Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Σχέδιο «Avatar» ~ Αθανασία μέσω της μεταμόσχευσης εγκεφάλου σε ρομποτικό σώμα +Βίντεο

Το μυστικό της αθανασίας ισχυρίζεται ότι βρήκε ρώσος επιχειρηματίας.

 Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο μαγικό φίλτρο, ή κάποιο μυστικιστικό τελετουργικό, αλλά για ένα φουτουριστικό σχέδιο που επινόησε με την κωδική ονομασία «2045 - Avatar».
«Ταξίδι» στην αθανασία σε 10 χρόνια

Έναντι αδράς αμοιβής, ο Ντμίτρι Ιτσκοφ υπόσχεται στους επίδοξους «αθάνατους» να...
 επιβλέψει προσωπικά το πέρασμέα τους στην αιωνιότητα. Και αν όλα αυτά μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, η αλήθεια είναι ότι ο ηλικίας 31 ετών Ρώσος έχει ήδη προσλάβει 30 επιστήμονες προκειμένου να επιτύχουν τον επιχειρηματικό του στόχο: τη μεταμόσχευση ανθρώπινου εγκεφάλου σε ρομποτικό σώμα μέσα στην επόμενη δεκαετία.

«Εχετε τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσετε την παράταση της ζωής σας ως την αθανασία. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ανάπτυξη τέτοιων τεχνολογιών: κάτι τέτοιο δεν αποτελεί μια φαντασίωση επιστημονικής φαντασίας. Είναι στο χέρι σας να εξασφαλίσετε ότι αυτό θα συμβεί ενόσω ζείτε» έγραψε ο Ιτσκοφ σε επιστολή που απέστειλε σε δισεκατομμυριούχους που περιλαμβάνονται στη λίστα του περιοδικού. ό «Forbes».
Ο υπεραισιόδοξος άνδρας καλεί τους απανταχού κροίσους να στηρίζουν τις επιστημονικές του «ανησυχίες» οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, βασίζονται στην «κυβερνητική αθανασία» μέσω ενός «τεχνητού σώματος».


Από το όραμα στην πράξη

Τα γραφεία του «Avatar» αναμένεται να ανοίξουν στο Σαν Φρανσίσκο, μέσα στο καλοκαίρι, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει μια εκστρατεία μέσω των κοινωνικών μέσων για την δικτύωση ανάμεσα σε επιστήμονες από διάφορα σημεία του πλανήτη.

«Η ομάδα του 2045 εργάζεται πυρετωδώς για τη δημιουργία ενός διεθνούς κέντρου έρευνας όπου θα απασχολούνται κορυφαίοι επιστήμονες για την ανάπτυξη ανθρωπόμορφων ρομπότ, μοντέλων «ζωντανών» συστημάτων, εγκεφάλου και συνείδησης. Στόχος αυτών, θα είναι μελλοντικά η μεταφορά της συνείδησης του ενδιαφερόμενου σε ένα τεχνητό σώμα, επιτυγχάνοντας έτσι την κυβερνητική του αθανασία» εξηγεί ο Ιτσκοφ μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του.

«Κάτι τέτοιο θα έχει τη δυναμική της απελευθέρωσης του ανθρώπου από τα προβλήματα υγείας, τα γεράματα και φυσικά τον θάνατο» υπογραμμίζει.
 

Ειρήνη Βενιού
 
 
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...