Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Τουρκική επίσκεψη στον νέο… ζωτικό σύμμαχο – Ουκρανία!

Καλές σχέσεις με τον Εβραίο νέο πρωθυπουργό της Ουκρανίας


Μπορεί το αντικείμενο της επίσκεψης στην Ουκρανία να ήταν σύμφωνα με τις δηλώσεις οικονομικό, στη χώρα όμως η Τουρκία έστειλε τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος φρόντισε να μας πληροφορήσει μάλιστα, ότι η Ουκρανία αποτελεί «ζωτικό σύμμαχο» για την Τουρκία στην περιοχή.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να εκτιμήσει κανείς με ασφάλεια ότι η ενέργεια αυτή θα εξοργίσει τη Μόσχα, αφού η συνεργασία Άγκυρα-Κιέβου δεν μπορεί παρά να αφορά τη Μαύρη Θάλασσα, εκεί που βρίσκεται η Κριμαία, εκεί που οι Ρώσοι δεν επιθυμούν να δουν οργανωμένη ΝΑΤΟϊκή ναυτική δύναμη να επιχειρεί.

Η σημασία της επίσκεψης φαίνεται και από το γεγονός ότι ο άχρωμος και άοσμος Ισμέτ Γιλμάζ, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, συναντήθηκε ακόμα και με τον πρωθυπουργό της Ουρανίας Βολοντίμιρ Γκρόισμαν.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθούν και οι εβραϊκές καταβολές του Ουκρανού πρωθυπουργού, καθώς η στόχευση της Άγκυρας πιθανότατα να περιλαμβάνει και τον επηρεασμό των συνομιλιών για την αποκατάσταση των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ…

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως, είναι η διαφαινόμενη νέα πολιτική της Άγκυρας, που ποντάρει στη μεγιστοποίηση της έντασης ανάμεσα στη Δύση και τη Ρωσία, ώστε η ίδια να αυξήσει τη γεωστρατηγική της σημασία. Και στο πλαίσιο αυτό, κάνει ό,τι μπορεί να «βοηθήσει» τις εξελίξεις να κινηθούν προς την επιθυμητή κατεύθυνση…

http://karfotiko.blogspot.gr/2016/05/blog-post_269.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...