Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Ρωσία: Απαγορεύτηκε το Halloween, ως επιβλαβές για το μυαλό των παιδιών

σχόλιο Γ.Θ : Την ώρα, που στις Ηνωμένες Πολιτείες του αντιχρίστου απαγορεύουν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και χριστιανικά σύμβολα, η Ρωσία του Πούτιν ξεριζώνει τις παγανιστικές γιορτές του κακού, που έχουν άμεση σχέση με την σατανολατρεία


Πριν από λίγες ημέρες, στην περιοχή Αρχανγκέλσκ, το δικαστήριο απαγόρευσε τον εορτασμό του Halloween και τις διακοπές των Αποκριών, διότι, όπως αποφάνθηκε, «είναι επιβλαβείς για το μυαλό των παιδιών»!

Αξιωματούχοι της περιοχής συμφώνησαν απόλυτα με την απόφαση του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας πως «η συγκεκριμένη γιορτή δεν συνάδει με τις αρχές και τις αξίες του ρωσικού πολιτισμού και πως κάνει κακό στον τρόπο σκέψης των παιδιών». Αν σας θυμίζει κάτι το συγκεκριμένο σκεπτικό, είναι σίγουρα η τακτική απομόνωσης των προηγούμενων δεκαετιών της Ρωσίας, από τα δυτικά έθιμα και τον κόσμο γενικότερα.

Η απόφαση αυτή δεν είναι η μοναδική. Πριν λίγες ημέρες, η Ρωσική Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία στο Κράσνογιαρσκ της Σιβηρίας, κάλεσαν τις τοπικές αρχές να απαγορεύσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις για το Halloween. Ο ιερέας Μαξίμ Ζολοτούκιν δήλωσε στη ρωσική κρατική τηλεόραση ότι μετά τη συμμετοχή τους στο Halloween, τα παιδιά αδυνατούν να αντιληφθούν τη διαφορά με την πραγματικότητα.

Το 2013, ο βουλευτής της Αγίας Πετρούπολης, Βιτάλι Μιλόνοφ έδωσε εντολή στην αστυνομία να διαλύσει τις γιορτές του Halloween, οι οποίες διεξάγονταν σε πάρκο της περιοχής Κούπσινο, κάτι που τελικά έγινε, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις από τους συμμετέχοντες. Οι γιορτές για το Halloween στη Ρωσία ξεκίνησαν μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, καθώς μέχρι τότε αποτελούσε ταμπού οποιαδήποτε αναφορά στον δυτικό πολιτισμό. Προφανώς, στη Ρωσία έχουν αρχίσει ορισμένοι να αναπολούν εκείνη τη «σκοτεινή» εποχή..

protothema

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...