Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Νέο τουρκικό κόμμα απαιτεί τα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

σχόλιο Γ.Θ : Τι παθαίνει όποιος θέλει τα πολλά;...



Νέο τουρκικό κόμμα στην ιδρυτική του διακήρυξη ζητά την ενοποίηση όλων των Τούρκων στον κόσμο για να αποκαταστήσουν τα προγονικά εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του βουλγαρικού πρακτορείου Bgnes, που επικαλείται τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης το νέο πολιτικό σχήμα φέρει την ονομασία ‘Οθωμανικό Κόμμα’ (στα τουρκικά: Osmanli Partisi, υπάρχει σχετικό δημοσίευμα της ‘Χουριέτ’).
Πρόκειται για το 91ο πολιτικό κόμμα που εγγράφεται στην Τουρκία. Η εγγραφή του έχει γίνει μετά από προσεκτική εξέταση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.
Στη χώρα είναι σχετικά εύκολο να δημιουργήσει κανείς ένα νέο πολιτικό κόμμα, δεδομένου ότι απαιτείται ένα ελάχιστο ποσοστό 30 ιδρυτικών μελών.
Το έμβλημα του νέου κόμματος είναι μια λευκή ημισέληνος στην οποία είναι γραμμένα τα αραβικά γράμματα Ελίφ και Βαβ σε κόκκινο φόντο.
 
 
Επικεφαλής του νέου κόμματος είναι ο Ιμπραήμ Ουνιέ (İbrahim Ünye), ο οποίος δήλωσε ότι το νέο κόμμα θα δημιουργήσει τις αναγκαίες υποδομές σε όλη τη χώρα και θα συμμετάσχει στις εκλογές.
Ο κύριος στόχος του κόμματος είναι η επίτευξη μιας ριζικής αλλαγής στην τουρκική πολιτική σκηνή.
Κατά τις επόμενες ημέρες η ηγεσία του Οθωμανικού Κόμματος θα οργανώσει στρατόπεδο εκπαίδευσης  και θα ανακοινωθούν αργότερα τα σχέδια για την εκπαίδευση σε όλον τον κόσμο, όπου οι Τούρκοι θα εργάζονται για την ενοποίηση, ημέρα και νύχτα από πόρτα σε πόρτα, όπως αναφέρεται.
Στη διακήρυξή του το νέο κόμμα τονίζει ότι θα δώσει «ζωή στα διάσπαρτα κατακερματισμένα εδάφη των προγόνων μας, επικαλούμενο την τουρκική ισλαμική ένωση που όλοι μαζί θα οικοδομήσουμε», μετά την ανάγνωση της διακήρυξης ο Ουνιέ ζήτησε την ευλογία του παντοδύναμου Αλλάχ.
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...