Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Γάλλοι: «Εμείς δεν κοιμόμαστε όπως οι Έλληνες»

σχόλιο Γ.Θ : Ναι, αλλά εσάς η χώρα σας δεν είναι προτεκτοράτο. Είναι ελεύθερη η χώρα σας και η αντίδρασή σας έχει αποτέλεσμα, αφού μέρος της αντιπολίτευσης και του Τύπου συμπαραστέκεται στον αγώνα σας. Όταν εμείς είχαμε γεμίσει τις πλατείες σε όλη την Ελλάδα για ολόκληρες εβδομάδες, τα κατοχικά μας βοθροκάναλα ΔΕΝ μετέδιδαν τίποτα σε αντίθεση με τα δικά σας. Τα δε αντιπολιτευτικά κόμματα βοήθησαν έμμεσα στο να καταρρεύσει η εξέγερση. Οπότε, ας μην κοροϊδευόμαστε...
 
Με το σύνθημα «Δεν είμαστε Έλληνες να κοιμόμαστε» έχουν βγει και σήμερα στους δρόμους οι Γάλλοι για να διαμαρτυρηθούν για τις εργασιακές αλλαγές που προωθεί ο Γάλλος πρόεδρος Φ. Ολάντ οι οποίες θα επαναφέρουν τον εργασιακό «μεσαίωνα» όπως ήταν τον καιρό της φεουδαρχίας.

Κατά εκατοντάδες χιλιάδες, απ'άκρη σ'άκρη της Γαλλικής επικράτειας και ιδίως στις μεγάλες πόλεις, οι πολίτες της χώρας διαδηλώνουν ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας και τις αλλαγές στα εργασιακά που προωθούν οι Βρυξέλλες.

Οι Γάλλοι πολίτες μάχονται εδώ και ενάμιση μήνα στους δρόμους με τεράστιες συγκεντρώσεις. Ένα από τα πολλά συνθήματα που έχουν οι Γάλλοι είναι ότι “δεν είμαστε Έλληνες να κοιμόμαστε” προσπαθώντας να κάνουν και άλλους λαούς της Ευρώπης να ξεσηκωθούν και να βγουν στους δρόμους.

Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι, ο ξεσηκωμός των Γάλλων είναι αυθόρμητος ή ελεγχόμενος και θα οδηγήσει στην παγκόσμια χούντα, ως λύση που θα δώσουν οι ίδιοι που ελέγχουν σήμερα τους πολιτικούς;
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...