Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Η Νέα Τάξη μπορεί να διατηρεί Στρατό (υψηλότατης τεχνολογίας) άλλα τις περισσότερες περιπτώσεις τις αναθέτει σε μεγάλο πλέγμα παρακρατικών ομάδων

της Αλέκας Λεώνη

 H Ιστορία συχνά γράφεται από ομάδες αλητών και του υποκόσμου γνωστές ως παρακράτος.
Ως παρακράτος εννοούμε ομάδα ατόμων τα οποία αναπτύσσουν, δραστηριότητες εκτός των θεσμών, παράλληλα προς το κράτος (συνήθως με την ανοχή ή και τη στήριξή του) και δρουν εναντίον του κοινωνικού συνόλου. Δηλαδή το Παρακράτος είναι μια ιδιότυπη κατάσταση που λειτουργεί πέραν των ορίων της νομιμότητας, με καθοδηγητικά όργανα που απαρτίζονται από κρατικούς ή μη αξιωματούχους και εκτελεστικά όργανα που αλιεύονται από τον υπόκοσμο. Στις μέρες μας αυτό το φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση.
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις στην Ιστορία είναι: η δράση του Μουσουλίνι στην Ιταλία ο οποίος επιστράτευσε τον τότε υπόκοσμο της Ιταλίας, η δράση της Στοάς Π2 στην Ιταλία η οποία κατέληξε στην δολοφονία του πρωθυπουργού της Ιταλίας Aldo Moro. Παρόμοια περίπτωση ήταν και η δράση αλητο-ομάδων του Μάη του 68 στη Γαλλία. Πέρασαν χρόνια για να καταλάβουμε ότι η εξέγερση του 68 δεν ήταν μια αυθόρμητη εξέγερση αλλά μια κατευθυνόμενη εξέγερση από μυστικές υπηρεσίες.
Αν αυτά είναι μερικά Ιστορικά παραδείγματα δράσης του παρακράτους, σήμερα ζούμε τον κολοφώνα του παρακράτους. Ας δούμε λοιπόν μερικά σημερινά παραδείγματα πολιτικών δράσεων κακοποιών ομάδων. 

Η επιχείρηση αποκαθήλωσης από την εξουσία του νόμιμου προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ  ανατέθηκε κυρίως σε κακοποιά στοιχεία από δυτικές κυβερνήσεις. Η οργάνωση ISIS είναι ακριβώς ένα τέτοιο κατασκεύασμα.  Τα μέλη του ISIS –και άλλων συναφών ομάδων- είναι κυρίως ένα περιμάζωμα από περιθωριοποιημένα άτομα - κοινωνικά απόβλητα της Δύσης.

Στην χώρα μας κάθε φορά που ξένες δυνάμεις επιχειρούν να μας επιβάλουν μια ανθελληνική πολιτική, οι λεγόμενοι ‘γνωστοί – άγνωστοι’ αναλαμβάνουν δράση. Καίνε και καταστρέφουν ότι βρουν μπροστά τους. Περιέργως ποτέ από αυτούς δεν τιμωρήθηκε κανείς. Όταν τα επεισόδια έχουν μεγάλη έκταση, η αστυνομία συλλαμβάνει καμιά 15-ρια άτομα και μετά από λίγο αφήνονται ελεύθεροι. Είναι προφανές ότι υπάρχει στέρεη οργάνωση. Ποιος τους ‘βγάζει’ από τα κρατητήρια; Γιατί κανένα από τα κόμματα που κυβέρνησαν δεν μπόρεσαν να σταματήσουν το καταστροφικό τους έργο;

