Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Κούρδοι: "Υπάρχει συμφωνία με τη Ρωσία να χτυπήσουμε μαζί την Τουρκία αν εισβάλλει στη Συρία"

Οι Κούρδοι αποκαλύπτουν πώς υπάρχει συμφωνία με τη Μόσχα σε περίπτωση που οι Τούρκοι εισβάλουν στη Συρία να ενεργοποιηθούν οι ρωσικές δυνάμεις και μαζί με το Συριακό Στρατό να απαντήσουν στην Άγκυρα.
“Θα γίνει μεγάλος πόλεμος αν οι Τούρκοι επιχειρήσουν κάτι τέτοιο”, προειδοποιούν οι δυνάμεις του YPG.
Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας τις απειλές που εκτόξευσε ο Ερντογάν και το κόμμα του που είναι ένα κόμμα πολέμου”, είπε ο R. Osman επικεφαλής των Κούρδων της Συρίας που πρόσφατα άνοιξαν γραφείο στη Μόσχα και πρόσθεσε πώς η Ρωσία θα απαντήσει εάν υπάρξει εισβολή και όχι μόνο για να υπερασπιστεί τους Κούρδους αλλά και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας”.
Όπως δήλωσε και ο επικεφαλής των YPG η Άγκυρα επιχειρεί με κάθε τρόπο να ανακόψει μία απόφαση ειλημμένη και αφορά στη δημιουργία ενός αυτόνομου κουρδικού κράτους συμπεριλαμβάνοντας και εδάφη της Τουρκίας. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που οι Τούρκοι προβαίνουν σε θηριωδίες στις πόλεις κοντά στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ σε βάρος των Κούρδων. Ο ΟΗΕ άραγε που είναι;
Οι Κούρδοι μάλιστα είναι εξοπλισμοί με ρωσικά οπλικά συστήματα και σύμφωνα με τον Osman σε μία ενδεχόμενη εισβολή των Τούρκων τα βομβαρδιστικά και μαχητικά αεροσκάφη της Μόσχας στη Συρία “θα αναλάβουν δράση”. Εκτίμησε επίσης πώς και οι ΗΠΑ δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια, αφού οι Κούρδοι είναι ότι τους έχει απομείνει ως σύμμαχος στην περιοχή.
Παράλληλα, η Ρωσία ενισχύει τις δυνάμεις της στην περιοχή της Μαύρης και της Κασπίας Θάλασσας, όπως και στον Καύκασο και μέσα από συνεχείς ασκήσεις είναι έτοιμη να αναχαιτίσει οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια, αλλά και να πλήξει με τα οπλικά συστήματα που έχει αναπτύξει στόχους εντός των εδαφών της Τουρκίας.
Πρόσφατα ολοκληρώθηκε άσκηση με τη συμμετοχή 2.500 αλεξιπτωτιστών, όπως επίσης και μονάδων αντιαεροπορικών συστημάτων τα οποία λειτούργησαν σε συνδυασμό με τη ρωσική Αεροπορία σε κάθε σενάριο αναχαίτισης εχθρικής ενέργειας και βεβαίως ανταπόδοσης με στοχευμένα σκληρά πλήγματα.
Όσον αφορά στη Συρία ούτε λόγος για τα οπλικά συστήματα που διαθέτει η Ρωσία. Όλα βρίσκονται σε “κόκκινο” συναγερμό τη στιγμή που οι Κούρδοι και ο Συριακός Στρατός σφυροκοπεί της περιοχής στην επαρχεία του Χαλεπίου προκειμένου να ξεριζώσει και να διαλύσει όποιον θύλακα τζιχαντιστών έχει απομείνει. Σε αυτό έχει βοηθήσει σημαντικά το γεγονός ότι κατάφεραν να αποκόψουν κάθε ανεφοδιασμό από την Τουρκία.
Πριν από λίγη ώρα μάλιστα ρωσικά ΜΜΕ μετέδωσαν πώς τζιχαντιστές αρχίζουν και παραδίδονται προκειμένου να γλιτώσουν το θάνατο, ενώ στην πόλη Χομς ο επικεφαλής των τζιχαντιστών δραπέτευσε στη Σαουδική Αραβία και επιχειρούν να πράξουν το ίδιο και μαχητές του ISIS.
Αυτός είναι και ο λόγος που η Τουρκία βιάζεται να εισβάλει στη Συρία και έστησε την προβοκάτσια στην Άγκυρα. Βλέπει πώς τα περιθώρια στενεύουν αλλά και από την άλλη πώς η επόμενη στιγμή δεν θα είναι καθ' όλου εύκολη καθώς θα στοχοποιηθεί από τα ρωσικά οπλικά συστήματα.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...