Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

«Ο Τσίπρας μου είπε ότι μόνο μια Κυβέρνηση Εθνικού Σκοπού ή μια Δικτατορία μπορεί να αντεπεξέλθει στην κατάσταση»!

zoi
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ !

Την οργισμένη αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου προκάλεσε τα όσα είπε σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
Σε ένα μακροσκελές κείμενο η πρώην πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου χρησιμοποιεί βαρείς χαρακτηρισμούς για τον κ. Βούτση, ενώ αποκαλύπτει τι της εκμυστηρεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας λίγες ημέρες μετά το δημοψήφισμα. 
Η κυρία Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζει τον πρόεδρο της Βουλής «επίδοξο πλαστογράφο», επισημαίνοντας ότι συμπεριφέρθηκε  με μοχθηρία και υποκρισία, αντιμετωπίζοντας συντρόφους του ως αντιπάλους και όχι ως συνοδοιπόρους.
Κατηγορεί επίσης τον Αλέξη Τσίπρα ότι «μας διαχειρίσθηκε όλους αριστοτεχνικά και καθ’ όλο το διάστημα της διαπραγμάτευσης διαπραγματευόταν με εμάς και όχι με τους δανειστές, εξερευνώντας τα όρια ή τις αδυναμίες του καθενός, ρίχνοντας δολώματα ή συσκοτίζοντας την κατάσταση, και εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη μας και το αίσθημα καθήκοντος» και αποκαλύπτει ότι ο πρωθυπουργός σε κατ” ιδίαν συνάντηση που είχαν στις 9 Ιουλίου, λίγες ημέρες μετά το δημοψήφισμα και λίγες ώρες πριν φέρει το Μνημόνιο στη Βουλή της είπε πως «μόνο μια Κυβέρνηση Εθνικού Σκοπού ή μια Δικτατορία» μπορεί να αντεπεξέλθει στην κατάσταση.

(...)
Στις 9 Ιουλίου 2015 αργά το απόγευμα προς βράδυ, όταν ο Τσίπρας με κάλεσε στο γραφείο του, με την παρουσία Βούτση-Φλαμπουράρη, για να μου ανακοινώσει ότι θα φέρει με διαδικασία κατεπείγοντος «εξουσιοδότηση συμφωνίας» στα αγγλικά, την οποία μου επέδειξε, του δήλωσα τη διαφωνία μου και προσπάθησα επί 2ωρο να του εξηγήσω ότι αυτό αποτελούσε ευθεία παραβίαση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και καίρια αποδυνάμωση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας. Εμβρόντητη άκουσα τον Τσίπρα να λέει, ενώπιον των Βούτση και Φλαμπουράρη, οι οποίοι παρέμεναν σιωπηλοί, ότι «μόνο μια Κυβέρνηση Εθνικού Σκοπού ή μια Δικτατορία» μπορεί να αντεπεξέλθει στην κατάσταση.
Ζήτησα τότε από τον Α. Τσίπρα να μιλήσουμε οι δυο μας, κάτι που ο ίδιος δεν ήθελε, αλλά στο οποίο οι Βούτσης-Φλαμπουράρης συγκατένευσαν και αποχώρησαν. Εις μάτην προσπάθησα να τον αποτρέψω από το να φέρει το προσχέδιο συμφωνίας, που αποτέλεσε και ταφόπλακα, την επόμενη ημέρα. Εις μάτην προσπάθησα να του εμφυσήσω αυτοπεποίθηση και δημοκρατικό φρόνημα, την ώρα που ο ίδιος μου ανέλυε ότι «δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει συμφωνία, αλλά θέλει, με την εξουσιοδότηση, να εξαντλήσει τη δυνατότητα να δείξει καλή θέληση, ώστε να είναι σαφές ότι φταίνε οι δανειστές που δεν υπήρξε συμφωνία». Θεωρούσα ότι είχα μπροστά μου έναν άνθρωπο καταβεβλημένο και πανικόβλητο, ενώ η πραγματικότητα απέδειξε ότι ο Τσίπρας προσπαθούσε με έμμεσους τρόπους να προετοιμάσει το έδαφος για αυτό που είχε προσυμφωνήσει και, ταυτόχρονα, να δικαιολογηθεί ενώπιόν μας με πειστικές αφηγήσεις.

http://www.crashonline.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...