Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

Άνθρωποι έβγαζαν ξαφνικά αίμα από την μύτη και το στόμα. Halloween στη Σεούλ: Εθνικό πένθος για την πιο περίεργη πολύνεκρη τραγωδία

Ο εορτασμός του Halloween στη Σεούλ μετατράπηκε σε εφιάλτη. Περισσότεροι από 150 νεκροί.

Τουλάχιστον 151 νεκροί και περίπου 150 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της εφιαλτικής εξέλιξης που είχε ο εορτασμός του Halloween στη Σεούλ, όταν εκατοντάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν σε έναν λαβύρινθο από στενά σοκάκια στη συνοικία Ιτεγουόν, η οποία φημίζεται για τη νυχτερινή διασκέδαση.

Περίπου 100.000 άνθρωποι, σύμφωνα με εκτιμήσεις των νοτιοκορεατικών μέσων ενημέρωσης, είχαν επισκεφθεί τη συγκεκριμένη συνοικία για τον εορτασμό του Halloween, την πρώτη μεγάλη δημόσια συνάθροιση στην πρωτεύουσα Σεούλ μετά την άρση των περιορισμών κατά της πανδημίας Covid-19.

«Ήταν ο ένας πάνω στον άλλον, σαν σε ομαδικό τάφο. Κάποιοι έχαναν σταδιακά τις αισθήσεις τους, άλλοι ήταν ήδη νεκροί», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap.

«Είναι δύσκολο να το περιγράψω με λόγια… Πολλά θύματα είχαν χλομιάσει. Δεν μπορούσα να μετρήσω τον σφυγμό τους ή να ελέγξω την αναπνευστική λειτουργία τους και πολλοί από αυτούς είχαν ρινική αιμορραγία. Προσπαθώντας να εφαρμόσω ΚΑΡ.Π.Α., έβγαινε αίμα από το στόμα τους», περιγράφει.

Σε ερασιτεχνικό βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στο Twitter από αυτόπτη μάρτυρα, φαίνεται πλήθος κόσμου με αποκριάτικες στολές σε έναν δρόμο με πολλά μπαρ. Ξαφνικά επικρατεί αναταραχή, περαστικοί σπρώχνονται και πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον, ακούγονται κραυγές…

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ζαλισμένοι περαστικοί κάθονταν στο πεζοδρόμιο και συμβουλεύονταν τα κινητά τους τηλέφωνα. Ορισμένοι αγκαλιάζονταν για να παρηγορήσουν ο ένας τον άλλον, ενώ από μερικά μπαρ εξακολουθούσε να ακούγεται μουσική, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Κανείς δε ξέρει τι ακριβώς έγινε!

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media δείχνουν ανθρώπους να δίνουν μάχη μέσα στο πυκνό πλήθος ενώ μέσα στο χάος ακούγονται κραυγές και κάποιοι προσπαθούν να ξεφύγουν σκαρφαλώνοντας όπου μπορούσαν.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι οι μαρτυρίες που λένε ότι πολλοί από τους νεκρούς έβγαζαν ξαφνικά, αίμα από τον στόμα και τη μύτη!

https://inthess.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...