Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Άρχισε η μάχη της Δαμασκού

Thierry Meyssan (Χτεσινή ανταπόκριση από τη Δαμασκό)
Οι  δυτικές δυνάμεις και του Κόλπου εγκαινίασαν τη μεγαλύτερη επιχείρηση μυστικού πόλεμου από τότε που έγινε ο πόλεμος των Κόντρας στη Νικαράγουα. 


Η Μάχη της Δαμασκού δεν έχει ως σκοπό την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, αλλά να καταστρέψει τον συριακό στρατό για να εξασφαλιστεί καλύτερα η κυριαρχία του Ισραήλ και των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Ενώ η πόλη ετοιμάζεται για μια νέα επίθεση των ξένων μισθοφόρων, ο Thierry Meyssan κάνει μια ανασκόπηση της κατάστασης από τη Δαμασκό όπου βρίσκεται.
Ελληνική μετάφραση του βίντεο της ανταπόκρισης.


Έχοντας έρθει από το εξωτερικό, οι Κόντρας κατέλαβαν
συνοριακούς σταθμούς ξεκινώντας την εισβολή τους στη Συρία
Εδώ είναι πέντε μέρες η Ουάσιγκτον και το Παρίσι ξεκίνησαν την επιχείρηση «Ηφαίστειο της Δαμασκού και Σεισμός της Συρίας». Δεν πρόκειται για μια νέα εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών, αλλά για μια μυστική στρατιωτική επιχείρηση, παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιήθηκε κατά τη εποχή του Ρήγκαν στην Κεντρική Αμερική.
40 με 60.000 Κόντρας, κυρίως Λίβυοι, μπήκαν μέσα σε λίγες μέρες στη χώρα, οι περισσότεροι από τα σύνορα με τη Ιορδανία. Η πλειοψηφία από αυτούς συνδέονται με τον «Συριακό» Ελεύθερο Στρατό (ΕΣΣ), τη στρατιωτική υποδομή ομπρέλα των μυστικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, υπό τουρκική διοίκηση.
Μερικοί είναι συνδεδεμένοι με ομάδες φανατικών, συμπεριλαμβανομένης της Αλ Κάιντα, κάτω από την εντολή του Κατάρ ή μιας φατρίας της σαουδαραβικής βασιλικής οικογένειας, των Sudeiris. Με την ευκαιρία του περάσματος τους κατέλαβαν ορισμένους συνοριακούς σταθμούς, και στη συνέχεια μετακόμισαν στην πρωτεύουσα, όπου έχουν σπείρει σύγχυση με επιθέσεις σε τυχαίους στόχους που βρήκαν: ομάδες της αστυνομίας ή απομονωμένους στρατιωτικούς.

Οι Στρατηγοί Hassan Turkmani, Daoud Rajha και Assef Chawkat, που έπεσαν στο τιμητικό πεδίο μάχης στις 18 Ιουλίου
Τη Τετάρτη το πρωί, μια έκρηξη κατέστρεψε το αρχηγείο της Εθνικής Ασφάλειας, όπου είχαν συγκεντρωθεί ορισμένα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. Φέρεται να έχουν σκοτωθεί ο Στρατηγός Daoud Rajha (Υπουργός Άμυνας), ο Στρατηγός Assef Shawkat (Αναπληρωτής Υπουργός) και ο Στρατηγός Hassan Turkmani (Βοηθός του Αντιπρόεδρου της Δημοκρατίας). Οι συνθήκες της επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστες: θα μπορούσε να είναι είτε επίθεση αυτοκτονία είτε επίθεση από μη επανδρωμένο αεροσκάφος stealth.
Η Ουάσιγκτον ήλπιζε ότι ο μερικός αποκεφαλισμός της στρατιωτικής μηχανής θα οδηγούσε σε λιποταξία ορισμένων ανώτερων αξιωματικών από τις μονάδες τους, ή ακόμα ότι θα στρέφονταν εναντίον της πολιτικής κυβέρνησης. Αυτό δεν έγινε. Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ υπέγραψε αμέσως διατάγματα για το διορισμό των διαδόχων τους και η συνέχεια του κράτους εξασφαλίστηκε άψογα.
Στο Παρίσι, το Βερολίνο και την Ουάσιγκτον, οι μέντορες της επιχείρησης επιδόθηκαν στο ανάξιο παιχνίδι να καταδικάσουν την τρομοκρατική δράση, ενώ επιβεβαίωσαν την πολιτική και στρατιωτική υλικοτεχνική υποστήριξη τους στους τρομοκράτες. Χωρίς αιδώ, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ευθύνη για αυτές τις δολοφονίες δεν αποδιδόταν στους ενόχους, αλλά στα θύματα υπό την έννοια ότι είχαν αρνηθεί να παραιτηθούν υπό την πίεση τους και να παραδώσουν την πατρίδα τους στις δυτικές ορέξεις.
Το Καράκας και η Τεχεράνη απέστειλαν τα συλλυπητήριά τους στη Συρία, τονίζοντας ότι η επίθεση ανατέθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τις δυνάμεις της Δύσης και του Κόλπου. Η Μόσχα εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά της και δήλωσε ότι οι κυρώσεις που απαιτούνται στο Συμβούλιο Ασφαλείας εναντίον της Συρίας ισούνται με πολιτική υποστήριξη στους τρομοκράτες που επιτίθενται την Συρία.


