Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Ρίσι Σούνακ: «Δεν έπρεπε να δώσουμε δύναμη στους επιστήμονες, μας επέβαλαν τους εγκλεισμούς»

Σάλος στη Βρετανία με δηλώσεις του Ρίσι Σούνακ

Ο υποψήφιος πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ προχώρησε σε εκρηκτικές δηλώσεις σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας στο νησί, βάζοντας στο στόχαστρο τους επιστήμονες.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Τζόνσον και διεκδικητής της πρωθυπουργίας μαζί με την Λιζ Τρας, είπε ότι ήταν λάθος να «ενδυναμώσαμε» τους επιστήμονες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είχε δώσει πολύ λίγη σημασία στις ευρύτερες επιπτώσεις των lockdown σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση και η οικονομία.
«Ένιωθα ότι κανείς δεν μιλούσε»

Σε συνέντευξή του στο The Spectator, ο Σούνακ είπε ότι η λογική ήταν «να μην τις αναγνωρίζουμε καν», αναφερόμενος στις επιπτώσεις του Lockdown. «Αφού είναι καλό για την υγεία μας είναι καλό για την οικονομία», είπε, κατακρίνοντας τη λογική των lockdown, όπως έγιναν. «Ένιωθα ότι κανείς δεν μιλούσε».

Ο υποψήφιος πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι οι συναντήσεις με τους υπουργούς ήταν «κυριολεκτικά εγώ γύρω από αυτό το τραπέζι, απλώς να τσακώνομαι», περιγράφοντας τις ως «απίστευτα άβολες κάθε φορά».

Βέβαια, κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων Τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ, ο Σούνακ υποστήριζε τα lockdown, λέγοντας στους Βρετανούς να «μείνουμε στο σπίτι, να προστατεύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας μας και να σώσουμε ζωές».

Στο στόχαστρο η επιτροπή ειδικών

Ο Σούνακ είπε ότι ήταν λάθος να επιτραπεί στους περίπου 50 επιστήμονες της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας για Έκτακτες καταστάσεις της Βρετανίας- που βοήθησε την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στην επιδημία, να ασκήσουν τόση επιρροή στη λήψη αποφάσεων, όπως το κλείσιμο σχολείων. Είπε: «Δεν έπρεπε να δώσουμε δύναμη στους επιστήμονες με τον τρόπο που το κάναμε».

Ερωτηθείς μάλιστα για τις δημοσκοπήσεις που έδειχναν ότι το κοινό ανυπομονούσε να μπει η χώρα σε lockdown, ο Σούνακ απάντησε: «Βοηθήσαμε να διαμορφωθεί αυτό: Με μηνύματα φόβου».

Το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα επιλέγει νέο ηγέτη αφού ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν δεκάδες υπουργοί παραιτήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για μια σειρά σκανδάλων και σφαλμάτων. Τα μέλη του κόμματος ψηφίζουν για να επιλέξουν είτε τον Ρίσι Σουνακ είτε την υπουργό Εξωτερικών Λιζ Τρας, για αρχηγό του κυβερνώντος κόμματος και κατ' επέκταση πρωθυπουργό της χώρας.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...