Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Ανδρέας Πάτσης: Σαν βουλευτής ψηφίζει την λεηλασία του σπιτιού σου – Σαν εισπρακτική στο παίρνει. Αυτές είναι δουλειές!


Ελευθέριος Ανδρώνης

Ο Ανδρέας Πάτσης ενσάρκωσε το όραμα του νεοφιλελευθερισμού και η κυβέρνηση ήταν το ιδανικό περιβάλλον για να «θριαμβεύσει»


Ανδρέας Πάτσης: Η πιο ανησυχητική πλευρά της υπόθεσης του Ανδρέα Πάτση που απασχολεί την επικαιρότητα δεν είναι πως βουλευτής της κυβέρνησης χρησιμοποιούσε την ιδιότητα του για να λειτουργεί ως «αρπακτικό» δανείων και αναθέσεων, άλλα το ότι ο κόσμος δεν δείχνει καθόλου να πέφτει από τα σύννεφα με αυτό το σκάνδαλο. Η πολιτική σήψη πλέον είναι σε τόσο προχωρημένο στάδιο, που δεν έχει απομείνει κανένα περιθώριο για εκπλήξεις.

Τα έργα και οι ημέρες του Ανδρέα Πάτση, είναι ακόμη ένα απόστημα διαφθοράς που έσπασε και αποκάλυψε την δυσωδία που αναδίδεται από το πολιτικό φάσμα. Η αλαζονική και ανεξέλεγκτη μέθη της εξουσίας, έχει δημιουργήσει τόσο σαθρό υπόβαθρο, που πλέον το ξέσπασμα σκανδάλων γίνεται σε εβδομαδιαία βάση.

Κανένας «δεν ξέρει» τίποτα

Ο κ. Πάτσης πλούτιζε από πλειστηριασμούς για δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους και έπαιρνε απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ, ενώ μετά την διαγραφή του από την ΝΔ, ομολόγησε πως όλοι στο κόμμα γνώριζαν την «επιχειρηματική» δράση του. Κι όμως στην κυβέρνηση κυριαρχεί για μία ακόμη φορά το «δεν είδα, δεν άκουσα, δεν ξέρω».

Ο ίδιος ο Πάτσης δεν… γνώριζε ότι παρανομεί με το να συμμετέχει σε εταιρεία του εξωτερικού και «δεν καταλάβαινε» πως διαπράττει μια χυδαία πολιτική ανηθικότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως συνήθως «δεν γνώριζε» τίποτα. Όπως «δεν γνώριζε» και για την παρακολούθηση πολιτικού αρχηγού από την ΕΥΠ, η οποία βρισκόταν υπό την εποπτεία του ίδιου και είχε ως Γενικό Γραμματέα τον ανιψιό του.

Ο δε Γιάννης Οικονόμου (που είναι δεξί χέρι του πρωθυπουργού) όλως περιέργως «γνώριζε» και απλώς είχε κάνει κάποιες… υποδείξεις. Ο Στέλιος Πέτσας που συμπεριέλαβε στην περιβόητη λίστα του, το site που διευθύνει η σύζυγος του Πάτση, επίσης δεν δείχνει να ξέρει τίποτα. Ο Mr «digital success», Κυριάκος Πιερρακάκης, επίσης «δεν ξέρει τίποτα» για τα όργια αισχροκέρδειας στα ΕΛΤΑ. Η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, που απάλλαξε τον κ. Πάτση από την καταγγελία για αθέμιτες επιχειρηματικές δραστηριότητες, επίσης «δεν ξέρει τίποτα».

Ο μόνος που ξέρει οπωσδήποτε κάτι σε αυτήν την υπόθεση, είναι ο πολίτης. Ξέρει και είναι πεπεισμένος πλέον πως η κυβέρνηση τον κοροϊδεύει κατάμουτρα. Ξέρει πως υπό την ανοχή της κυβέρνησης, κάποιοι πολιτικοί δρουν με όρους συμμορίας και κάνουν πλιάτσικο του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου. Ξέρει πως το βουλευτικό αξίωμα έχει καταντήσει εν πολλοίς, πεδίο δράσης για «κοράκια». Ξέρει πως ζει σε μια «Κολομβία» των Βαλκανίων.

