Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης με απόφαση του επαναφέρει άμεσα όλους τους σ΄αναστολή ανεμβολίαστους υγειονομικούς-υπαλλήλους

Προβλέπει καταβολή αναδρομικών των μισθών που στερήθηκαν! ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ-ΕΓΓΡΑΦΟ: Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης με απόφαση της 24/10/22 επαναφέρει όλους τους απολυθέντες μη εμβολιασμένους υπαλλήλους, διατάσσει επαναπληρωμή, λέει ότι η Πολιτεία παραβίασε τα δικαιώματα, ενήργησε αυθαίρετα και ιδιότροπα, σημειώνει:: «Ο εμβολιασμός δεν εμποδίζει ένα άτομο να προσβληθεί ή να μεταδώσει τον Covid-19».

Το κλίμα αλλάζει… Δικαίωση για τους εργαζόμενους…Μετά την Αλμπέρτα του Καναδά η Πολιτεία της Νέας Υόρκης….Το σκεπτικό της απόφασης είναι καταπέλτης. ”οι απολυθέντες Αιτητές επαναφέρονται δια του παρόντος στην πλήρη απασχόλησή τους από 25/10/22” ενώ προβλέπει καταβολή ως αναδρομικών των μισθών που στερήθηκαν με βάση την υποβολή καταγγελίας.” Σημειώνει ότι οι υγειονομικοί έτυχαν επιλεκτική κι άνιση μεταχείριση.” Αν επρόκειτο για ασφάλεια και δημόσια υγεία, κανείς δεν θα εξαιρούνταν.” Αποκαθιστά ηθικά τους υγειονομικούς στρατιώτες α΄γραμμής ”δεν πρέπει να τιμωρούμε τους ανθρώπους που εμφανίστηκαν στη δουλειά, διατρέχοντας μεγάλο κίνδυνο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ενώ ήμασταν σε καραντίνα.”

Η ΑΠΟΦΑΣΗ


Καταληκτικά η απόφαση αναφέρει:

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Είναι σαφές ότι ο Επίτροπος Υγείας έχει την εξουσία να εκδίδει εντολές δημόσιας υγείας. Κανείς δεν διαψεύδει αυτή την εξουσία. Ωστόσο, ο Επίτροπος Υγείας δεν μπορεί να δημιουργήσει νέα συνθήκη απασχόλησης για τους υπαλλήλους του Δήμου. Ο Επίτροπος Υγείας δεν μπορεί να απαγορεύσει σε εργαζόμενο να προσέλθει στην εργασία του. Ο Επίτροπος Υγείας δεν μπορεί να απολύσει υπαλλήλους. Ο Δήμαρχος δεν μπορεί να εξαιρέσει ορισμένους υπαλλήλους από αυτές τις εντολές. Το εκτελεστικό διάταγμα αριθ. 62 καθιστά όλες αυτές τις εντολές εμβολίων αυθαίρετες και ιδιότροπες. Ο εμβολιασμός δεν εμποδίζει ένα άτομο να προσβληθεί ή να μεταδώσει τον Covid 19. Από την ημέρα της παρούσας απόφασης, οι οδηγίες του CDC σχετικά με την καραντίνα και την απομόνωση είναι οι ίδιες για τα εμβολιασμένα και τα μη εμβολιασμένα άτομα. Οι αναφέροντες δεν θα έπρεπε να έχουν απολυθεί. Αξίζει να σημειωθεί από αυτό το Δικαστήριο, ότι κανένα από τα μέρη δεν ασχολήθηκε με την επιβολή της εντολής εμβολιασμού του ιδιωτικού τομέα. Δεν είναι σαφές σε αυτό το Δικαστήριο εάν κάποιος απολύθηκε πράγματι βάσει της εντολής εμβολιασμού του ιδιωτικού τομέα ή εάν σε επιχειρήσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα. Ωστόσο, είναι σαφές ότι η επιβολή της εντολής του ιδιωτικού τομέα λείπει: “Η διοίκηση του Adams δεν επιθεωρεί εταιρείες για συμμόρφωση με την εντολή εμβολίου”, Νέα Υόρκη 1, Πόλη που δεν επιθεωρεί επιχειρήσεις συμμόρφωση με εντολή εμβολίου (ny1.com), τελευταία πρόσβαση 24/10 /2022.



