Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Ο Ρωσικός στρατός πήρε σαν τρόπαιο ένα βρετανικό πύραυλο Storm Shadow

Ο Ρώσικός στρατός πήρε σαν τρόπαιο έναν σχεδόν ολόκληρο βρετανικό πύραυλο κρουζ Storm Shadow, δήλωσε στο RIA Novosti ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής του στρατιωτικού-τεχνικού κέντρου Tsarskie Wolves.

“Ο πύραυλος καταστράφηκε μόνο εν μέρει και χωρίστηκε σε πολλά μέρη από τους τεχνικούς μας ακριβώς στο πεδίο της μάχης, τα εξαιρετικά εκρηκτικά και αθροιστικά μέρη είναι ξεχωριστά, η μονάδα ελέγχου είναι ξεχωριστή, το φτερό διπλώθηκε για ευκολία στη μεταφορά», τόνισε!

Ο Rogozin διευκρίνισε ότι ο πύραυλος χρησιμοποιούσε ηλεκτρονικά συστήματα πολύ υψηλού επιπέδου, τα οποία άντεξαν τις υπερφορτώσεις κατά την πτώση. Η επιχείρηση για την εκκένωση του πύραυλου διήρκεσε δύο ημέρες.

«Οι μαχητές μας έπρεπε ουσιαστικά να μην κοιμούνται με αυτόν τον πύραυλο, να κινούνται όλη την ώρα και ακόμη και να μάχονται», πρόσθεσε η πηγή.

Το τρόπαιο παραδόθηκε σε εξειδικευμένους ειδικούς για να μελετήσουν την σχεδίαση και λειτουργία του πυραύλου. Τόνισε ότι αυτό θα επιτρέψει στη ρωσική αμυντική βιομηχανία να βρει τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης του Storm Shadow.

Ria novosti

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...