Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ! Πώς διαμορφώνεται το νέο πολιτικό σκηνικό – Το μεγάλο προβάδισμα της Ν.Δ. και η μεγάλη έκπληξη στα μικρά κόμματα!

dimoskopisi exo
Το νέο πολιτικό τοπίο όπως διαμορφώνεται μετά την ψήφιση των σκληρών μέτρων από την κυβέρνηση και τη συμφωνία του Eurogroup καταγράφει η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.


Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. διατηρεί μεγάλο προβάδισμα 8 μονάδων με 25,5% έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθούν
ΧΑ με 7%,
ΚΚΕ με 5,5%,
Δημ. Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ) με 4,5%,
Ένωση Κεντρώων με 4%,
Ποτάμι με 2% και
ΑΝΕΛ με 2%.
Ιδιαίτερη έκπληξη αποτελεί το ποσοστό της Πλεύσης Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 2.5% ενώ μόλις 1% συγκεντρώνει η Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη και η Εθνική Ενότητα των Καρατζαφέρη – Μπαλτάκου
Στην παράσταση νίκης το προβάδισμα της Ν.Δ. είναι μεγάλο αφού το 54% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι στις επόμενες εκλογές θα κερδίσει τις εκλογές, ενώ μόλις το 19,5% πιστεύει σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ό,τι αφορά την πορεία της χώρας, το 80,5% των Ελλήνων πιστεύει πως τα πράγματα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση και ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να βγάλει την χώρα από το μνημόνιο ακόμη κι αν εξαντλήσει την τετραετία.
Σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, το ίδιο κλίμα επικρατεί και στην δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ, αφού 7 στους 10 ψηφοφόρους της αριστερής παράταξης δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση που εξέλεξαν. Ωστόσο το 44% προτιμά η συγκυβέρνηση να ολοκληρώσει την τετραετία ενώ, στον αντίποδα, το 41% επιθυμεί την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
Για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, το 72% των ερωτηθέντων θεωρεί πως οι διαβουλεύσεις καθυστέρησαν με αρνητικές επιπτώσεις για την χώρα και το 41% εκτιμά ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο τελευταίο Eurogroup είναι αρνητικές για την Ελλάδα.
Απαισιοδοξία επικρατεί και σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, αφού το 74% προβλέπει ότι η κατάσταση των νοικοκυριών θα χειροτερεύσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

pamak_prothesi

http://www.crashonline.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...