Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Εργαζόμενος κατήγγειλε ότι μέσα στη Google δρα θρησκευτική αίρεση και απολύθηκε

σχόλιο Γ.Θ : Και φυσικά δεν είναι η μόνη αίρεση μέσα στην google. Και φυσικά δεν είναι αυτή που κυριαρχεί γιατί αυτή που κυριαρχεί είναι ο σατανισμός. Μας το έχουν αποδείξει πολλές φορές...

Η Google είναι γνωστή για τη – μυστικοπαθή – εταιρική κουλτούρα της.

Κανείς δεν θα υποπτευόταν ότι πίσω από τα παρασκήνια λειτουργεί μια… πραγματική αίρεση.

Ένας εργαζόμενος της Google ισχυρίζεται ότι αυτό ακριβώς συμβαίνει, όπως περιγράφεται λεπτομερώς σε αυτή την… ασυνήθιστη έκθεση των New York Times.

Ο Kevin Lloyd, ένας εργαζόμενος που προσλήφθηκε για να εργαστεί ως παραγωγός βίντεο για το Google Developer Studio (GDS), ισχυρίζεται ότι τουλάχιστον 12 μέλη μιας σκοτεινής θρησκευτικής αίρεσης εργάζονται για το GDS και έχουν ακατάλληλο επίπεδο επιρροής στο εργασιακό περιβάλλον.

Ο Λόιντ ισχυρίζεται ότι κακώς απολύθηκε επειδή κατήγγειλε τη συμπεριφορά της ομάδας και έχει καταθέσει αγωγή κατά της Google και της εργολαβικής του εταιρείας ASG για παράνομη απόλυση, αντίποινα, συναισθηματική δυσφορία και μη προστασία του από διακρίσεις.

Ποιά είναι η… περίφημη θρησκευτική αίρεση που φέρεται να έχει «εισχωρήσει» στη Google

Η εν λόγω θρησκευτική ομάδα είναι γνωστή ως Fellowship of Friends.

Σύμφωνα με τους Times, η Κοινότητα «πιστεύει ότι η ανώτερη συνείδηση μπορεί να επιτευχθεί με την υιοθέτηση των καλών τεχνών και του πολιτισμού» και διαθέτει ένα συγκρότημα που εκτείνεται σε 1.200 στρέμματα στο Όρεγκον Χάουζ της Καλιφόρνια.

Η ομάδα έχει γίνει ακόμη και το αντικείμενο ενός ερευνητικού podcast στο Spotify που υπόσχεται να αποκαλύψει τα «σκοτεινά μυστικά» της.

Ο Peter Lubbers, επί μακρόν μέλος της Κοινότητας, ηγείται της GDS και έχει προσλάβει μια σειρά από άλλα μέλη της Κοινότητας, συμπεριλαμβανομένου του παραγωγού βίντεο Gabe Pannell, σημειώνουν οι Times.

Αλλά τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίεργα από αυτό. Το δημοσίευμα των Times αναφέρει ότι τα μέλη της Κοινότητας κατέχουν ρόλους στις εταιρικές εκδηλώσεις της Google, «δουλεύοντας σε γραφεία εγγραφών, φωτογραφίζοντας, παίζοντας μουσική, παρέχοντας μασάζ και σερβίροντας κρασί».

Η Google φέρεται επίσης να αγοράζει το κρασί που σερβίρεται σε αυτές τις εκδηλώσεις από ένα οινοποιείο που διευθύνει μέλος της Κοινότητας. Επιπλέον, η μήνυση του Lloyd ισχυρίζεται ότι η Google πλήρωσε για ένα «υπερσύγχρονο ηχοσύστημα που εγκαταστάθηκε στο σπίτι του Oregon House ενός μέλους της Κοινότητας, το οποίο εργαζόταν για την ομάδα ως σχεδιαστής ήχου».

Επιβεβαιώνονται ορισμένοι από τους ισχυρισμούς

Οι Times λένε ότι επιβεβαίωσαν ορισμένους από αυτούς τους ισχυρισμούς, αφού μίλησαν με οκτώ νυν και πρώην υπαλλήλους της Google, καθώς και εξετάζοντας δημόσια έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου ενός καταλόγου των μελών της Κοινότητας, φωτογραφιών εκδηλώσεων και υπολογιστικών φύλλων που τεκμηριώνουν τους προϋπολογισμούς των εκδηλώσεων.

Ένας άλλος εργαζόμενος, ο Erik Johanson, δήλωσε στους Times ότι η συνεργασία της Google με την ASG επέτρεψε στην ομάδα GDS να φέρει περισσότερα μέλη της Κοινότητας, καθώς οι εργαζόμενοι προσλαμβάνονται «με πολύ λιγότερο έλεγχο και πολύ λιγότερο αυστηρή διαδικασία επιβίβασης».

Η Ένωση Εργαζομένων της Alphabet (AWU) κατήγγειλε επίσης την πιθανή κατάχρηση του συστήματος σύναψης συμβάσεων της Google από τους διευθυντές σε ένα νήμα στο Twitter.

Τα παράπονα του Lloyd για την παρουσία της θρησκευτικής ομάδας φέρεται να αντιμετωπίστηκαν με αδιαφορία, ενώ ισχυρίζεται ότι απολύθηκε χωρίς λόγο λίγο μετά την καταγγελία του. Η Google απάντησε διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του Lloyd για διακρίσεις στην εταιρεία και λέει ότι απολύθηκε για θέματα απόδοσης.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...