Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Αναφορά σοκ Ουκρανού ΑΓΕΕΘΑ: “Έχουμε 200.000 απώλειες”- Επιστράτευση γυναικών από 1η Οκτωβρίου. Συντριβή ουκρανικής αντεπίθεσης

Συγκλονιστικά στοιχεία δίνουν στην δημοσιότητα ρωσικές πηγές οι οποίες μιλούν για 191.000 νεκρούς και τραυματίες Ουκρανούς στρατιώτες, σχεδόν το 1/3 της δύναμης του ουκρανικού Στρατού. Πρόκειται για αναφορά που υπέκλεψαν από την ουκρανική στρατιωτική Διοίκηση πριν σχεδόν ένα μήνα. Συνεπώς το νούμερο έχει πλησιάσει τους 200.000.

Οι απώλειες είναι απλά κολοσσιαίες γεγονός που αναγκάζει την ουκρανική στρατιωτική Διοίκηση να επιστρατεύσει τις γυναίκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ουκρανές που μπορούν να στρατευτούν πρέπει να εγγραφούν για στρατιωτική θητεία από την 1η Οκτωβρίου! Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την είδηση που είχε αποκαλύψει το WarNews247 εδώ και ένα μήνα περίπου.

Είναι φανερό πως ο Β.Ζελένσκι δεν έχει άλλη επιλογή. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα εναντίον του ουκρανικού Στρατού και οι εχθροπραξίες αναμένεται να ενταθούν από το φθινόπωρο με τους κύριους στόχους να είναι το Χάρκοβο, το Νικολάεφ και η Οδησσός.

Οποιαδήποτε συνθηκολόγηση είναι ακόμη μακριά με το ρωσικό πυροβολικό να μην κάνει οικονομία…πυρομαχικών.

Σε βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Ρώσοι, το 11ο Σύνταγμα του Ντονέτσκ συνέτριψε την αντεπίθεση των Ουκρανών στην περιοχή του Peski. Οι εικόνες είναι σκληρές. Οι Ουκρανοί άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς.

Ταυτόχρονα, στην Marinka, έλαβε χώρα μεγάλης έκτασης εμπρηστική επίθεση εναντίον ουκρανικών οχυρωμένων θέσεων. Κάποιες ρωσικές πηγές κάνουν λόγο για την μεγαλύτερη έως τώρα εμπρηστική επίθεση στο ουκρανικό μέτωπο.

Δείτε βίντεο από το Peski


Υποχρεωτικά στον στρατό από 1η Οκτωβρίου οι Ουκρανές γυναίκες

«Οι στρατεύσιμες γυναίκες θα πρέπει να εγγραφούν για στρατιωτική θητεία από την 1η Οκτωβρίου». Πρόκειται για πολίτες της Ουκρανίας των οποίων οι ειδικότητες περιλαμβάνονται στον κατάλογο των στρατευσίμων.

«Δεν θα επιβληθούν αμέσως αυστηρές κυρώσεις σε γυναίκες που δεν εγγράφηκαν», ανέφερε η UNIAN, αναφερόμενη στον Φιόντορ Βενισλάφσκι, μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του Ανώτατου Ράντα (Κοινοβούλιο) της Ουκρανίας, μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Νωρίτερα, το Γενικό Επιτελείο του Ουκρανικού Στρατού ανακοίνωσε ότι οι γυναίκες θα περιλαμβάνονται στα στρατιωτικά αρχεία, μόνο με τη συγκατάθεσή τους, σύμφωνα με το RIA Novosti.

Πόσες γυναίκες έχουν ενταχθεί στον ουκρανικό στρατό

Χιλιάδες Ουκρανές έχουν αναλάβει ενεργούς ρόλους στον ουκρανικό Στρατό από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την πρώτη κυρία της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα.

Τουλάχιστον 37.000 γυναίκες έχουν ενταχθεί στις ένοπλες δυνάμεις, και περισσότερες από 1.000 διοικούν μονάδες, είπε πριν λίγες εβδομάδες η Ζελένσκα σε διάσκεψη γυναικών ηγετών και επιζώντων από συγκρούσεις που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την έναρξη του πολέμου έχει απαγορευτεί στους περισσότερους Ουκρανούς άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών να φύγουν από τη χώρα. Απαιτείται να παραμείνουν και να πολεμήσουν. Οι γυναίκες δεν είχαν κληθεί μέχρι τώρα στον στρατό.

