Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Το ΚΑΖΟ δεν έχει τέλος! Τα F(ail)-35 καθηλώνονται στο έδαφος και στο Ισραήλ

Μετά τις ΗΠΑ, τα μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35 καθηλώνονται στο έδαφος και στο Ισραήλ.
Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται προσωρινά κάθε δραστηριότητα των εν μέρει αόρατων για τα ραντάρ μαχητικών αεροσκαφών F-35, μετά την ανησυχία στις ΗΠΑ για πιθανό πρόβλημα στο σύστημα εκτίναξης των καθισμάτων των χειριστών τους.

Τα μαχητικά θα επιθεωρηθούν, διαδικασία που θα διαρκέσει μερικές ημέρες, ανέφερε η ισραηλινή ΠΑ μέσω Twitter. Αν χρειαστεί να διεξαχθούν έξοδοι αυτών των μαχητικών στο μεσοδιάστημα, θα απαιτείται ειδική άδεια του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ ακολουθεί την ανακοίνωση στις ΗΠΑ την Παρασκευή για πιθανή αστοχία υλικού των θηκών των φυσιγγίων με τα εκρηκτικά του συστήματος εκτίναξης των καθισμάτων των πιλότων σε τρεις τύπους αεροσκαφών των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένου του F-35, κάτι που προκάλεσε αναστολή ορισμένων επιχειρήσεων.

Το F-35 κατασκευάζεται από τη Lockheed Martin. Είναι επίσης γνωστό ως Joint Strike Fighter και στο Ισραήλ με την ονομασία «Αντίρ» («Δυνατό»).

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...