Παρέμβαση του Omran αλ-Zou'bi, υπουργού πληροφοριών, μετά την επίθεση που αποκεφάλισε εν μέρει τον συριακό στρατό.
Τα εθνικά τηλεοπτικά κανάλια άρχισαν να μεταδίδουν στρατιωτικά κλιπ και πατριωτικά εμβατήρια. Διακόπτοντας τα προγράμματα, ο υπουργός Πληροφοριών Omran al-Zoubi ζήτησε την κινητοποίηση όλων: ο καιρός δεν είναι πια για πολιτικές διαφωνίες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, είναι το Έθνος που δέχεται επίθεση. 
Υπενθυμίζοντας το άρθρο μου της Komsomolskaya Pravda στο οποίο περιέγραφα τη μιντιατική επιχείρηση εξαχρείωσης που ετοιμάστηκε από τα τηλεοπτικά κανάλια του Κόλπου και της Δύσης [1], προειδοποίησε τους συμπατριώτες του για το επικείμενο ξεκίνημα αυτού του προγράμματος παραπληροφόρησης. Στη συνέχεια, διέψευσε τις δηλητηριασμένες ειδήσεις από τα κανάλια του Κόλπου σύμφωνα με τις οποίες ξέσπασε εξέγερση στο τέταρτο σώμα στρατού και ότι εκρήξεις θα είχαν καταστρέψει τον κύριο στρατώνα του.
Τα εθνικά κανάλια μετέδωσαν αρκετές φορές άνα ώρα σποτ-αναγγελίες που όριζαν πώς να συλλάβει κανείς τα προγράμματά τους μέσω του δορυφόρου Atlantic Bird, σε περίπτωση διακοπής των δορυφόρων Arabsat και Nilesat.
Στο Λίβανο, ο Sayyed Hassan Nasrallah υπενθύμισε την αδελφότητα των όπλων που ενώνει την Χεζμπολάχ με τη Συρία κατά του σιωνιστικού επεκτατισμού, και διαβεβαίωσε τον στρατό της Συρίας για την υποστήριξή του.
Η βομβιστική επίθεση ήταν το σήμα για το δεύτερο μέρος της επιχείρησης. Οι κομάντος που είχαν διεισδύσει στη πρωτεύουσα επιτέθηκαν στη συνέχεια σε διάφορους στόχους, λίγο πολύ επιλεγμένους. Έτσι, μια ομάδα εκατό Κόντρας επιτέθηκε στο σπίτι δίπλα στο διαμέρισμά μου με  κραυγή «Αλλάχ Ακμπάρ». Ένας ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος κατοικείται εκεί.  Ακολούθησαν δέκα ώρες συνεχούς πάλης.
Ενώ στην αρχή της νύχτας, ο στρατός ανταπέδωσε με μέτρο, αργότερα έφτασε η εντολή να κάνει χρήση βίας χωρίς αυτοσυγκράτηση. Δεν επρόκειτο πλέον για καταπολέμηση τρομοκρατών που ήρθαν να αποσταθεροποιήσουν τη Συρία, αλλά για αντιμετώπιση μιας ξένης εισβολής που δεν λέει το όνομά της και για τη σωτηρία της πατρίδος που βρίσκεται σε κίνδυνο.
Μπήκε στο χορό η αεροπορία για να καταστρέψει τις στήλες μισθοφόρων με κατεύθυνση προς την πρωτεύουσα.
Αργά το πρωί, η ηρεμία επέστρεψε σταδιακά στην πόλη. ΟΙ Κόντρας και οι συνεργάτες τους αναγκάσθηκαν παντού να αποσυρθούν. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στις κύριες οδικές αρτηρίες, και φράγματα-φίλτρα εγκαταστάθηκαν στο κέντρο. Η ζωή επέστρεψε. Ωστόσο, ακόμα ακούμε πυροβολισμούς διάσπαρτα εδώ και εκεί. Οι περισσότερες επιχειρήσεις και καταστήματα είναι κλειστά, και υπάρχουν μεγάλες ουρές έξω από τους φούρνους.
Ο καθένας αναμένει ότι η τελική επίθεση θα ξεκίνησει τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή και όλη την ημέρα της Παρασκευής. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο στρατός της Συρίας θα βγει νικητής και πάλι γιατί η ισορροπία δυνάμεων είναι προς όφελός του, και διότι αυτός ο στρατός κληρωτών υποστηρίζεται από τον πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένης της εσωτερικής αντιπολίτευσης.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η Arabsat και η Nilesat έχουν αποσυνδέσει το τηλεοπτικό σήμα Ad-Dunya στη μέση του απογεύματος. Το κοινωνικό δίκτυο Twitter Ad-Ντουνιά έχει καταληφθεί από τη CIA για να μεταδώσει ψευδή μηνυμάτα ανακοινώνοντας την υποχώρηση του συριακού στρατού.
Οι τηλεοπτικές αλυσίδες του Κόλπου ανακοίνωσαν την κατάρρευση του νομίσματος ως προοίμιο της πτώσης του κράτους. Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Adib Mayaleh, παρέμβαλε στην κρατική τηλεόραση για να διαψεύσει τη νέα παραπληροφόρηση και να επιβεβαιώσει την ισοτιμία των 68,30 λίρών της Συρίας με ένα δολάριο ΗΠΑ.