«Είμαι απολύτως βέβαιη ότι οι Ουκρανές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν θύματα. Όλες έχουμε τις δικές μας ιστορίες αντίστασης», είπε η πρώτη κυρία της Ουκρανίας, υπογραμμίζοντας τον ρόλο των γυναικών ως γιατρών, νοσοκόμων, δασκάλων και επιχειρηματιών στον πόλεμο.

«Οι περισσότεροι από τους γιατρούς μας είναι γυναίκες καθώς και το 50% των επιχειρηματιών μας που εργάζονται για να στηρίξουν την οικονομία στον πόλεμο».

Συγκλονιστικά στοιχεία: Απώλειες 200.000 ανδρών – Προβλήματα με πυρομαχικά και δυτικά όπλα

Ρωσικές πηγές αναφέρουν πως έχει υποκλαπεί αναφορά για την κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Την αναφορά υπογράφει ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny με αποδέκτη τον Πρόεδρο Ζελένσκι..

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναφορά έγινε στις 29 Ιουλίου και φέρεται να εξόργισε τον Oυκρανό πρόεδρο. Συγκεκριμένα, αναφέρει τη χαμηλή στελέχωση των τάξεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και τις απώλειες σχεδόν 200 χιλιάδων ανδρών.

Στην αναφορά του Zaluzhny τονίζονται τα εξής:

«καταλαβαίναμε ότι όλα δεν πήγαιναν πολύ καλά, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό».

«Η στελέχωση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας παραμένει στο επίπεδο του 43-48%, παρά την κινητοποίηση.

– Οι απώλειες μεταξύ του στρατιωτικού προσωπικού είναι περισσότεροι από 191.000 νεκροί και τραυματίες. (σσ πριν ένα μήνα ήταν η αναφορά, συνεπώς ο αριθμός ξεπερνά πλέον τους 200.000)!

– Πάνω από το 80% των εφέδρων από το πέμπτο κύμα κινητοποίησης έχουν ήδη σκοτωθεί, τραυματιστεί ή αυτομολήσει.

– Δεν τηρούνται στατιστικά στοιχεία για τους αγνοούμενους.

– Η ιατρική περίθαλψη λειτουργεί στα όριά της, οι βαριά τραυματίες μεταφέρονται μέσω της Πολωνίας για θεραπεία στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και άλλες χώρες.

– Τα αποθέματα φορητών όπλων και αλεξίσφαιρων γιλέκων εξαντλούνται, μόνο ένας στους τρεις στρατιώτες είναι εξοπλισμένος και έτοιμος για πολεμικές επιχειρήσεις, ενώ οι υπόλοιποι πρέπει να πολεμήσουν με ό,τι χρειαστεί.

– Παύση πληρωμών στον τόπο της πολιτικής εργασίας, στρατιωτικές καθυστερήσεις έως και τρεις μήνες.

– Η στρατιωτική βοήθεια από τους συμμάχους τελειώνει. Πρόκειται κυρίως για τις πρώτες παρτίδες των αμερικανικών M777, M109 και, παραδόξως, για τα αρκετά νέα Pzh 2000 και MARS II.

– Έλλειψη καταρτισμένων ειδικών στη λειτουργία δυτικών όπλων. Το εκπαιδευμένο στρατιωτικό προσωπικό εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο και δεν μπορεί φυσικά να βρίσκεται σε πολλές τοποθεσίες. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιούνται άτομα χωρίς ειδίκευση στο υλικό, επομένως, συμβαίνουν βλάβες λόγω ακατάλληλης λειτουργίας.

– Πρόβλημα με αναλώσιμα, ιδιαίτερα υδραυλικά και υγρό άζωτο, που απαιτούνται για τα οβιδοβόλα M777. Επιπλέον, ο σχεδιασμός του όπλου από τιτάνιο απαιτεί ειδικές συνθήκες επισκευής.

