Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Αργολίδος: Απάτη τα… θαύματα στο εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό

Και celebrities στη λαοθάλασσα πιστών στον λόφο του Λυκαβηττού
Οι δηλώσεις του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου για το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό και τη λειτουργία του, προκάλεσαν «πόλεμο» μέσα στην Εκκλησία.

Συγκεκριμένα, ο ιεράρχης, μιλώντας στην εκπομπή «Εδώ Πελοπόννησος» τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, υποστήριξε ότι παραπλανώνται οι πιστοί, με το πρόσχημα ότι δήθεν γίνονται θαύματα.

«Ένας άγιος ποτέ δεν θα διαφήμιζε ένα θαύμα» επισήμανε ο αρχιερέας και πρόσθεσε: «Το βασικό των αγίων είναι η ταπείνωση και όχι η διαφήμιση. Όταν, λοιπόν, σε αυτόν τον χώρο δήθεν γίνονται θαύματα και πηγαίνουν τηλεοράσεις και το δείχνουν παντού, είναι απαράδεκτο».

Ο μητροπολίτης Αργολίδος αναφέρθηκε στην εν λόγω ενορία με αφορμή την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που αναγνώστηκε σε όλους τους ναούς την Κυριακή με τίτλο «Τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος και οι ψευδοπροφήτες», και τόνισε ότι η Εκκλησία έχει κάνει επίσημες καταγγελίες, όμως όλες μπήκαν στο συρτάρι με «άνωθεν εντολή»!
Παριστάνουν τους προφήτες

«Δυστυχώς, κάποιοι μέσα στον χώρο της Εκκλησίας εκμεταλλεύονται τις δυσκολίες των ανθρώπων και παριστάνουν τους προφήτες και τους αγίους. Οι άνθρωποι καλούνται να είναι πιο προσεκτικοί και να μη δίνουν βάση σε όποιον παριστάνει τον προφήτη» συνέστησε ο σεβασμιότατος.

Χωρίς να μασάει τα λόγια του, ο κ. Νεκτάριος χαρακτήρισε «μεγάλη πληγή» το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό και συμπλήρωσε ότι τα κίνητρα για όλα αυτά μπορεί να είναι ο εγωισμός και η φιλοδοξία των ανθρώπων, που μέχρι πρότινος ήταν το «τίποτα» και τώρα έχουν επιρροή, χωρίς να αποκλείει και τα οικονομικά κίνητρα, αφού τον ναό επισκέπτονται χιλιάδες πιστοί!

«Οι άνθρωποι αυτοί είναι σαν τις σέχτες που αποκτούν οπαδούς, και αυτό δεν είναι στο πνεύμα του Χριστού» υπογράμμισε ο κ. Νεκτάριος για τους ιερείς που επικαλούνται ότι κάνουν θαύματα, χαρακτηρίζοντάς τους αγύρτες που οδηγούν στην πλάνη χιλιάδες ανθρώπους και τους εκμεταλλεύονται στο όνομα του Χριστού.

Ακόμη, έκανε γνωστό με φανερή αγανάκτηση ότι έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις για την περίπτωση του ναού των Αγίων Ισιδώρων και του εφημερίου του π. Δημητρίου, τα πορίσματα των οποίων είναι καταπέλτης, όμως έμειναν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα.

«Ο ιερέας αυτός πρέπει να καθαιρεθεί» δήλωσε κατηγορηματικά ο σεβασμιότατος, και αναρωτιέται για ποιον λόγο η Πολιτεία επεμβαίνει σε θέματα καθαρά εκκλησιαστικά και μάλιστα απειλεί, ενώ πρόκειται για μία απάτη ολκής.

Έντονη απορία έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι ούτε η Αρχιεπισκοπή -στα όρια της οποίας βρίσκεται ο συγκεκριμένος ναός-, αλλά ούτε και η Ιερά Σύνοδος έχουν πάρει επίσημη θέση και αρκέστηκαν σε μία γενική εγκύκλιο. Άλλωστε, να θυμίσουμε ότι το εν λόγω εκκλησάκι επισκέπτονται πολύ συχνά αρκετοί πολιτικοί και ορισμένοι έχουν τελέσει μυστήρια.
Αιτία διχασμού

Παράλληλα, ο μητροπολίτης Νεκτάριος αναφέρθηκε και σε γνωστό επίσκοπο της Κύπρου, ο οποίος με τις δήθεν προφητείες του προκαλεί αναστάτωση στην Εκκλησία και «μας έχει τρελάνει», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το θέμα των Αγίων Ισιδώρων, πάντως, εξελίσσεται σε αιτία διχασμού για το Σώμα της Εκκλησίας. Από τη μία ένας ιεράρχης με μακρά ποιμαντορία κατακεραυνώνει όσα συμβαίνουν εκεί και από την άλλη χιλιάδες πιστοί, μεταξύ των οποίων προβεβλημένα πρόσωπα και καλλιτέχνες, μιλούν για θαύματα διά του σταυρού που κρατά ο παπα-Δημήτρης.

Αμέτρητα βίντεο με μαρτυρίες και ιάσεις αρρώστων κατακλύζουν το διαδίκτυο και η Αρχιεπισκοπή στην οποία ανήκει ο ναός δεν έχει σχολιάσει το παραμικρό, προκαλώντας σύγχυση. Βέβαια, μετά τους μύδρους του σεβασμιότατου Νεκταρίου, ούτε από την πλευρά της συγκεκριμένης ενορίας έχει υπάρξει απάντηση. Οπως και να έχει, η ηγεσία της Εκκλησίας οφείλει να τελειώσει άμεσα το θέμα αυτό.
Και celebrities στη λαοθάλασσα πιστών στον λόφο του Λυκαβηττού

Αξίζει να αναφερθεί ότι, ανάμεσα στους χιλιάδες πιστούς που επισκέπτονται τους Αγίους Ισιδώρους, είναι και πολλά πρόσωπα της showbiz.

Ο ηθοποιός και νικητής του «Survivor 1» Γιώργος Αγγελόπουλος επισκέπτεται αρκετές φορές κάθε χρόνο το εκκλησάκι. Στο ίδιο εκκλησάκι εκκλησιάζεται και ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης, ο «παπα-Γρηγόρης» από το επιτυχημένο σίριαλ του ΑΝΤ1 «Αγριες μέλισσες».

Ο τραγουδιστής Ηλίας Βρεττός είχε επισκεφθεί τους Αγίους Ισιδώρους για να προσευχηθεί μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε, ενώ και ο συνάδελφός του Γιώργος Τσαλίκης είχε βρεθεί πολλές φορές στον ναό. Επίσης, ο εφημέριος του ναού παπα-Δημήτρης είχε ευλογήσει τον παρουσιαστή Κωνσταντίνο Αγγελίδη, τον οποίο επισκέφτηκε μαζί με τον Τίμιο Σταυρό στο Ασκληπιείο Βούλας μετά το σοβαρό τροχαίο που είχε την παραμονή των Χριστουγέννων του 2017.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...