Οι διάφορες ΜΚΟ είναι ίσως οι πιο αντιπροσωπευτικές μορφές του σύγχρονου παρακράτους. Η λεγόμενοι ‘ακτιβιστές’ και οι διάφορες ΜΚΟ διαπλέκονται και αλληλο-υποστηρίζονται. Μερικοί από αυτούς –‘γνωστοί’- αναπτύσσουν μπίζνες πολύ καλά οργανωμένες. Ένα παράδειγμα βλέπου εδώ: http://www.newsnowgr.com/article/180737/poses-mko-lete-na-exoun-o-konstantinou-tou-antarsya-me-ton-kourkoula.html  .
Αυτά είναι μερικά παραδείγματα στα οποία το επιχειρησιακό έργο ανατίθεται στον  υπόκοσμο, και αυτός γίνεται ο καταλύτης για την δημιουργία ανατροπών και επιβολή νέων καταστάσεων πάντοτε επιζήμιων για την κοινωνία.  Ένα πολύ βασικό χαρακτηριστικό είναι και το ότι το παρακράτος στις περισσότερες περιπτώσεις σχετίζεται με ναρκωτικά και παραφιλίες. Η Kelly Greenhill –καθηγήτρια του Tufts University - στο βιβλίο της ‘Sex, Drugs, and Body Counts: The Politics of Numbers in Global Crime and Conflict’, δηλαδή  ‘Σεξ, Ναρκωτικά και οι αριθμοί του σώματος: Η πολιτική των αριθμών στο παγκόσμιο έγκλημα και τις συγκρούσεις’, αναφέρεται και σε πολύ πιο σύνθετες περιπτώσεις, οι οποίες εφαρμόστηκαν κυρίως στην Νότια Αμερική
Το οργανωμένο έγκλημα παράλληλα με την παραδοσιακή του δραστηριότητα (προστασία, πορνεία, τζόγος και ναρκωτικά), πολιτικοποιείται κυρίως με την εξυπηρέτηση πολιτικών στόχων οι οποίοι του ανατίθενται, όπως: δημιουργία ψυχολογικών καταστάσεων για την απόλυτη χειραγώγηση των πολιτών, αποσύνθεση κοινωνιών, δράση ως 5η φάλαγγα όταν χρειάζεται και διάπραξη ακόμη και πολιτικών δολοφονιών αν χρειαστεί. Μια προφανής διαπίστωση σήμερα είναι ότι το ημεδαπό παρακράτος δεν φαίνεται να είναι τόσο επαρκές ή τόσο κατάλληλο. Για το σκοπό αυτό παρατηρούμε ότι έχουμε ‘εισαγωγή’ παρακρατικών στοιχείων, δηλαδή έχουμε και παγκοσμιοποίηση των παρακρατικών μηχανισμών. 
Αυτό διαπιστώνεται πολύ εύκολα από γεγονότα όπως:
Στα επεισόδια που σημειώθηκαν σε πορεία διαμαρτυρίας εναντίον της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές οι συλληφθέντες αλλοδαποί ήταν 69 από τους 78 συνολικά συλληφθέντες. Δηλαδή έχουμε εισαγόμενους ταραξίες  και μάλιστα σε υπερβολικό αριθμό για ένα τοπικού σχετικά ενδιαφέροντος θέμα!  
Επίσης, 3 μόνο ήταν οι Έλληνες και 11 οι αλλοδαποί οι οποίοι συνελήφθησαν για τα επεισόδια στην Αθήνα το Μάιο του 2016 - στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ για το Ασφαλιστικό. Δηλαδή τώρα έχουμε και εισαγόμενους μπαχαλάκηδες, φαίνεται πως η ντόπια παραγωγή δεν φτάνει.
  (http://www.express.gr/news/ellada/787805oz_20160509787805.php3 )
Σήμερα, σε συλλογικότητες των Εξαρχείων, βρίσκουν καταφύγιο  νεαροί άνδρες αλλοδαποί -ηλικιακά 16 μέχρι 35 ετών-  λίαν επικίνδυνοι, με προϊστορία σε πολεμικά γεγονότα της Μέσης Ανατολής. Εκεί μπορεί να χειραγωγούνται και να προετοιμάζονται και να είναι έτοιμοι για ‘δράση’ την κατάλληλη στιγμή. Ερώτημα: Ποιος τους χειραγωγεί; Ποιος πληρώνει γι’ αυτόν τον άτυπο και εν ύπνωση στρατό που προορίζεται να δράσει ως 5η φάλαγγα σε μια ξένη γι’ αυτούς χώρα; Ποιος έχει συμφέροντα στην Ελλάδα; Ποιος είναι ο τελικός στόχος;
Η παγκοσμιοποίηση έχει γιγαντώσει το παρακράτος. Η Νέα Τάξη μπορεί να διατηρεί Στρατό (υψηλότατης τεχνολογίας) άλλα τις περισσότερες περιπτώσεις τις αναθέτει σε μεγάλο πλέγμα παρακρατικών ομάδων των οποίων τα έργα καθοδηγεί για τους δικούς του σκοπούς. Τα ΜΜΕ είναι ο τρίτος πόλος που συμπληρώνει την ομπρέλα της επιβολής. Το προφανές όφελος που έχει είναι ότι επιτυγχάνει το αποτέλεσμα με σχετικά αναίμακτο τρόπο. Είναι η νέα μορφή φασισμού. Μάλλον όμως θα πρέπει να βρεθεί νέος όρος γιατί η μορφή δράσης είναι διαφορετική και τα αποτελέσματα του παρακράτους και της χρήσης των κακοποιών στοιχείων είναι αυξημένα κατά πολύ. Ο Γκοτζαμάνης ήταν ένας και πλήρωσε. Οι σημερινοί Γκοτζαμάνηδες είναι χιλιάδες και οργανωμένοι.
 Με τέτοιους τρόπους η Νέα Τάξη προετοιμάζει  τον αλληλοσπαραγμό και την εξαθλίωση πάνω σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...