Γι’ αυτό και δεν εκπλήσσεται από τέτοια σκάνδαλα, που σε οποιαδήποτε σύγχρονη χώρα που διέθετε έστω και στοιχειώδη πολιτικό πολιτισμό, θα ήταν αφορμή για ουσιαστική παρέμβαση της δικαιοσύνης, παραιτήσεις και προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Οι πολίτες πλέον συνεχίζουν να πληρώνουν μέσω φόρων έναν παρασιτικό βουλευτή (ο οποίος δεν παρέδωσε την έδρα και συνεχίζει ως ανεξάρτητος) που παραδέχεται πως πλουτίζει με το να λεηλατεί τα σπίτια τους.

Οι λίγοι θησαυρίζουν – Οι πολλοί μετράνε τα «pass»

Η λογική του κάθε κυρίου Πάτση είναι: στηρίζω μια μνημονιακή κυβέρνηση που φτωχοποιεί συστηματικά την Ελλάδα και σπρώχνει το βιος των Ελλήνων στα νύχια των τραπεζιτών και μετά στήνω και μια εισπρακτική εταιρεία για να σου πάρω και το σπίτι. Από την μία ψηφίζω νομοσχέδια για να παραδώσω την περιουσία σου στα Funds και από την άλλη καρπώνομαι τα όσα ψηφίζω, αγοράζοντας κόκκινα δάνεια και ξεκληρίζοντας νοικοκυριά. «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει», λέει ο σοφός λαός.

Και κάπως έτσι, ο Έλληνας μένει να παλεύει την φτώχεια με τα φραγκοδίφραγκα από τα «κοροϊδία – pass» και όσο κάποιοι πολιτικοί θησαυρίζουν με την δυστυχία του, αυτός θα πρέπει να δηλώνει ευγνώμων για τα προϊόντα του «καλαθιού του νοικοκυριού» και να διαπραγματεύεται αν θα συμπεριλαμβάνονται στο κουπόνι εξαθλίωσης και τα μακαρόνια νο10 ή ίσως και να πανηγυρίζει αν τα σούπερ μάρκετ προσθέσουν στην λίστα και ρύζι σπυρωτό.

Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη βγάζει στο σφυρί ακόμα και πρώτες κατοικίες και κάποια πολιτικά «βαμπίρ» κάνουν φαγοπότι στις σάρκες του λαού, οι πολίτες καλούνται να κάνουν διακανονισμό στην δυστυχία των χρεών τους.

Την ίδια στιγμή που κάποιοι βουλευτές καταπατούν τον όρκο τους και υπηρετούν τα άθλια συμφέροντα τους και τα συμφέροντα των τραπεζών, η κυβέρνηση έφερε διάταξη που νομιμοποιεί ελεγκτές της ΑΑΔΕ να εισβάλουν όποτε θέλουν σε σπίτια – ακόμα και μικρο-οφειλετών – και να κάνουν επιτόπου έρευνες για εντοπισμό αντικειμένων που έχουν αξία. Το βουλευτικό «μήλο» κάτω από την κυβερνητική «μηλιά» θα πέσει.

Ένας φιλόδοξος άρπαγας μπαίνει στην πολιτική για να φουσκώσει τις καταθέσεις του, και ένας πολίτης εμπιστεύεται μια κυβέρνηση για να την δει τελικά να αδειάζει το σπίτι του, και στο τέλος να του το παίρνει, ίσως για να το παραδώσει σε κάποιον φεουδάρχη – βουλευτή. Αυτά τα ωραία…

ΠΗΓΗ sportime
https://filoinikodimou.blogspot.com/2022/10/blog-post_31.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...