Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

«Ο Θεός δεν θα σου έστελνε αυτό το μωρό για να σε αφήσει να χαθείς»: το θαύμα στην εγκυμοσύνη μιας Ρουμάνας μητέρας


LifeSiteNews.com / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Ο σύζυγος της Daniela Popa (Ντανιέλα Πόπα) ήταν μακριά σε ένα πνευματικό καταφύγιο στο Άγιο Όρος στην Ελλάδα, όταν εκείνη ξαφνικά άρχισε να ανεβάζει υψηλό πυρετό που δεν μπορούσε να θέσει υπό έλεγχο. Ήταν Μάιος του 2005. Οι ανησυχίες της Daniela αυξήθηκαν επίσης όταν άρχισε να αντιμετωπίζει βαριά κούραση, έντονη εφίδρωση, και πρησμένους αδένες στο λαιμό. Όταν ο σύζυγός της Ντανιέλας, Ρίτσαρντ, επέστρεψε τελικά, μια έκτακτης ανάγκης βιοψία αποκάλυψε στάδιο 2 λέμφωμα Hodgkin ή καρκίνο του λεμφικού συστήματος.
Η θεραπεία αποδείχθηκε αναποτελεσματική και μέσα σε λίγους μήνες, η Daniela πάλευε για τη ζωή της εναντίον της πιο επιθετικής μορφής καρκίνου (στάδιο 4).
«Ο πυρετός ήταν υψηλότερος, οι αδένες μου είχαν διογκωθεί και είχα φαγούρα σε όλο το σώμα μου», θυμάται η Daniela σε συνέντευξή της στο περιοδικό with Familia Ortodoxă (Ορθόδοξη Οικογένεια).
Μέχρι το Σεπτέμβριο, η Ντανιέλα δεν ήταν καθόλου σε θέση να περπατήσει πια. Οι πρησμένοι αδένες της έκαναν διπλό το λαιμό της σε μέγεθος. Ο πόνος και η άφθονη εφίδρωση κατέστησαν σχεδόν αδύνατο για εκείνη να κοιμάται τη νύχτα.
"Άλλαζα τα ρούχα μου μια ντουζίνα φορές κάθε νύχτα, και ο πυρετός μου δεν κατέβαινε κάτω από 38 ° C", διηγείται.
Η Daniela άρχισε ένα απελπισμένο κύκλο με χημειοθεραπείες, και μετά με ακτινοβολίες, αλλά αναγκάστηκε να σταματήσει όταν το σώμα της αρνιόταν πλέον να συνεργαστεί με την εξαντλητική θεραπεία. Μεταγενέστερες δοκιμές αποκάλυψαν το γιατί. Η Daniela είχε προσβλήθηκε από φυματίωση.
Το σώμα της άρρωστης γυναίκας ήταν πλέον κορεσμένο από το συνδυασμό των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων και εννέα αντιβιοτικών που είχε πάρει για έξι εβδομάδες για την καταπολέμηση της φυματίωσης. Μια τομογραφία είχε προγραμματιστεί να καθορίσει πόσο μεγάλη ζημιά είχε προκαλέσει η φυματίωση στους πνεύμονες της Daniela.
Δύο ζωές σε ισορροπία
Η Ντανιέλα επρόκειτο να πάρει την πιο προκλητική είδηση της ζωής της.
"Κατά τη διάρκεια της τομογραφίας, συνειδητοποίησα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Η μηχανή σταμάτησε. Στη συνέχεια ακολούθησε μια παύση, και στη συνέχεια επανεκκίνηση."
Αυτό που η Ντανιέλα δεν ήξερε, ήταν ότι ο γιατρός είχε σταματήσει το μηχάνημα, όταν παρατήρησε ότι ο ασθενής του δεν ήταν ο μόνος που σαρωνόταν.
Η Ντανιέλα ήταν έγκυος. Ο γιατρός ξαναρχίζει τη σάρωση μόνο μετά από διαβούλευση με τον σύζυγό της Richard Daniela.
«Βασικά, είχα ακτινοβοληθεί δύο φορές», λέει η Daniela.
