Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Το Βυζαντινό Πρωτάθλημα... το όνειρο που πρέπει να γίνει πραγματικότητα...

Ένα Όνειρο που θα 'θελα να δω...


Κάθε αγώνας θα είναι αθλητική ψυχαγωγία για όλη την οικογένεια, για νικητές και ηττημένους, οι οποίοι θα κάθονται δίπλα - δίπλα χωρίς προστριβές, αλλά με αλληλοσεβασμό.
Ένα θέαμα για να ξεδώσεις και όχι για να αγχωθείς για την νίκη.
Ένα θέαμα για να χαρείς... που το είδες και όχι που νίκησες ή έχασες.

Στο Βυζαντινό Πρωτάθλημα θα έχουμε την επιστροφή της ΑΕΚ στην φυσική της έδρα, στην Κωνσταντινούπολη.
Θα έχουμε την κατάργηση του όρου "αιώνιοι αντίπαλοι" μεταξύ Ολυμπιακού - ΠΑΟ, ΠΑΟΚ - ΑΡΗ.
Θα έχουμε ποδοσφαιριστές από την Ελληνική - Βυζαντινή Επικράτεια και μόνο.

Τέρμα οι υπέρογκες αμοιβές οι οποίες θα απαγορεύονται διά νόμου.
Ο επαγγελματισμός του καπιταλισμού και των πλουσίων που μιμηθήκαμε τα περασμένα χρόνια δημιούργησε ένα άσχημο ποδόσφαιρο γεμάτο μυστήριους παράγοντες, σκοτεινά κυκλώματα που κέρδιζαν εκατομμύρια και κυρίως την σκοπιμότητα της νίκης που εξαιτίας της χανόταν το θέαμα και φανατίζονταν οι φίλαθλοι.

Στο Βυζαντινό Πρωτάθλημα το offside θα καταργηθεί... γιατί πολύ απλά κάνει το ποδόσφαιρο άσχημο και το μετατρέπει σε παιχνίδι τακτικής.
Χωρίς offside πιο πολλά γκολ, πιο πολλές τρίπλες, πιο πολύ θέαμα.

Οι ομάδες δεν θα "ανήκουν" σε κανένα μεγαλομέτοχο, σε κανένα ιδιοκτήτη γιατί πολύ απλά θα είναι λαϊκής βάσης με διαχείριση από τον τοπικό δήμο που θα μπορεί να ανταπεξέλθει αφού το άθλημα θα έχει πάψει να είναι το πανάκριβο υπερχρεωμένο έκτρωμα του σήμερα.

Στο Βυζαντινό Πρωτάθλημα η στεναχώρια της ήττας και η προσωρινή χαρά της νίκης, θα επισκιάζονται από το υπερθέαμα και οι αντίπαλες ομάδες δεν θα είναι ποτέ εχθροί.

Ο Θρύλος, το Τριφύλλι, ο Δικέφαλος της Κωνσταντινούπολης, ο Δικέφαλος του Βορρά, Παλαιές και Νέες ομάδες από την Ελευθερωμένη Πατρίδα θα αγωνίζονται χωρίς να μας διχάζουν, χωρίς να μας χωρίζουν, δίνοντας μας μόνο χαρά και ψυχαγωγία.


just a dream

Σταύρο ευχαριστώ...

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...