Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Νέα μελέτη: Τα εμβόλια για την COVID μπορεί στην πραγματικότητα να αυξήσουν τις πιθανότητες μόλυνσης από Omicron!

Μία νέα πιθανή απάντηση για την επικράτηση των μολύνσεων που αφορούν εμβολιασμένους (breakthrough περιστατικά).

Τα τρέχοντα mRNA τύπου εμβόλια για την COVID-19 μπορεί στην πραγματικότητα να αυξήσουν την πιθανότητα κάποιου να μολυνθεί με το στέλεχος Όμικρον του ιού, σύμφωνα με μία νέα αξιολογημένη από ομότιμους ειδικούς μελέτη από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η μελέτη, δημοσιευμένη στο Science και με δημοσιογραφική κάλυψη από τους Epoch Times, είχε ως στόχο να απαντήσει στο ερώτημα γιατί «χώρες με υψηλό ποσοστό εμβολιασμών αντιμετωπίζουν σημαντικό αριθμό περιστατικών με μολύνσεις σε εμβολιασμένους (οι λεγόμενες breakthrough μολύνσεις) και συχνή επαναμόλυνση», οπότε οι ερευνητές μελέτησαν τους διαφορετικούς τύπους αντισωμάτων στο αίμα των συμμετεχόντων και παρατήρησαν πώς αυτά επηρεάζουν την ανοσολογική τους απόκριση. Βρήκαν ότι οι αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων είχαν διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα με «τους διαφορετικούς συνδυασμούς της μόλυνσης από τον ιό SARS-CoV-2 και του εμβολιασμού».

«Η προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος ενισχύεται από τη μόλυνση με το στέλεχος B.1.1.529 (Όμικρον) στους τριπλά εμβολιασμένους, στα ελεύθερα από προηγούμενη μόλυνση άτομα, αλλά αυτή η ενίσχυση χάνεται με την προηγούμενη αποτύπωση του στελέχους Wuhan Hu-1 (ΣτΜ: το προγονικό στέλεχος),”, η μελέτη συμπέρανε. «Αυτή η ‘υβριδική ανοσολογική απόσβεση΄* υποδηλώνει σημαντική ανατροπή στην ανοσολογική αναγνώριση και τη διαφοροποιημένη διαμόρφωση μέσω της ανοσολογικής αποτύπωσης** και μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο το κύμα του στελέχους B.1.1.529 (Όμικρον) έχει χαρακτηριστεί από breakthrough μολύνσεις και συχνή επαναμόλυνση με σχετικά διατηρημένη προστασία έναντι της σοβαρής νόσου σε τριπλά εμβολιασμένα άτομα.»

«Οι αρχικές δόσεις του εμβολίου προκάλεσαν κλασσικές φλεγμονώδεις ανοσολογικές αντιδράσεις» το The Epoch Times εξήγησε. «H φλεγμονή είναι ένα θεμελιώδες μέρος της ανοσιακής απόκρισης (σε ένα εμβόλιο ή σε μία λοίμωξη), και είναι υπεύθυνη για τα περισσότερα από αυτά που αισθάνεστε όταν είστε άρρωστοι: πυρετός, πόνοι, λήθαργος, κλπ. Αυτή η φλεγμονή είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να αισθάνεστε άρρωστοι εάν κάνετε ένα εμβόλιο γρίπης, και για τον οποίο το εμβόλιο της COVID-19 έχει γίνει δημοφιλές επειδή κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται τόσο άρρωστοι για μερικές ημέρες. Το σώμα σας παράγει μία φλεγμονώδη αντίδραση στις πρωτεΐνες που παράγονται κατά τη νόσο COVID-19.».

«Αλλά τί συμβαίνει στον οργανισμό αφού έχετε κάνει δύο εμβόλια και μετά σας κάνουν και μία τρίτη δόση?» οι Times συνεχίζουν. «Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι διαδοχικές δόσεις των εμβολίων τύπου mRNA αρχίζουν να συνηθίζουν ή να απευαισθητοποιούν τα άτομα απέναντι στις COVID-19 πρωτεΐνες,  μετατοπίζοντας την ανοσολογική τους απόκριση, ώστε αυτή να κυριαρχείται από τη μορφή IgG4, η οποία ουσιαστικά μαθαίνει στον οργανισμό να ανέχεται αυτές τις πρωτεΐνες.»

Τα ευρήματα έρχονται να προστεθούν στις συνεχιζόμενες προσπάθειες να ξεκαθαριστεί γιατί η νόσος COVID επιμένει παρά την ευρεία διάδοση των εμβολίων, και τις συνεχείς μολύνσεις πολλαπλά-εμβολιασμένων δημοσίων προσώπων, όπως ο Πρόεδρος Joe Biden.

Εκατομμύρια άνθρωποι συνεχίζουν να αμφιβάλλουν για την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την αναγκαιότητα των εμβολίων για την COVID-19, τα οποία αναπτύχθηκαν πολύ πιο γρήγορα από τα παραδοσιακά εμβόλια στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του πρώην προέδρου Donald Trump με την Επιχείρηση «Warp Speed”. 

