Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Καίριο πλήγμα του ρωσικού Ναυτικού: Καταστράφηκε ολοκληρωτικά ουκρανική αποθήκη πυραύλων Harpoon

Ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη καταστράφηκαν στο έδαφος - Αγνοούνται δεκάδες ουκρανικά βλήματα Harpoon

Καίριο ήταν το κτύπημα με πυραύλους cruise που κατάφερε στο λιμάνι της Οδησσού το ρωσικό Ναυτικό, αφού καταστράφηκε ολοσχερώς αποθήκη με βλήματα Harpoon που είχαν εφοδιάσει πρόσφατα οι ΗΠΑ την Ουκρανία.

Αυτός ήταν ακριβώς και ο λόγος για την οργισμένη αντίδραση τόσο του Κιέβου όσο και του βρετανικού υπουργείου Άμυνας το οποίο κυριολεκτικά  πονά κάθε φορά που καταστρέφεται ένας στόχος υψηλής σημασίας στην Ουκρανία.

Οι οργισμένες αντιδράσεις ήταν υποτίθεται ότι θα κινδυνεύσει η εξαγωγή χιλιάδων τόνων σιτηρών για τις αφρικανικές χώρες. Φυσικά δεν πήρε ο πόνος το Κίεβο και το Λονδίνο για τα σιτηρά, αλλά το πρόβλημά τους ήταν  οι…  Harpoon.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε , πως οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα ουκρανικό πολεμικό πλοίο και πυραύλους κατά πλοίων Harpoon που προμήθευσαν το Κίεβο οι ΗΠΑ στο λιμάνι τις Οδησσού.

«Ένα αγκυροβολημένο ουκρανικό πολεμικό πλοίο και μια αποθήκη πυραύλων Harpoon που προμήθευσαν οι ΗΠΑ καταστράφηκαν από μεγάλου βεληνεκούς, κατευθυνόμενους ναυτικούς πυραύλους ακριβείας στο λιμάνι της Οδησσού στην περιοχή μιας μονάδας επισκευής πλοίων», σημειώθηκε.

Πιο συγκεκριμένα  το ρωσικό υπουργείο ανέφερε:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία

Επίθεση που εξαπολύθηκε από όπλα  μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας με βάση τη θάλασσα και τον αέρα είχε ως αποτέλεσμα την εξουδετέρωση αεροσκαφών της Ουκρανικής Αεροπορίας που είχαν αναπτυχθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Kanatovo (περιοχή Kirovograd).

Seversk: Ρωσικά TOS-1A πυρπολούν θέσεις του ουκρανικού Στρατού

Επίθεση που εκτοξεύτηκε με βλήματα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας με βάση τη θάλασσα είχε ως αποτέλεσμα την εξάλειψη του ουκρανικού στρατιωτικού πλοίου και μιας αποθήκης αντιπλοϊκών πυραύλων Harpoon που παραδόθηκαν από τις ΗΠΑ στο καθεστώς του Κιέβου στο λιμάνι της Οδησσού.

Ο κατάλογος των εξουδετερωμένων στόχων περιλαμβάνει επίσης τις εγκαταστάσεις παραγωγής για την επισκευή και τον εκσυγχρονισμό του στόλου του Ουκρανικού Ναυτικού.

Πάνω από το 70% του προσωπικού έχει εξαλειφθεί μετά από επιθέσεις στις θέσεις του 108ου και του 109ου τάγματος από την 10η Ορεινή Ταξιαρχία Εφόδου της AFU (ουκρανικός Στρατός) που αναπτύχθηκε κοντά στο Verkhnekamenskoye (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ).

Επιθέσεις υψηλής ακρίβειας εξαπέλυσαν οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις σε αποθήκες όπλων και πυρομαχικών της 28ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας της AFU και της 123ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας που αναπτύχθηκαν στο εργοστάσιο επισκευής ατμομηχανών στο Νικολάγιεφ.

Πάνω από 50 στρατιώτες, περισσότερα από 3.000 βλήματα πυροβολικού διαφόρων διαμετρημάτων και 10 τεθωρακισμένα οχήματα έχουν καταστραφεί.

Η επιχειρησιακή-τακτική και η στρατιωτική αεροπορία, πυραυλικά στρατεύματα και πυροβολικό συνεχίζουν να εξαπολύουν επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία.

Καταστροφή ουκρανικών οχημάτων μέσα από το θερμικά σκεπτικά ρωσικών αρμάτων

Ο κατάλογος των εξουδετερωμένων στόχων περιλαμβάνει 9 θέσεις διοίκησης, συμπεριλαμβανομένου του κοινού σταθμού διοίκησης της ομάδας στρατευμάτων Kakhovka που αναπτύχθηκε στο Zhovtnevoye (περιοχή Nikolayev), 2 θέσεις διοίκησης της 54ης και 65ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας της AFU κοντά στο Kurakhovo (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ) και τη Novodanilovka ( περιοχή Zaporozhye).

Επιπλέον, 7 αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων έχουν καταστραφεί κοντά στη Reznikovka, στο Ostroye (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ), στο Galitsinovo (περιοχή Nikolayev) και στο Nikolayev.

Οι επιθέσεις που εξαπέλυσε η ρωσική Αεροπορία είχαν ως αποτέλεσμα την εξάλειψη 2 οβιδοβόλων M-777 αμερικανικής κατασκευής κοντά στο Artyomovsk (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ), καθώς και 1 συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου Bukovel κοντά στο Nikolayev.

Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων , 3 πυροβολαρχίες  Grad MRLS εξουδετερώθηκαν κοντά στο Grigorovka, το Verkhnekamenskoye και το Seversk, 2 πυροβολαρχίες  Α/Κ συστημάτων πυροβολικού MstaS, 8 Α/Κ πυροβόλα  MstaB, 18 Ρ/Κ πυροβόλα  πυροβολικού D-20, καθώς 9 Α/Κ πυροβόλα  Gvozdika εξουδετερώθηκαν στις θέσεις βολής τους κοντά σε Paraskoviyevka, Opytnoye, Vesyoloye, Razdolovka, Bakhmutskoye, Vodyanoye, Serebryanka και Kamyshevakha (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ).

Τα ρωσικά μέσα αεράμυνας κατέρριψαν 5 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα κοντά σε Korobki, Pyatikhatka (περιοχή Kherson), Topolskoye (περιοχή Kharkov), Shcherbaki (περιοχή Zaporozhye) και Donetsk.

 Επιπλέον, 10 βλήματα που εκτοξεύθηκαν από πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων Uragan και HIMARS αναχαιτίστηκαν κοντά στη Novonikolayevka (περιοχή Zaporozhye) και στον Alekseyevka (περιοχή Kherson).

Συνολικά, 260 αεροπλάνα και 144 ελικόπτερα, 1.605 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 357 πυραυλικά συστήματα αεράμυνας, 4.156 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 763 οχήματα μάχης εξοπλισμένα με MRLS, 3.196 πυροβόλα πυροβολικού πεδίου καθώς και 7 πυροβόλα και όλμους ειδικών 4, εξοπλισμός καταστράφηκε κατά την ειδική στρατιωτική επιχείρηση.»

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...