Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Το νου σου… Υπάρχει Θεός και σε βλέπει


Ο παπα Φώτης ο Λαυριώτης ο δια Χριστόν σαλός με το τριμμένο ράσο μπροστά στον "κουστουμαρισμένο" πρέσβη των ΗΠΑ κ. Νάιλς.
«Το νου σου… Υπάρχει Θεός και σε βλέπει», του είχε πει. 



Ο αληθινός Θεός δεν είναι αυτός που ξοδεύεται, αυτός ο οποίος εξευτελίζεται με πρόχειρες φανερώσεις κατά το θέλημα του ανθρώπου, αλλά είναι αυτός που κρύβεται στις ταπεινές γωνιές και στις μυστικές στροφές της πορείας αυτής της ζωής.
Ο Θεός πράγματι υπάρχει. Σε εμάς απομένουν δυο πράγματα: το ένα είναι να κάνουμε την υπομονή του χρόνου και το δεύτερο είναι να κάνουμε τον αγώνα της καθαρότητας των οφθαλμών μας.
Εκεί που δεν φαίνεται ο Θεός,

Η Αυγή ρώτησε το Ηλιοβασίλεμα:
«Γιατί πολλοί άνθρωποι μας αγαπούν και μας διαλέγουν για να περάσουν σπουδαίες και όμορφες στιγμές της ζωής τους;»
Το Ηλιοβασίλεμα απάντησε:
«Γιατί εσύ είσαι εκείνη που κάνει να γεννηθεί μια καινούργια ημέρα και αντιπροσωπεύεις την Ελπίδα και εγώ είμαι εκείνος που κλείνει μια ημέρα και αντιπροσωπεύω την Εμπειρία».


Οι άνθρωποι δημιουργήθηκαν για να αγαπιούνται και τα πράγματα για να χρησιμοποιούνται.Ο κόσμος είναι σε χάος γιατί τα πράγματα αγαπιούνται και οι άνθρωποι χρησιμοποιούνται! 


Μην παίρνεις θάρρος και νομίζης ότι λόγω της εγκρατείας σου θα σωθής από την πτώση. Κάποιος χωρίς να τρώγη τίποτε έπεσε από τον ουρανό...
Μία μόνο αρετή υπάρχει πού δεν μπορούν να μιμηθούν οι δαίμονες, η ταπείνωση.
Ἅγιος Ἰωάννης τῆς Κλίμακος 


https://proskynitis.blogspot.com/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...