Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο Σολεντάρ – Διάσπαση του ουκρανικού άξονα Μπάκχμουτ-Σεβέρσκ

Μάχες στους δρόμους της πόλης
Oι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο Σολεντάρ και διασπούν τον ενιαίο αμυντικό άξονα των Ουκρανών που ξεκινάει από το Σεβέρσκ και φτάνει στο Μπάκχμουτ.


Δυνάμεις των Ρώσων έχουν ήδη καταλάβει την βιομηχανική ζώην και το ανατολικό μέρος της πόλης και αυτή την στιγμή διεξάγονται μάχες από δρόμο σε δρόμο καθώς επιχειρούν να φτάσουν στο κέντρο.

Με την κατάληψη της βιομηχανικής ζώνης του Σολεντάρ οι Ρώσοι διαθέτουν το απαραίτητο προγεφύρωμα για να προωθήσουν κι άλλες δυνάμεις μέσα στην πόλη. Η κατάληψή της θα προσφέρει στις ρωσικές δυνάμεις σημαντικό τακτικό πλεονέκτημα για την επιτυχή έκβαση των επιχειρήσεων σε Σεβέρσκ και Μπάκχμουτ, καθώς θα μπορούν να προσεγγίσουν τις δύο περιοχές από Νότο και Βορρά αντιστοίχως.

Ο αμυντικός άξονας Σεβέρσκ-Σολεντάρ-Μπακχμουτ είναι ιδιαίτερα ισχυρός και είχε δημιουργηθεί ως εναλλακτική γραμμή άμυνας στην περίπτωση που έπεφταν τα mega-φρούρια της Ποπάσνα, του Σεβεροντονέτσκ και του Λισιτσάνσκ, για να εμποδίσει την προέλαση των Ρώσων σε Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ.

Οι Αμερικανοί ετοίμαζαν αυτόν τον αμυντικό άξονα (όπως και τις οχυρώσεις στις πόλεις) επί 8 χρόνια.

Η Δύση πίστευε πως ήταν ο μόνος τρόπος για να αναγκάσουν τους Ρώσους να εμπλακούν σε πολύμηνες μάχες σε αυτές τις περιοχές και θεωρούσαν πως η Ρωσία δεν θα άντεχε σε μία τέτοια διαδικασία και στην πολεμική φθορά.

Τελικά όμως αποδείχτηκε πως οι δυτικές προβλέψεις ήταν εσφαλμένες, καθώς η Ρωσία λόγω επάρκειας πόρων σε κάθε τομέα μπορεί να συνεχίσει την πολεμική προσπάθεια για αόριστο χρονικό διάστημα κάτι που αποδείχτηκε ότι δεν μπορούν να πράξουν οι δυτικές εύθραυστες οικονομίες.

 

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...