Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Bίντεο: Ότι αρχίζει ωραία σε μία αντεπίθεση τελειώνει με πόνο – Πώς «εξαερώθηκαν» τα ουκρανικά τάγματα στην Χερσώνα

Το ρωσικό Πυροβολικό διέλυσε τις follow on-forces σε όλη τη γραμμή του μετώπου

Οι Ρώσοι δημοσίευσαν βίντεο στα οποία απεικονίζεται η ουκρανική δύναμη κατά την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης και τι απέγινε μετά τις σφοδρές μάχες που διεξήχθησαν στο μέτωπο Χερσώνας-Νικολάεφ.

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ οι νεκροί των Ουκρανών ξεπέρασαν τους 1700 ενώ καταστράφηκε ολοσχερώς το 57 ουκρανικό τάγμα κοντά στο Sukhoi Stavok. Αναφέρεται ότι το τάγμα εκμηδενίστηκε.

Κατά το ρωσικό ΥΠΑΜ, καταρρίφθηκαν τέσσερα μαχητικά από ότι ειχε απομείνει από την ουκρανική Αεροπορία.  2 Su25, 1 Su24 και 1 #MiG29  όπως και 3 μεταφορικά ελικόπτερα Μi8. Καταστράφηκαν 63 άρματα μάχης, 59 ΤΟΜΑ και 48 ΤΟΜΠ, όπως επίσης και 14 πυροβόλα.

Με τέτοιες απώλειες είναι δύσκολο κάποιος να θεωρήσει πως διεξάγεται κάποιου είδους αντεπίθεση.

Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική και μάλιστα Αμερικανοί και Γάλλοι αναλυτές εκφράζουν την απορία τους γιατί στα δυτικά ΜΜΕ ακόμα μιλούν για συνέχιση της ουκρανικής επιθετικής ενέργειας.

Χαρακτηριστικά όπως αναφέρει ο Γάλλος γεωστρατηγικός αναλυτής Jean-Bernard Pinatel «Πώς θα μπορούσε να καταλήξει αλλιώς. Μία τεράστια επίπεδη επιφάνεια με σιτάρι χωρίς καμία πιθανότητα απόκρυψης των ελιγμών με υπεροχή πυρός σε αέρα και έδαφος από τις ρωσικές δυνάμεις, ο Ζελένσκι κυνικά “κοινωνεί” με το αίμα των στρατιωτών του και η πλειοψηφία της κοινωνίας επαναπαύεται στην προπαγάνδα».
πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...