Συνέντευξη Τύπου του Στρατηγού  Robert Mood για τη Μάχη της Δαμασκού την οποία παρακολουθεί  από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του
Ενισχύσεις αναπτύχτηκαν γύρω από την πλατεία των Ομαγγάδων για την προστασία των δημόσιων τηλεοπτικών στούντιο, που θεωρούνται ως στόχος πρώτης προτεραιότητας για όλους τους εχθρούς της ελευθερίας. Στούντιο αντικατάστασης έχουν εγκατασταθεί στο ξενοδοχείο Rose de Damas (Τριαντάφυλλο της Δαμασκού), όπου λιάζονται οι παρατηρητές των Ηνωμένων Εθνών. Η παρουσία των τελευταίων, οι οποίοι άφησαν να γίνει η επίθεση στην πρωτεύουσα, χωρίς να διακόψουν το φαρνιέντε τους, εκμεταλλεύεται de facto ως προστασία για τους Σύρους δημοσιογράφους που προσπαθούν να ενημερώσουν τους συμπολίτες τους με κίνδυνο της ζωής τους.
Στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η Ρωσία και η Κίνα αντιτάθηκαν για τρίτη φορά με το βέτο τους και απέρριψαν το δυτικό σχέδιο ψηφίσματος και του Κόλπου για να καταστεί δυνατή μια διεθνή στρατιωτική επέμβαση. Οι εκπρόσωποί τους κατήγγειλαν ακούραστα την προπαγάνδα που αποσκοπεί να περαστεί η ξένη επίθεση εναντίον της Συρίας ως μια εξέγερση που καταστέλλεται με αιματοχυσία.
Η Μάχη της Δαμασκού αναμένεται να επαναληφθεί απόψε.


Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...