριακό καθεστώς  πραγματοποιώντας  εγκλήματα πολέμου¨, κατέληξε ο εκπρόσωπος της Βρετανίας στον ΟΗΕ.
Πρόκειται για ένα σαφές σχέδιο  προετοιμασίας της κοινής γνώμης από τα σκοτεινά κέντρα της δύσης προς τον  πλανήτη,  ότι η Ρωσία δεν ανήκει στις «πολιτισμένες χώρες», έτσι ένας πόλεμος εναντίον της θα ήταν  ηθικά νόμιμος, «διότι οι Ρώσοι είναι βάρβαροι». !!