Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Στα ύψη η αθεΐα σε Αγγλία και Ουαλία

Το Ισλάμ θα αντικαταστήσει τον Χριστιανισμό
Σε Αγγλία και Ουαλία ο χριστιανικός πληθυσμός μειώνεται έναντι της αθεΐας και έτσι κερδίζει έδαφος το Ισλάμ, το οποίο προωθείται ανοιχτά από τον νέο δήμαρχο της αγγλικής πρωτεύουσας και δεν αποκλείεται, με αυτούς τους ρυθμούς, να γίνει κύρια θρησκεία της χώρας.
Το ποσοστό του πληθυσμού που προσδιορίζουν την ταυτότητά τους ως "μη έχοντες καμία θρησκεία" -αναφέρεται ως "Nones"- έφτασε το 48,5% το 2014, σχεδόν διπλάσιο από το ποσοστό του 25% που ήταν στην απογραφή του 2011. Εκείνοι οι οποίοι αυτοορίζονται ως Χριστιανοί -Αγγλικανοί, Καθολικοί και άλλα δόγματα - αποτελούν το 43,8% του πληθυσμού. Η έκθεση δεν εξετάζει τα δεδομένα από τη Σκωτία ή τη Βόρεια Ιρλανδία.

Τέσσερις στους δέκα ενήλικες έχουν εγκαταλείψει την οικογενειακή πίστη τους-είτε Αγγλικανοί είτε Καθολικοί- για να γίνουν "Nones". Οι Αγγλικανοί χάνουν 12 πιστούς για κάθε άτομο που κερδίζουν, και Καθολικοί 10 ανά κάθε άτομο που κερδίζουν.

Όσο μάλιστα αυξάνεται ο αριθμός μουσουλμάνων μεταναστών, τόσο θα μειώνεται εκείνος των χριστιανών. Έτσι σε περίπτωση δημοψηφισμάτων για διάφορα θρησκευτικά θέματα, θα επικρατεί η άποψη που ευνοεί το Ισλάμ.
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...