Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Ξεκινάει η μεγάλη κοινή αντι-πυραυλική άσκηση Ρωσίας-Κίνας με στόχο τις ΗΠΑ – Προσομοίωση ενός Γ” Π.Π με «καταιγίδα» βαλλιστικών πυραύλων

Ξεκινάει η μεγάλη στρατιωτική άσκηση Ρωσίας-Κίνας με την ονομασία «Air and Space Security 2016» όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο τύπου του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

«Ο κύριος σκοπός της άσκησης  είναι η ανάπτυξη ταχείας κοινής δράσης, η δημιουργία ομάδων και πυραυλικής άμυνας μεταξύ Ρωσίας και Κίνας για την προστασία περιοχών από βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους τύπου cruise. Η άσκηση αυτή δεν γίνεται εναντίον κάποιου τρίτου μέλους» ανέφερε η ανακοίνωση.
Η εκπαίδευση θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Μαϊου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα αποτέλεσματα θα συζητηθούν μεταξύ Ρωσίας και Κίνας για βελτίωση της συνεργασίας στο πεδίο της αντιπυραυλικής άμυνας.
Την άσκηση θα παρακολουθήσουν ο Αρχηγός των Ρωσικών Αεροδιαστημικών δυνάμεων και ο πρώτος αναπληρωτής αρχηγός Paul Kurachenko ενώ από την Κίνα παρών θα είναι ο Αρχηγός  της Αεροπορίας Ma Zhenjun.
Πρόκειται για επιβεβαίωση των άρθρων μας Ενεργοποιήθηκε η στρατιωτική συμμαχία Ρωσίας-Κίνας: Ξεκινούν μεγάλες κοινές αντιπυραυλικές και στρατιωτικές ασκήσεις – Στο στόχαστρο οι ΗΠΑ
Η εξαγγελία της άσκησης ήρθε αμέσως μετά την πρόθεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Νότια Κορέα  να εγκαταστήσουν το σύστημα Terminal High Altitude Area Defense (THAAD).
Ο Κινέζος Υπουργός Εξωτερικών Wang Yi δήλωσε ότι το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα απειλεί την ισορροπία στην κορεατική χερσόνησο και φυσικά την στρατηγική ασφαλείας Κίνας και Ρωσίας.
Το Πεκίνο φοβάται ότι οι αμερικανικοί πύραυλοι THAAD και τα ραντάρ που τα συνοδεύουν αποτελούν απειλή μιας μεγάλης έκτασης στην κινεζική επικράτεια .
Στην ουσία Ρωσία και Κίνα θα κάνουν μια προσομοίωση ενός Γ” Π.Π με καταιγίδα βαλλιστικών πυραύλων εναντίον των ΗΠΑ….

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...