Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

17 βουλευτές υπό παρακολούθηση: Στοιχεία-κόλαφος στον πρόεδρο της επιτροπής!

Επιστολή-βόμβα με στοιχεία από τις αμερικανικές διωκτικές αρχές στην αρμόδια επιτροπή – Μείζον θέμα κατασκοπείας

Μία επιστολή-κόλαφος εστάλη στον πρόεδρο της ειδικής μόνιμης επιτροπής θεσμών και διαφάνειας από τον εκδότη της εφημερίδας «δημοκρατία» Ιωάννη Φιλιππάκη.

Στην συγκεκριμένη επιστολή παρατίθενται ατράνταχτα στοιχεία από τις Αμερικανικές διωκτικές αρχές, διεθνείς οργανισμούς και ερευνητικές ομάδες. Αλλά και μία επιστολή διακεκριμένου Βρετανού νομικού, ο οποίος έπεσε κι αυτός θύμα του ίδιου κυκλώματος.

Στα στοιχεία που συνάπτονται και πλέον είναι στα χέρια της επιτροπής και του προέδρου της, αναφέρονται ονομαστικά 17 Έλληνες βουλευτές, οι οποίοι έπεσαν θύματα παρακολούθησης από ένα σκοτεινό κύκλωμα, το οποίο στρέφεται ευθέως κατά της εθνικής ασφάλειας αλλά και του ίδιου του πολιτεύματος. Μέσα στα ονόματα είναι και αυτό του προέδρου της επιτροπής!

Διαβάστε την επιστολή όπως εστάλη:

«Προς:
κ. Αθανάσιο Μπούρα
Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας
Βουλή των Ελλήνων
Κοιν: – κ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
– κ.κ. Προέδρους κομμάτων
– Μέλη της Ειδικής Μόνιµης Επιτροπής

Αξιότιµε κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια του αιτήματος του κ. Πρωθυπουργού για έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής σας, µε σκοπό τη διερεύνηση των καταγγελιών του κ. Προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για εγκατάσταση παράνομου λογισμικού στο “κινητό” του τηλέφωνο και πιθανές υποκλοπές συνδιαλέξεὠν του, σας αποστέλλω -λόγω προφανέστατης συνάφειας των υποθέσεων- στοιχεία για τις υποκλοπές/hacking των λογαριασμών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) 17 βουλευτών (συμπεριλαμβανομένου του δικού σας), εμού, στελεχών της εφημερίδας µας, δικηγόρων και άλλων προσώπων.

Τα στοιχεία βασίζονται: – α) στην, απὀ 16/5/2022, προφορική κατάθεση του Βρετανού δικηγόρου της «δημοκρατίας» κ. David Hooper στην ανακρίτρια-αρεοπαγίτη του άρθρου 86, παρ. 4 του Συντάγματος, κα Κων. Αλεβιζοπούλου, η οποία διερευνούσε τις ψευδείς -όπως αποδείχθηκε µε το αµετάκλητο βούλευμα του Δικαστικού Συµβουλίου- καταγγελίες του πρωταγωνιστή της λίστας Λαγκάρντ, Σάµπυ Μιωνή, – β) στο, από 9/11/2021, αρχικό γραπτό υπόμνημα του κ. Hooper και — γ) στο, από 6/12/2021, συμπληρωματικό υπόµνηµα του κ. Hooper (τα οποία επισυνάπτονται στην παρούσα επιστολή µου).

Όπως ενόρκως καταθέτει ο κ. Hooper, όλα τα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο συνεργασίας του, για τη διερεύνηση της υπόθεσης, µε το FBI των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και επαφών του µε το εξειδικευμένο ινστιτούτο Citizens Lab του Πανεπιστηµίου του Τορόντο και στελέχη του διεθνούς ειδησεογραφικού οργανισμού Thomson Reuters. Τα κατατεθέντα στοιχεία αποδεικνύουν τη διάπραξη των εγκληµατικών ενεργειών των υποκλοπών/hacking την περίοδο 2015-16, όταν η «δημοκρατία» διερευνούσε τη “λίστα Λαγκάρντ”. Ωστόσο, πλήθος άλλων ενδείξεων δείχνει τη συνέχιση των παράνομων παρακολουθήσεων μέχρι και τον Αύγουστο του 2019, όταν συνελήφθη, στη Νέα Υόρκη, απὀ το FBI ο Φυσικός αυτουργός τους, Ισραηλινός ντετέκτιβ Άβιραμ Αζάρι.

Λόγω της ταχύτητας ολοκλήρωσης της ανακριτικής διαδικασίας απὀ την κα Αλεβιζοπούλου, δεν ήταν δυνατή η δρομολόγηση δικαστικής συνεργασίας µε τις ΗΠΑ για την αποκάλυψη περισσότερων στοιχείων της λεγόμενης “ελληνικής πτυχής” του διεθνούς δικτύου παρακολουθήσεων µε κεντρικό πρόσωπο τον Αζάρι, ο οποίος εἶναι προφυλακισμένος από το 2019, ομολόγησε την ενοχή του ενώπιον του Δικαστηρίου της Νότιας Περιοχής της Νέας Υόρκης στις 20 Απριλίου 2022 και η ποινή κἀθειρξής του θα ανακοινωθεί στις 4.30 µ.µ.της 19 Οκτωβρίου 2022.

Είναι απαραίτητο για την προστασία των θεσμών, το κύρος της Βουλής των Ελλήνων και την ελευθερία του Τύπου, η Επιτροπή σας να διερευνήσει ταυτόχρονα και αυτή την υπόθεση».

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...