– Στο πεδίο, το αυτόματο σύστημα Διοίκησης, Ελέγχου και Πυρός δεν αντέχει. Δεν υπάρχουν δυνατότητες για επισκευές επί τόπου, πρέπει να τα στέλνουμε στην Πολωνία, όπου υπάρχουν ανταλλακτικά και ειδικοί».

Δύο από τις έξι τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες υπάρχουν μόνο στα χαρτιά

Ο ουκρανικός στρατός στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο ισχυρός όσο λένε στο Κίεβο, ο αριθμός του προσωπικού και του εξοπλισμού δεν ταιριάζει με τα επίσημα στοιχεία που παρέχονται από το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας. Για παράδειγμα, το ένα τρίτο των τεθωρακισμένων ταξιαρχιών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας υπάρχει μόνο στα χαρτιά.

Αυτά γράφει το αμερικανικό Forbes.

Ο Ζελένσκι βασίστηκε στη βοήθεια της Δύσης και για να δείξει στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη ότι ο ουκρανικός στρατός είναι ισχυρότερος από τον ρωσικό και χρειάζεται μόνο βοήθεια, το Κίεβο έφτιαξε «εικονικές» μονάδες που υπάρχουν μόνο στα χαρτιά. Σύμφωνα με το αμερικανικό δημοσίευμα, το ένα τρίτο των τεθωρακισμένων ταξιαρχιών στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν υπάρχει

Σύμφωνα με το Forbes, υπάρχουν έξι τεθωρακισμένες ταξιαρχίες στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας: η 1η, 3η, 4η, 5η, 14η και 17η. Από αυτές, οι δύο – η 5η και η 14η – υπάρχουν μόνο στα χαρτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η 5η τεθωρακισμένη ταξιαρχία φέρεται να βρίσκεται στην Οδησσό. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, αν υπήρχε η ταξιαρχία, θα είχε πολεμήσει εδώ και πολύ καιρό είτε στο Ντονμπάς είτε σε άλλη κατεύθυνση, αφού δεν έχει νόημα να κρατηθούν τέτοιες δυνάμεις στα μετόπισθεν στην παρούσα κατάσταση.

Το ίδιο ισχύει και για την 14η Ταξιαρχία Αρμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η οποία αναγραφόταν στα έγγραφα του Γενικού Επιτελείου και στη συνέχεια απλώς εξαφανίστηκε από όλες τις διαταγές κ.λπ.

Πόσοι από τους 200.000 είναι οι νεκροί;

Οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σήμερα είναι τουλάχιστον 50-70 χιλιάδες νεκροί, δήλωσε μέλος της ρωσικής ομάδας χάκερ RaHDIt υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού είναι πραγματικά πολύ υψηλές, πολύ υψηλότερες από ό,τι το γραφείο του προέδρου δηλώνει επίσημα, οι Ουκρανοί πολιτικοί δηλώνουν επίσημα… Πολύ υποτιμημένοι, σαφώς δεν υπάρχουν 10, εκεί έχουν πραγματικά τουλάχιστον 50-70 χιλιάδες ανεπανόρθωτες απώλειες», είπε ο χάκερ.

Η ομάδα χάκερ RaHDit δημοσίευσε στον ιστότοπό της Nemesis νέα δεδομένα από υπαλλήλους της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας και άτομα που συνδέονται με αυτήν.

Τον Ιούνιο, η RaHDIt δημοσίευσε τα στοιχεία 700 υπαλλήλων της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας. Στην αρχή της ειδικής επιχείρησης, η ομάδα RaHDIt παραβίασε ταυτόχρονα και τις 755 ιστοσελίδες της κυβέρνησης της Ουκρανίας, και συγκεκριμένα, τους ιστότοπους των τοπικών αρχών σε όλη την Ουκρανία.

Επίσης, πληροφορίες για περισσότερους από 11.000 υποστηρικτές ουκρανικών εθνικιστικών σχηματισμών έχουν δημοσιευτεί στην πύλη της ομάδας χάκερ NemeZida.

warnews247.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...