Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Οι Κούρδοι της Συρίας απειλούν την Άγκυρα


Οι Κούρδοι της Συρίας απειλούν την Άγκυρα
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ξεκάθαρη απειλεί προς την Άγκυρα εξαπολύουν οι Κούρδοι, για να μην εισβάλλει η Τουρκία στη Βόρεια Συρία με την αφορμή την παρουσία του PKK.
Η απειλή ήρθε από το μέλος του Ανώατατου Συμβουλίου των Κούρδων , Μουχιτίν Σεϊχαλί “Aν η Τουρκία εισβάλλει στην περιοχή δεν θα μπορεί να βγει. Η περιοχή αυτή θα γίνει «λουτρό αίματος» Εμείς δεν θέλουμε να συμβεί αυτό. Τα δικά μας προβλήματα θέλουμε να τα επιλύσουμε στα πλαίσια τους Συντάγματος της Συρίας και με τη μορφή του διαλόγου» δηλώνει ο Σειχαλί στην τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.
« Εμάς δεν μας τοποθέτησε ο Άσαντ απλά χάθηκε η κεντρική εξουσία της Δαμασκού κι εμείς αναλάβαμε την διακυβέρνηση της περιοχής. Δηλαδή αυτά που λένε στην Τουρκία πως ο Άσαντ εσκεμμένα τοποθέτησε αντάρτες του PKK δεν είναι η αλήθεια» δηλώνει ο Σειχαλί.
Το Ανώτατο Συμβούλιο των Κούρδων ιδρύθηκε με την πρωτοβουλία του ηγέτη του Βορείου Ιράκ Μασούτ Μπαρζανί σε συνεργασία με τους Κούρδους της Βόρειας Συρίας. Στόχος του Συμβουλίου είναι η εκπροσώπηση των Κούρδων της ευρύτερης περιοχής , της Τουρκίας, της Συρίας, του Ιράν και του Ιράκ.
Στην Άγκυρα δεν είναι λίγοι που θεωρούν πως το Συμβούλο αυτό ως τελικό στόχο έψει την ίδρυση του Κουρδιστάν
http://www.onalert.gr/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...