Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Joe Richardson: «Ο Αντίχριστος είναι η Τουρκία»

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Οι απόψεις αυτές από την μια έχουν δημιουργήσει μια αίσθηση υπεροψίας για την Τουρκία που θέλει να πιστεύει πως είναι μια ανερχόμενη υπερδύναμη, από την άλλη όμως προκαλούν κάποιο δέος και κάποια σύγχυση σχετικά με την παρομοίωση της με τον Αντίχριστο.


Ο Αμερικανός ευαγγελιστής συγγραφέας  κάνει αναφορά στην γνωστή τουρκική κινηματογραφική υπερπαραγωγή, «Fetih 1453» που έχει σπάσει τα ταμεία στην Τουρκία, για να υπογραμμίσει αυτό το αίσθημα της ανωτερότητας που κυριαρχεί σήμερα στην Τουρκία και της υπεροχής της έναντι του χριστιανικού κόσμου.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό συγγραφέα, που επικαλείται την Αποκάλυψη του Ιωάννη, ο ψευδοπροφήτης που θα συνοδεύει τον  Αντίχριστο δεν είναι άλλος από τον Προφήτη Μωάμεθ του Ισλάμ, που είναι και η επικρατούσα θρησκεία στην Τουρκία. Η άνοδος του Ισλαμισμού ερμηνεύεται σαν η άνοδος των δυνάμεων του Αντίχριστου που εκφράζονται από  τον ισλαμικό επεκτατισμό.

Ο Joe Richardson υποστηρίζει ότι ο Αντίχριστος δεν θα έρθει από την Ευρώπη, όπως κάποιοι υποστηρίζουν, ή από κάποια δυτική χώρα, αλλά από την Μέση Ανατολή, όπου έχει αρχίσει και ανατέλλει το «άστρο» της Τουρκίας. Η Τουρκία, σύμφωνα με τον Αμερικανό ευαγγελιστή, επιδιώκει να επανέλθει στην Μέση Ανατολή όπως κυριαρχούσε επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να σημάνει συναγερμός για να αντιμετωπιστεί αυτή η απειλή, που σύμφωνα με τον Richardson, είναι μια απειλή του ίδιου του Αντίχριστου που εκπροσωπείται στην ίδια την Τουρκία.

Αλλά το πιο εντυπωσιακό και συνάμα πιο ανησυχητικό σε όλες αυτές τις θεωρίες, είναι πως σύμφωνα με τον Richardson η Τουρκία θα προκαλέσει με τις επεκτατικές τις ενέργειες νέο παγκόσμιο πόλεμο.

Μάλιστα, όπως αναφέρετε, η κρίση στην Συρία και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Μέση Ανατολή η οποία θυμίζει έντονα μια πυριτιδαποθήκη, ενισχύει τις απόψεις του για τον καταλυτικό ρόλο που θα παίξει η Τουρκία στην έκρηξη ενός νέου παγκοσμίου πολέμου, που θα φέρει, μέσα από την μεγάλη καταστροφή που θα προκαλέσει, την παγκόσμια κυριαρχία του Αντίχριστου.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...