Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Η Αρχιεπισκοπή Κρήτης ενημερώνει για τον δήθεν «μητροπολίτη» που τάζει λαγούς με πετραχείλια

ilarion
Συνεχίζεται ο σάλος με τον δήθεν μητροπολίτη, ένα θέμα που είχαμε αποκαλύψει από αυτή την στήλη (δείτε εδώ) τον Δεκέμβριο του 2015.
Ο συγκεκριμένος «μητροπολίτης» κατάφερε και ξεγέλασε τουλάχιστον έναν Δήμαρχο από την ανατολική Κρήτη, ο οποίος τον δέχτηκε με κάθε επισημότητα στο γραφείο του, ενώ δυο άλλοι Δήμαρχοι από Ηράκλειο και Ρέθυμνο, κατάλαβαν στο παρά πέντε ότι κάτι δεν πάει καλά και δεν δέχτηκαν τη συνάντηση που τους είχε προταθεί.
Δεν είναι όμως και λίγοι οι γνωστοί Ηρακλειώτες που – μάλλον παραπληροφορημένοι – τον έχουν επισκεφτεί και μάλιστα έχουν φωτογραφηθεί μαζί του, γεμίζοντας τον τοίχο του «μητροπολίτη» με φωτογραφίες τους.

Όπως γράφαμε τότε:
Ο συγκεκριμένος «μητροπολίτης», έχει το ίδιο όνομα με μια από τις πλέον σημαντικές εκκλησιαστικές προσωπικότητες της Ρωσικής εκκλησίας και μέλος της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου της Μόσχας. Έναν σχετικά νέο ιεράρχη, με διεθνές όμως κύρος και τεράστια επιρροή στα εκκλησιαστικά πράγματα που για τους καλά γνωρίζοντες μπορεί να είναι και επόμενος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών. Δεν είναι λοιπό δύσκολο να μπερδευτούν οι αυτοδιοικητικοί και να νομίζουν ότι πρόκειται για τον κορυφαίο αυτόν ιεράρχη. Με ένα καλύτερο όμως ψάξιμο στο διαδίκτυο, διαπιστώνει κανείς ότι είναι απλώς… συνωνυμία!Το ποια είναι τα κίνητρα των επισκέψεων του «μητροπολίτη» είναι άγνωστα. Εκκλησιαστικοί κύκλοι πάντως, κάνουν λόγω για μια αίρεση παλαιοημερολογιτών από την Αθήνα, η οποία έχει δημιουργήσει μια «εκκλησία», ένα «ιερό κτήμα» όπως το ονομάζουν οι εκπρόσωποι της αίρεσης, χωρίς καμία αναγνώριση από πουθενά και φυσικά, χωρίς εκκλησιαστική υπόσταση. Κορυφαίοι μάλιστα Κρητικοί Ιεράρχες όταν έμαθαν για την περιοδεία του «μητροπολίτη» στην Κρήτη αντέδρασαν έντονα, ζητώντας από τους ιερείς των Μητροπόλεών τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην επιτρέψουν καμία συμμετοχή του σε τοπικά εκκλησιαστικά θέματα.
Το βέβαιο όμως είναι ότι τουλάχιστον ένας δήμαρχος από την ανατολική Κρήτη τον δέχτηκε στο γραφείο του και φωτογραφήθηκε μαζί του, με τις φωτογραφίες να κάνουν ήδη τον γύρω των social media από τους λογαριασμούς του «μητροπολίτη» (στους οποίους μπορεί ο καθένας να βρει πολλές φωτογραφίες του «μητροπολίτη», αν μη τι άλλο… ασυνήθιστες). Δυο άλλοι δήμαρχοι των Π.Ε. Ηρακλείου και Ρεθύμνης, με τους οποίους είχε ζητήσει συνάντηση ο «μητροπολίτης», αντιλήφθηκαν έγκαιρα το τι κρύβεται από πίσω και αρνήθηκαν ευγενικά τη συνάντηση.
Στο θέμα παρενέβει και η Αρχιεπισκοπή Κρήτης με ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
«Τις τελευταίες ημέρες έχει εμφανισθεί στο Ηράκλειο, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ανατολικής κυρίως Κρήτης, κάποιος ρασοφόρος, ο οποίος ονομάζεται «Μητροπολίτης Κρήτης Ιλαρίων ο Α’, Υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Ευρώπης και Πρόεδρος της Ελληνορωσικής Μητροπολιτικής Συνόδου Ευρώπης».
Ως έδρα του παρουσιάζει κάποιο Ησυχαστήριο «Παναγία Θεραπεύτρια» στη Νέα Μάκρη Αττικής.
Ο συγκεκριμένος ρασοφόρος πραγματοποιεί συνάξεις σε ξενοδοχεία, αίθουσες και ιδιωτικούς χώρους, προσκαλεί ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας για να τους «σταυρώσει» και δήθεν να τους θεραπεύσει.
Πληροφορούμε τον ευσεβή λαό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, ότι ο συγκεκριμένος ρασοφόρος είναι άγνωστος για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας.
Δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία Κρήτης, ούτε με κάποια από τις Κανονικές Ορθόδοξες Εκκλησίες σε όλο τον κόσμο, ούτε υπάρχει Ελληνορωσική Μητρόπολη Ευρώπης ή Ελληνορωσική Μητροπολιτική Σύνοδος.
Για τους παραπάνω λόγους, ζητούμε την προσοχή των ευσεβών χριστιανών εις το συγκεκριμένο θέμα, να βρίσκονται σε εγρήγορση, να εμπιστεύονται μόνο την Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία μας και τις ευρισκόμενες σε κοινωνία με τις Κανονικές Ορθόδοξες Εκκλησίες.»


https://egolpio.wordpress.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...