Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Πάει, σάλταρε ο Ερντογάν - Θα... μεταμφιεστεί σε Μωάμεθ Πορθητή για να γιορτάσει την Άλωση

Κάθε χρόνο με μεταμφιεσμένους γενίτσαρους και τυμπανοκρουσίες γιορτάζουν στην Τουρκία την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.
Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο πρόεδρος της Τουρκίας, που δηλώνει ότι θέλει να μπει η χώρα του και στην ΕΕ, ετοιμάζει και φέτος φιέστα για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται μάλιστα να μεταμφιεστεί σε… Πορθητή κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Άλωση, προκειμένου να «ντοπάρει» τους χιλιάδες Τούρκους που συμμετέχουν σ΄ αυτές.
Με στόχο προφανώς να ξεχάσουν τον ακήρυχτο πόλεμο με τους Κούρδους μαχητές που στοιχίζει στην Τουρκία πολλές ζωές αμάχων αλλά και στρατιωτών.
Ο Τούρκος Πρόεδρος αποφάσισε φέτος να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής των μεγαλοπρεπών και φανταχτερών εκδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη για την 563η επέτειο της Άλωσης, «μασκαρεμένος» ως μεγάλος Φατίχ, δηλαδή Μωάμεθ Πορθητής, στέλνοντας προκλητικά μηνύματα σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο που δεν ξεχνά ούτε τις γενοκτονίες, ούτε τους βαρβάρους που μετά την Πόλη επιχείρησαν να εισβάλλουν και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ούτε φυσικά την εισβολή τους στην Κύπρο.

Αφίσα από την αντίστοιχη περυσινή φιέστα των Τούρκων για την Άλωση
Ο Ερντογάν και το βαθύ κράτος της Άγκυρας τύπωσαν μάλιστα και αφίσες για να προβάλλουν τη φιέστα που στήνουν.

http://www.pontos-news.gr/article/150701/o-erntogan-tha-metamfiestei-se-moameth-porthiti-gia-na-giortasei-tin-alosi
Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...