Εκείνο που μόλις τώρα ανακαλύφθηκε στη μήτρα της Daniela είχε δεχτεί τρεις επιθέσεις εναντίον του. Το μικρό όχι μόνο βρέθηκε μέσα στο τοξικό περιβάλλον των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων και των αντιβιοτικών για την φυματίωση, αλλά επίσης μόλις είχε λάβει μια διπλή δόση ακτινοβολίας, που είναι γνωστό ότι προκαλεί σοβαρές βλάβες στην υγεία των αγέννητων μωρών.
Οι γιατροί παρότρυναν έντονα τους γονείς να τερματίσουν την κύηση.
"Εκείνη τη στιγμή είχα πολύ λίγη πίστη", δήλωσε ο Ρίτσαρντ στο LifeSiteNews. "Το μόνο που σκέφτηκα ήταν η υγεία της συζύγου μου και τίποτα για το Θεό. Ήμουν σίγουρος ότι η άμβλωση ήταν η καλύτερη λύση. "
Μετά από την τομογραφία, μόνο ένας γιατρός είχε ενθαρρυντικά λόγια να πει στην ταραγμένη Daniela. "Νομίζεις ότι ο Θεός σου έχει στείλει αυτό το μωρό για να σε αφήσει να χαθείς;"
«Δεν έχεις κανένα δικαίωμα πάνω στη ζωή αυτού του παιδιού»
Η Ντανιέλα και ο Richard πήγαν στον «πνευματικό πατέρα» τους, τον ορθόδοξο ιερέα Ίων Ποπέσκου, και ρώτησαν αν θα πρέπει να ακολουθήσουν τις συμβουλές των γιατρών.
«Δεν έχετε κανένα δικαίωμα πάνω στη ζωή αυτού του παιδιού», απάντησε ήρεμα ο ιερέας.
Μετά από αυτές τα λόγια, η Ντανιέλα και ο Richard βίωσαν ένα «μεγάλο βάρος» να σηκώνεται από τους ώμους τους και να «μεταφέρεται στους ώμους του Θεού».
Με νέες καρδιές, το ζευγάρι στράφηκε τώρα στην πίστη, ως μια ξεχασμένη και ανεκμετάλλευτη πηγή θάρρους, ελπίδας και δύναμης. Μέχρι τώρα είχαν τοποθετήσει την εμπιστοσύνη τους σε γιατρούς και φάρμακα για να ξεπεράσουν την ασθένεια. Τώρα, με ένα μωρό στο προσκήνιο και με την ευλογία του πνευματικού τους πατέρα, αποφάσισαν να εναποθέσουν όλη την εμπιστοσύνη τους στο Θεό.
Με πίστη τώρα, η Daniela αποφάσισε να διακόψει όλες τις θεραπείες και να μην σκέφτεται πλέον την ασθένεια. Άρχισε να εστιάζεται αποκλειστικά στη ζωή του παιδιού στη μήτρα της.
Η Ντανιέλα και ο Richard αφιέρωσαν το αγέννητο παιδί τους στην Αγία Θεοτόκο προσευχόμενοι, «Παναγία, σε παρακαλούμε φρόντισε αυτό το παιδί. Το δίνουμε σε εσένα. Είναι δικό σου. Ας γίνει το θέλημά σου. "
Το ζευγάρι παρακαλούσε να προσευχηθούν για αυτούς άνθρωποι γεμάτοι με πίστη που ζούσαν στην περιοχή τους. Η δοκιμασία  τους ενέπνευσε ένα ολόκληρο μοναστήρι, στο οποίο ο αδελφός της Daniela είναι μοναχός, να πολιορκήσει τουν Ουρανό με προσευχές για την προστασία της μητέρας και του παιδιού και για την ασφαλή γέννα.
Η Daniela στράφηκε προς τα Ιερά Μυστήρια της πίστης της, για δύναμη και θεραπεία. Κάθε εβδομάδα λάμβανε το Ευχέλαιο. Συχνά συμμετείχε στο μυστήριο της εξομολογήσεως για να είναι η ψυχή της εντάξει με το Θεό. Έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια για να λαμβάνει τακτικά τον Χριστό στο προβληματικό σώμα της με την Θεία Κοινωνία.
