Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Χ. Κλίντον: Θα το πληρώσουν Ρωσία και Κίνα για τη Συρία…

«Η Ρωσία και η Κίνα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα για το μπλοκάρισμα των κυρώσεων του ΟΗΕ στο καθεστώς Άσαντ», δήλωσε η Αμερικανή υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, στη σκληρότερη μέχρι τώρα αμερικανική δήλωση επί του προκειμένου, η οποία όμως είναι μάλλον ενδεικτική και των προθέσεων των ΗΠΑ…
Η Κλίντον πραγματοποίησε τη δήλωση αυτή, σχολιάζοντας το γεγονός της λιποταξίας ενός Σύριο στρατηγού, του Μανάφ Τλας, στενού φίλου του Άσαντ και διοικητή ταξιαρχίας της λεγόμενης Δημοκρατικής Φρουράς της Συρίας, των πραιτοριανών δηλαδή του Σύρου προέδρου. Η Κλίντον επανέλαβε επίσης την πρόθεση των ΗΠΑ να πιέσουν, μέσω του ΟΗΕ, για την επιβολή επιπρόσθετων κυρώσεων κατά της Συρίας.
«Σας λέω ξεκάθαρα. Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία και η Κίνα θεωρούν ότι πληρώνουν κάποιο τίμημα για την στήριξή τους στου Άσαντ. Ο μόνος δρόμος για να αλλάξει αυτό είναι κάθε έθνος που αντιπροσωπεύεται στον ΟΗΕ να τους δώσει ανοικτά να καταλάβουν ότι θα υπάρξει ένα τίμημα για τη στάση τους αυτή. Δεν είναι πλέον ανεκτή η στάση τους», κατέληξε η Κλίντον.
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...