Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ξεκίνησε η έφοδος στο Χαλέπι - Σε ετοιμότητα οι πεζοναύτες του ρωσικού Στόλου


Με στοχευμένες βολές πυροβολικού και αντιαρματικών όπλων στα οδικά σημεία που ελέγχουν οι ισλαμιστές αντάρτες ξεκίνησε με το πρώτο φως της ημέρας στο Χαλέπι τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας επίθεση του συριακού Στρατού για την εξάλειψη των θυλάκων που ελέγχουν οι αντάρτες και οι μισθοφόροι των δυτικών και αραβικών καθεστώτων που επιδιώκουν να αναλάβουν τον έλεγχο της Συρίας, κατά το πρότυπο της Λιβύης.

Την ίδια στιγμή ο ρωσικό στολίσκος που ναυλοχεί στα ανοικτά των συριακών ακτών, κινούμενος μεταξύ Κύπρου και Συρίας αναμένεται να ενωθεί μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης με τον στολίσκο του Στόλου του Βόρειου Ατλαντικού (ο μεγαλύτερος ρωσικός Στόλος) που κατευθύνεται προς Συρία.
Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι "Δεν θα αποβιβαστούν ρωσικά στρατεύματα παρά μόνο αν παραστεί ανάγκη" έχοντας υλοποιήσει όμως ήδη την μεγαλύτερη μεταφορά στρατευμάτων μακριά από τα μητροπολιτικά εδάφη από την εποχή των τσάρων. Μία κίνηση που της επιτρέπει να παίζει "επί ίσοις όροις" σε ότι αφορά την δυνατότητα ανάπτυξης χερσαίων δυνάμεων στην περιοχή, όπως οι ΗΠΑ.
Μετά την ολοκλήρωση του βομβαρδισμού από το πυροβολικό και τα αντιαρματικά τα οποία ειδικές ομάδες σε συντονισμό με παρατηρητές επιχειρούν, ανέλαβαν δράση εξοπλισμένα ελικόπτερα Mil Mi-17 με βολές ρουκετών, καθώς και gunship Mil Mi-25 (φωτό α' σελίδας). Τα ελικόπτερα βομβάρδισαν τις συνοικίες Σαλαχεντίν, Αλ-Αζαμιγέ, Μπουστάν ελ-Κασρ, Αλ-Μασάντ και Αλ-Σουκάρι. Δύο ελικόπτερα έχουν βληθεί από αντιαεροπορικά πυρά πολυβόλων των 12,7 χλστ. αλλά επέστρεψαν στην βάση τους.
Η μάχη του Χαλεπίου φαίνεται ότι θα κρίνει την εξέλιξη της σύγκρουσης σε αυτή την φάση: Αν οι κυβερνητικοί καταφέρουν να ανακτήσουν τον έλεγχο των περιοχών αυτών (είναι οκτώ μεγάλα οικοδομικά συγκροτήματα και το Πανεπιστήμιο) θα έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία την αντεπίθεση διαρκείας που ξεκίνησε μετά την βομβιστικη επίθεση που σκότωσε κορυφαία στελέχη του καθεστώτος (υπουργό και υφυπουργό Άμυνας, υπουργό Εσωτερικών, αρχηγό μυστικών υηρεσιών κλπ) πριν δέκα ημέρες, αφού ήδη έχουν εκκαθαρίσει τους θύλακες της Δαμασκού. Αν όχι, το καθεστώς θα έχει υποστεί στρατηγική ήττα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην πόλη βρίσκονται μονάδες των ειδικών βρετανικών δυνάμεων.

Αυτή την στιγμή μάχες μεταξύ πεζικών δυνάμεων έχουν ξεκινήσει στην περιφέρεια της συνοικίας Σαλαχεντίν, η οποία βρίσκεται νοτιοδυτικά του Χαλεπίου το οποίο είναι και η οικονομική πρωτεύουσας της Συρίας.
Εμπλέκονται περισότερο οι ξεκούραστες μονάδες του συριακού Στρατού που έχουν έρθει από τις κουρδικές περιοχές, kaτόπιν της κίνησης ματ του Άσαντ να αποσύρει τα στρατεύματά του από εκεί για να δημιουργήσει διπλό πρόβλημα στον συνασπισμό που μάχεται το καθεστώς του: Εξοικονομεί προσωπικό και μέσα και δημιουργεί "μεγάλο πονοκέφαλο" ανταποδίδοντας "τα ίσα" στην Τουρκία. καθώς ήδη η περιοχή έχει εξελιχθεί σε ορμητήριο του ΡΚΚ!

Ήδη κινούνται ΤΟΜΑ BMP-1 και ΤΟΜΠ BRDM-2, περιμετρικά των συνοικιών που ελέγχουν οι αντάρτες, ακολουθούμενα από άρματα μάχης Τ-72 και φαίνεται ότι μέσα στη μέρα θα ξεκινήσει η έφοδος των δυνάμεων πεζικού.
 defencenet.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...