Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Ενώνουμε τις Προσευχές μας με τρεις νέες ομάδες προσευχής γιατί μόνο τον Θεό έχουμε μπροστά στο σκοτάδι που έρχεται

Όλοι βλέπουν πλέον ότι τους επόμενους μήνες θα ζούμε στα λόγια των Αγίων που προφήτευσαν τον Μεγάλο Πόλεμο, την τρομερή πείνα και το φόβο που εν τέλει θα ωθήσει τους πάντες στην Εκκλησία και στην Πνευματική ζωή.
Ο χειμώνας έρχεται πιο σκοτεινός από ποτέ αλλά εμείς που εμπιστευόμαστε τις ζωές μας στον Ιησού Χριστό δεν θα χάσουμε την ελπίδα μας. Ενώνουμε τις προσευχές μας σε ομάδες προσευχής και παρακαλάμε τον Κύριο και την Υπεραγία Θεοτόκο να αντέξουμε στην μεγάλη δοκιμασία κρατώντας την Πίστη μας ψηλά, να αντέξουμε στην πείνα και στον φόβο, να αντέξουμε από όσους έχουν βαλθεί να καταστρέψουν το Γένος μας και τους Ορθόδοξους λαούς.
Το 2020 με την ευχή των Πνευματικών μας και την ευλογία που είχαμε πάρει από τον Μητροπολίτη Νεόφυτο Μόρφου αναγγείλαμε κάλεσμα προσευχής ψαλτηρίου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ομάδες προσευχής που ξεπέρασαν τα όρια της Πατρίδας και αγκάλιασαν όλο τον πλανήτη. Χιλιάδες αδερφοί μας ανταποκρίθηκαν και θωράκισαν πνευματικά τα σπίτια και τις οικογένειές τους.
Φέτος με την ευχή των Πνευματικών μας και επειδή αυτό που ξεκίνησε στον Βορρά μόνο ένας τυφλός δεν βλέπει που θα καταλήξει, σας καλούμε να ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΣΑΣ και να συμμετάσχετε σε κάποια από τις νέες ομάδες προσευχής που θα ξεκινήσουν στις 15 Νοεμβρίου, στην αρχή της ευλογημένης Σαρακοστής των Χριστουγέννων.
Οι τρεις νέες ομάδες προσευχής είναι:
1. Ομάδα Προσευχής μέσα από το Ψαλτήρι όπου ο κάθε αδελφός θα διαβάζει μέσα στην ημέρα ένα κάθισμα και την επομένη θα συνεχίζει στο επόμενο.
2. Ομάδα Μεταμεσονύκτιας Προσευχής όπου μέσα στο διάστημα από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 1:00 το πρωί και για όσο χρόνο μπορεί ο καθένας, θα προσεύχεται με κομποσκοίνι και με τα λόγια της Ευχής, το ''Κύριε Ιησού Χριστέ, Ελέησόν με'' και το ''Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς'' ή εναλλακτικά με την Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου.
3. Ομάδα Απόδειπνου, όπου ο κάθε αδελφός θα διαβάζει το Απόδειπνο πριν κοιμηθεί ως βραδινή προσευχή.
Ο σκοπός των ομάδων προσευχής δεν είναι να υποκαταστήσει τη συμμετοχή στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας. Αυτή είναι πάνω από όλα και το πρωτεύον είναι να συμμετέχουμε στις ακολουθίες της ενορίας μας. Ο σκοπός των ομάδων είναι να ωθήσουμε τους αδελφούς μας που δεν προσεύχονται, να ξεκινήσουν να προσεύχονται και να νιώσουν ότι είμαστε μαζί οι Ορθόδοξοι και ότι μαζί ικετεύουμε τον Κύριο Ιησού Χριστό να σώσει την Πατρίδα και το Γένος. Η πιο σημαντική στιγμή της εβδομάδας είναι η ώρα που πλησιάζουμε το Άγιο Δισκοπότηρο στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και λαμβάνουμε Σώμα και Αίμα Χριστού. Το υπενθυμίζω αυτό για να μην επαναπαυτεί κανείς με τη συμμετοχή του στις ομάδες προσευχής και αμελήσει τη Θεία Λειτουργία.
Με τις ομάδες προσευχής ζητάμε από τον Κύριο Ιησού Χριστό και την Υπεραγία Θεοτόκο να επέμβει κόντρα στα αλλότρια σχέδια των σκοτεινών κέντρων που έχουν βαλθεί να καταστρέψουν τους Ορθόδοξους όπου γης. Ζητάμε από τον Θεό να θωρακίσει την Πατρίδα και τα σπίτια μας και να προκαλέσει αυτό το Μεγάλο Γεγονός που θα φέρει τη Μετάνοια και τον επανευαγγελισμό των Ελλήνων και όχι μόνο. Ζητάμε από τον Θεό να ελευθερώσει την Πατρίδα μας και την κάθε πατρίδα από το σκοτεινό δίκτυο που έχει τυλίξει με τα πλοκάμια του τον πλανήτη.
Αδέρφια, πάρτε την ευχή των πνευματικών σας και από την 1η Νοεμβρίου (όχι νωρίτερα) έως τις 5 Νοεμβρίου στείλτε μήνυμα στο romioitispolis@gmail.com γράφοντας το όνομά σας και σε ποια ομάδα θέλετε να συμμετάσχετε.
Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα.

Γιώργος Θαλάσσης
Ρωμιοί της Πόλης

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...