Ένας γυναικολόγος, ωστόσο, συνέχισε να επιμένει ότι η Daniela έπρεπε να κάνει έκτρωση, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορείς να τα έχεις όλα: να θεραπευτείς, να δεις το παιδί σου ζωντανό και να το δεις χωρίς δυσπλασία».
Αλλά ότι ο γιατρός είχε λάθος.
Ένα θαύμα
Στις 17 Ιανουαρίου 2007, την ημέρα της γιορτής του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου, ο μικρός Αντώνης ήρθε στον κόσμο. Προς μεγάλη έκπληξη όλων των γιατρών, πολλές εξετάσεις έδειξαν ότι το παιδί ήταν απολύτως υγιές.
«Θεωρούμε ότι αυτό είναι θαύμα, ένας καρπός των προσευχών πολλών αδελφών μας - μοναχών, ιερέων και λαϊκών», λένε οι γονείς.
Οι γιατροί ήταν ακόμη πιο έκπληκτοι από τη βελτιωμένη κατάσταση της υγείας της Daniela. Μια ακτινογραφία μετά τη γέννηση του μωρού παρουσίασε πλήρη απουσία της φυματίωσης.
"Ο γιατρός μου έκανε δύο ακτινογραφίες Χ – μια πριν και μια μετά την γέννηση του παιδιού - και που δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ανήκαν στο ίδιο πρόσωπο, που ήταν τόσο άρρωστο και δεν είχε λάβει καμία συμβατική θεραπεία κατά τους προηγούμενους μήνες. "
Περαιτέρω εξετάσεις έδειξαν ότι ακόμη και ο καρκίνος της Daniela ήταν σε ύφεση.
«Αυτό που συνέβη με την Daniela είναι απλά ένα θαύμα», δήλωσε ο Ρίτσαρντ στο LifeSiteNews. "Πιστεύουμε ότι επειδή εναποθέσαμε την ελπίδα μας στο Θεό, αυτό είναι που θεράπευσε την γυναίκα μου. Η κατάστασή της ήταν απελπιστική. Και τέτοιες απελπιστικές περιπτώσεις δεν μπορούν να λυθούν μόνο από την ιατρική, αλλά από την προσευχή, πολλή προσευχή. "
Η Ντανιέλα, η οποία είναι πλέον ελεύθερη από τον καρκίνο και απολαμβάνει μία καλή υγεία, θεωρεί ότι πέρασε μέσα από αυτή την δοκιμασία, έτσι ώστε να φανερωθεί η «δύναμη του Θεού».
"Μέσα από το θαύμα που ζήσαμε, φάνηκε η δύναμη του Θεού".
Το ζευγάρι έμαθε να «ευχαριστεί τον Θεό για αυτή τη δοκιμασία", λέγοντας ότι έχει βάλει μια «φωτιά στις καρδιές μας για τον Θεό».
Θα είναι για πάντα ευγνώμονες για τα λόγια του «πνευματικού τους πατέρα», τα λόγια που λένε ότι ήταν η "αρχή του θαύματος".
"Μπορείτε να φανταστείτε πού θα ήμασταν αν δεν είχαμε τον πατέρα Ίων Ποπέσκου να μας έδινε άγιες συμβουλές;", δήλωσε ο Richard. "Ίσως η Ντανιέλα και ο Αντώνης να μην ήταν μαζί μου σήμερα."
  
Σημείωση συντάκτη: Ο Richard είπε ότι LifeSiteNews ότι ο Αντώνης, είναι τώρα 6 ετών και είναι ένα "έξυπνο, όμορφο, υπάκουο παιδί" με "πολλή ενέργεια" που "αγαπήθηκε από όλους". Η Daniela συνεχίζει να απολαμβάνει την καλή υγεία και την ευλογία να περιβάλλεται από την αγάπη της οικογένειάς της, συμπεριλαμβανομένων των άλλων παιδιών της, της Mihaela, 17 ετών και του Αντρέι, 16 ετών.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...