Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Twitter-Facebook: «Λογαριασμοί…”φαντάσματα” διέδιδαν “φιλοδυτική ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ”»

Έτσι εξηγούνται πολλά...

Το Twitter και το Facebook διέγραψαν ένα δίκτυο ύποπτων λογαριασμών που λέγεται ότι εμπλέκονται σε «επιχειρήσεις μυστικής επιρροής» στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών προώθησης του «φιλοδυτικού» αισθήματος και δαιμονοποίησης των αντιπάλων των ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας που αναλύθηκαν από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ.

Μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου, οι πλατφόρμες αφαίρεσαν «δύο επικαλυπτόμενα σύνολα λογαριασμών» για «χειρισμό», «ανεπιθύμητη αλληλογραφία» και «συντονισμένη μη αυθεντική συμπεριφορά», είπαν οι ερευνητές, σημειώνοντας ότι είχαν βρει έναν παρόμοιο «διασυνδεδεμένο ιστό λογαριασμών» σε έξι άλλες ιστοσελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι λογαριασμοί χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να «προωθήσουν φιλοδυτικές αφηγήσεις» και πολλοί συνέχισαν να λειτουργούν για σχεδόν πέντε χρόνια.

Αν και ούτε το Twitter ούτε η Meta μπόρεσαν να πουν ποιος διαχειριζόταν τους λογαριασμούς, το Twitter ονόμασε τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ως «υποτιθέμενες χώρες προέλευσης», ενώ ο Μέτα είπε ότι η δραστηριότητα εντοπίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...