Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Σοκ σε ΗΠΑ: H Ρωσία αλλάζει το ρου της στρατιωτικής ιστορίας – Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το «αντι-δορυφορικό όπλο» «Nudol» που «στοχεύει» αμερικανικούς δορυφόρους! (vid)

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την ύπαρξη και την επιχειρησιακή λειτουργία ενός νέου ρωσικού  πυραύλου που έχει ως κύρια αποστολή την καταστροφή δορυφόρων στο διάστημα, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.
Τα ίδια ανέφεραν και την  λίαν επιτυχημένη δοκιμή του «Nudol»,  ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί ως ένα τρομερό «αντι-δορυφορικό  όπλο», το οποίο θα αλλάξει το ρου της στρατιωτικής ιστορίας και θα εισάγει νέου επιπέδου εξοπλισμό  στην αναμέτρηση των δύο υπερδυνάμεων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington free Beacon, η οποία επικαλείται   πηγές του αμερικανικού Πενταγώνου, ο πύραυλος «Nudol» εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ ( η Ρωσία διαθέτει 5 κοσμοδρόμια). Την εκτόξευση παρακολούθησαν δεκάδες αμερικανικοί κατασκοπευτικοί δορυφόροι , οι οποίοι επιβεβαίωσαν  ότι η  δοκιμή  ήταν απολύτως επιτυχής.
Άλλες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το υπερόπλο της Μόσχας με το οποίο η ρωσική ανώτατη στρατιωτική διοίκηση δύναται να «τυφλώσει» όλο το δυτικό ημισφαίριο καθώς και τις ΗΠΑ-ΕΕ,  δεν αναφέρθηκαν , σημειώνει η εφημερίδα.
Ο ρωσικός πύραυλος χτύπησε τον στόχο που ήταν ένας παλιός σοβιετικής κατασκευής δορυφόρος διαλύοντας τον στο διάστημα.
Αυτές οι «δυνατότητες», ανάγκασαν δυτικούς παρατηρητές να τον ονομάσουν  ως «αντι-δορυφορικό όπλο», με το οποίο η Ρωσία θα αντιμετωπίσει τα διαστημικά  συστήματα των ΗΠΑ που  παρακολουθούν τις ρωσικές επικοινωνίες.
Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές των μέσων ενημέρωσης των ΗΠΑ, η πρώτη επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση του ρωσικού πυραύλου, πραγματοποιήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2016.
Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται όμως για καθαρά «αντι-δορυφορικό όπλο », αλλά  για ένα  σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας  με κωδικό (NMD) A-235 «Nudol», το  οποίο αναπτύσσει η γνωστή εταιρεία  «Almaz-Antey» .
Σύμφωνα με ανοικτές πηγές( OSINT), το πυραυλικό σύστημα πιθανότατα θα αντικαταστήσει το αντιαεροπορικό σύστημα που έχει αναπτυχθεί γύρω από τη Μόσχα με την κωδική ονομασία  A-135 «Amur».
Το σύστημα αυτό έχει ως στόχο να αποκρούσει μια ενδεχόμενη περιορισμένου τύπου πυρηνική επίθεση στην Μόσχα και στην κεντρική της βιομηχανική περιοχή.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με  δεδομένα, οι  Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν οπλικά συστήματα  που μπορούν να καταρρίψουν αντικείμενα που είναι σε τροχιά γύρω από την Γη.
Αυτά  είναι οι πύραυλοι  SM-3 που χρησιμοποιούνται στο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ στην Ευρώπη.
Έχει αναφερθεί επίσης ότι οι αμερικανικοί πύραυλοι  έχουν  την δυνατότητα  να χτυπήσουν   στόχο σε υψόμετρο 137 χιλιομέτρων το 2003, ενώ  το 2008 αναφέρθηκε ότι εξουδετερώθηκε  αμερικανικός ανενεργός  δορυφόρος που  βρίσκονταν  σε υψόμετρο 247 χιλιομέτρων, και κινείτο με ταχύτητα 7580 m / s.
Επιπλέον, κάτω από άκρα μυστικότητα οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξάγουν δοκιμές με  το νέο διαστημικό όχημα X-37B. Αυτό είναι ένα μίνι διαστημικό «λεωφορείο», στο οποίο έχει εγκατασταθεί ειδικός εξοπλισμός και πύραυλοι που διαθέουν  και πρυρηνική  γόμωση .









Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...