Μέσα από την πορεία της πανδημίας μάθαμε ότι το εμβόλιο κατά του Covid-19 δεν είναι απόλυτο. Εμφανίζονται καινοτόμα κρούσματα, ακόμη και για όσους έχουν εμβολιαστεί και έχουν υποβληθεί σε ενισχυτικές δόσεις. Ο πρόεδρος Μπάιντεν είπε ότι η πανδημία έχει τελειώσει. Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης τερμάτισε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης Covid-19 πριν από περισσότερο από ένα μήνα». Όπως δήλωσε αυτό το Δικαστήριο στην απόφασή του για το θέμα Rivicci, αυτό δεν είναι ένα σχόλιο σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού, αλλά για το πώς συμπεριφερόμαστε στους πρώτους μας υπερασπιστές, αυτούς που εργάζονταν καθημερινά στο απόγειο της πανδημίας. Βλ. Rivicci κατά NYC Fire Dept., Index No. 85131/2022. Δούλευαν χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό. Μολύνθηκαν από τον Covid-19, δημιουργώντας φυσική ανοσία. Συνέχισαν να εργάζονται πλήρως ενώ εκκρεμούσαν τα αιτήματά τους για απαλλαγή. Απολύθηκαν και είναι πρόθυμοι να επιστρέψουν για να δουλέψουν για την πόλη που τους έθεσε στο περιθώριο. Η εντολή εμβολιασμού για τους υπαλλήλους του Δήμου δεν αφορούσε μόνο την ασφάλεια και τη δημόσια υγεία, επρόκειτο για συμμόρφωση. Εάν επρόκειτο για την ασφάλεια και τη δημόσια υγεία, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα είχαν τεθεί σε άδεια-αργία τη στιγμή που εκδόθηκε η εντολή. Εάν επρόκειτο για ασφάλεια και δημόσια υγεία, ο Επίτροπος Υγείας θα είχε εκδώσει εντολές εμβολιασμού σε όλη την πόλη για όλους τους κατοίκους. Σε μια πόλη με ποσοστό εμβολιασμού σχεδόν 80%, δεν πρέπει να τιμωρούμε τους ανθρώπους που εμφανίστηκαν στη δουλειά, διατρέχοντας μεγάλο κίνδυνο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ενώ ήμασταν σε καραντίνα. Αν επρόκειτο για ασφάλεια και δημόσια υγεία, κανείς δεν θα εξαιρούνταν. Είναι καιρός ο Δήμος της Νέας Υόρκης να κάνει το σωστό και το δίκαιο.(σσ και όχι μόνο ο Δήμος της Ν Υόρκης) Αντίστοιχα, δια του παρόντος ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ να γίνει δεκτή η Αίτηση. ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ να εκδοθεί διαπιστωτική κρίση στο ότι η εντολή του Επιτρόπου Υγείας και Ψυχικής Υγιεινής με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου 2021 παραβιάζει το δόγμα περί διαχωρισμού των εξουσιών σύμφωνα με το Άρθρο III, §1 του Συντάγματος της Νέας Υόρκης. ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ να εκδοθεί διαπιστωτική απόφαση, καθώς η εντολή του Επιτρόπου Υγείας και Ψυχικής Υγιεινής με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου 2021, παραβιάζει τα δικαιώματα ίσης προστασίας των Αναφερομένων σύμφωνα με το Άρθρο I, §11 του Συντάγματος της Νέας Υόρκης.


ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ να εκδοθεί διαπιστωτική απόφαση, καθώς η εντολή του Επιτρόπου Υγείας και Ψυχικής Υγιεινής με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου 2021, παραβιάζει τα ουσιαστικά και διαδικαστικά δικαιώματα των Αιτούντων, σύμφωνα με το Άρθρο I, §6 του Συντάγματος της Νέας Υόρκης. ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ να εκδοθεί διαπιστωτική απόφαση διότι το Δικαστήριο διαπιστώνει ότι ο Επίτροπος δεν έχει την εξουσία και την εξουσία να αποκλείει οριστικά τους αναφέροντες από ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ ότι το Δικαστήριο κρίνει την εντολή του Επιτρόπου Υγείας και Ψυχικής Υγιεινής με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου 2021, αυθαίρετη και ιδιότροπη σύμφωνα με τον CPLR §7803. ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ ότι αυτό το Δικαστήριο κρίνει αυθαίρετο και ιδιότροπο το εκτελεστικό διάταγμα του Δημάρχου αρ. 62, σύμφωνα με το CPLR $7803. ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ να απορριφθεί η αξίωση των Αιτούντων για παραβίαση της σύμβασης. ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ οι απολυθέντες Αιτούντες να επαναφέρονται δια του παρόντος στην πλήρη απασχόλησή τους κατάσταση, με ισχύ στις 25 Οκτωβρίου 2022, στις 6:00 π.μ. ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ ότι οι αναφέροντες δικαιούνται καθυστερημένη αμοιβή σε μισθό από την ημερομηνία καταγγελίας. (σσ καταβολή ως αναδρομικών των μισθών που στερήθηκαν με βάση την υποβολή καταγγελίας) ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ ότι οι αναφέροντες να κληθούν να υποβάλουν πρόταση απόφασης σχετικά με τις καθυστερούμενες αποδοχές σύμφωνα με την παρούσα απόφαση στις 10 Νοεμβρίου 2022 ή πριν. ..

Αυτή αποτελεί την Απόφαση και Διαταγή του Δικαστηρίου.

Ημερομηνία: 24 Οκτωβρίου 2022

HON RALPH J PORZIO

J.S.C.

Η νέα πρωθυπουργός της Αλμπέρτα του Καναδά, ζητά συγγνώμη και επαναφέρει τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς στα πόστα τους!! Ακυρώνει πρόστιμα για μάσκες! Αναθεωρεί το Νόμο! ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΒΙΝΤΕΟ

dimpenews.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...