Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Ανησυχία για την εσπευσμένη παράδοση των νέων S-500 στην ρωσική αεράμυνα (vid)


Πολύ ενωρίτερα, προφανώς λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης ασφάλειας διεθνώς με τα "καυτά" ζητήματα της Συρίας και του Ιράν ανοικτά, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας θα παραλάβουν τα πρώτα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-500, το...
2013 δήλωσε,  ο Γενικός Διοικητής της Αεροπορίας της Ρωσίας υποπτέραρχος Βίκτορ Μπόνταρεφ. Η παράδοση επιταχύνεται κατά 15 μήνες περίπου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, το S-500 θα έχει βασικά αντιβαλλιστικά χαρακτηριστικά με κύρια αποστολή την αναχαίτιση των ανεξάρτητων κεφαλών-οχημάτων επανεισόδου στην ατμόσφαιρα. Το σύστημα S-500 θα εφοδιαστεί με πιο ισχυρό ραντάρ από το S-400, ικανό να ανιχνεύει στόχους σε απόσταση έως 800-900 χιλιόμετρα.

Σε σχέση με όλα αυτά  ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Βίκτορ Γιέσιν δήλωσε:

"Δεν μπορώ να πω τίποτα το συγκεκριμένο για τις παραμέτρους αυτού του συστήματος, δεδομένου ότι δεν έχουν δημοσιευτεί. Μιά και είναι νέο σύστημα, μπορούμε να περιμένουμε ότι το δυναμικό της ρωσικής Αεροδιαστημικής Άμυνας θα ενισχύεται όλο και περισσότερο. Ωστόσο, παίρνοντας υπόψη το γεγονός ότι το νέο σύστημα δημιουργείται με τόσο επιταχυμένους ρυθμούς, μάλλον δεν πρέπει να περιμένουμε οσοδήποτε ουσιαστική παγκόσμια πρόοδο στην κατασκευή συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας. Απ’ ότι φαίνεται να τελειοποιηθούν ουσιαστικά οι τακτικο-τεχνικές προδιαγραφές του συστήματος S-400".

Τα ρωσικά ΜΜΕ συμπερασματικά αναφέρουν ότι το σύστημα S-500 ''είναι πολύ σοβαρή απάντηση στις απειλές και τις προκλήσεις που θα είναι επίκαιρες για τη Ρωσία από τα συστήματα πρώτου πλήγματος του πιθανού εχθρού Είναι κατασκευασμένο  με τη χρήση πρωτοπόρων τεχνολογιών στον ηλεκτρονικό τομέα, και, βέβαια, των νέων πυραύλων που θα είναι ικανοί να αναχαιτίζουν εξωατμοσφαιρικά τους στόχους τους".
Σε ότι αφορά την επίσπευση παράδοσής τους είναι πασιφανές, όπως συμβαίνει και σε σειρά άλων οπλισκών συστημάτων, ότι η Ρωσία κάτι περιμένει, για κάτι ανησυχεί. Και οι εξείξεις στην Συρία δείχνουν νε επιβεβαιώνουν τους φόβους της...

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...