Τον Μάρτιο, διαπιστώθηκε ότι 11.289 περιστατικά περικαρδίτιδας/μυοκαρδίτιδας μετά από τον εμβολιασμό για COVID δηλώθηκαν στην ομοσπονδιακή βάση δεδομένων του Συστήματος Αναφοράς Ανεπιθύμητων Ενεργειών Εμβολίων (VAERSμεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και 25ης Φεβρουαρίου, το οποίο αποτελεί ήδη το 47% των 24.177 αναφορών για το ίδιο που υποβλήθηκαν σε όλο το έτος 2021. Μία μελέτη του Απριλίου από το Ισραήλ δείχνει ότι η μόλυνση με COVID από μόνη της δεν μπορεί να εξηγήσει τέτοια περιστατικά (δηλ. μυοκαρδίτιδας/περικαρδίτιδας) παρά τους ισχυρισμούς περί του αντιθέτου.

Οι υπερασπιστές των COVID εμβολίων ισχυρίζονται ότι το VAERS προσφέρει μία υπερβολική εικόνα των πιθανών κινδύνων ενός εμβολίου, καθώς ο καθένας μπορεί να υποβάλλει μία αναφορά χωρίς να την ελέγξει, αλλά οι ερευνητές του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν αναγνωρίσει «υψηλό ποσοστό επαλήθευσης των αναφορών μυοκαρδίτιδας στο VAERS μετά από εμβολιασμό για COVID-19 mRNA τύπου», οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι ‘η υπο-καταγραφή είναι πιο πιθανή’ από την υπερ-καταγραφή.

Αλλά το VAERS δεν είναι η μόνη πηγή δεδομένων που υποδεικνύει λόγους ανησυχίας.  Η ιστοσελίδα LifeSiteNews έχει αναφερθεί στην εξαναγκαστική δημοσιοποίηση των δεδομένων της Pfizer, τα οποία η εταιρία είχε προσπαθήσει να κρατήσει σφραγισμένα μέχρι το 2076, συμπεριλαμβανομένων των αναφορών για 158.893 σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από εμβολιασμό σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο από την 1η Δεκεμβρίου, 2020 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, 2022.

Τα στοιχεία από την αμυντική βάση δεδομένων ιατρικής επιδημιολογίας του Πενταγώνου (DMED) ήταν εξίσου ανησυχητικά, δείχνοντας ότι το 2021 παρατηρήθηκε δραστική άνοδος σε μία ποικιλία διαγνώσεων για σοβαρά ιατρικά προβλήματα σε σχέση με το μέσο όρο της προηγούμενης πενταετίας, συμπεριλαμβανομένων της υπέρτασης (2.181%), νευρολογικών διαταραχών (1.048%), πολλαπλής σκλήρυνσης (680%), συνδρόμου Guillain-Barre (551%), καρκίνου του μαστού (487%), γυναικείας υπογονιμότητας (472%), πνευμονικής εμβολής (468%), ημικρανιών (452%), ωοθηκικής δυσλειτουργίας (437%), καρκίνου των όρχεων (369%) και ταχυκαρδίας (302%).

 

*Υβριδική ανοσολογική απόσβεση (Hybrid Immune Damping): Σύμφωνα με τη μελέτη: «Οι υγειονομικοί που είχαν προηγουμένως μολυνθεί με την παραλλαγή άλφα εμφάνισαν λιγότερο διατηρήσιμη (μικρότερης διάρκειας) αντισωματική απόκριση έναντι της παραλλαγής όμικρον. Άτομα που είχαν μολυνθεί κατά τη διάρκεια του πρώτου πανδημικού κύματος και μετά μολύνθηκαν ξανά με το στέλεχος όμικρον δεν είχαν καμία ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος». Το φαινόμενο αυτό ονομάστηκε «υβριδική ανοσολογική απόκριση».

**Ανοσολογική Αποτύπωση (Immune Imprinting): Η ανοσολογική αποτύπωση είναι ένα φαινόμενο κατά το οποίο η αρχική έκθεση σε ένα στέλεχος του ιού ενεργοποιεί αποτελεσματικά τη μνήμη των Β κυττάρων, αλλά ταυτόχρονα περιορίζει την ανάπτυξη Β κυττάρων μνήμης και εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι νέων μεταλλάξεων- παραλλαγών του ιού. Στη μελέτη αυτή οι ερευνητές εντοπίζουν φαινόμενά ανοσολογικής αποτύπωσης στον ιό SARS-CoV-2 που οδηγούν σε μειωμένη ή καθόλου προστασία έναντι της παραλλαγής όμικρον στα άτομα που έχουν εμβολιαστεί ή που έχουν μολυνθεί από προηγούμενο στέλεχος του ιού: «Η προηγούμενη μόλυνση με τον ιό SARS-CoV-2 επηρεάζει την ικανότητα ενίσχυσης της ανοσίας έναντι μίας επακόλουθης μόλυνσης από τον ιό μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται «ανοσολογική αποτύπωση», και αυτό μπορεί να ισχύει και για τις υποπαραλλαγές του στελέχους όμικρον…». Πολλοί επιστήμονες ανησυχούν ότι η συνεχής ανανέωση των COVID-19 εμβολίων ενδέχεται να μην είναι αποτελεσματική εξαιτίας ανοσολογικής αποτύπωσης σε παλαιότερα στελέχη του ιού.

Πηγές επεξηγήσεων:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8440232/

 
πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...