Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Το “λάθος” του CNN που αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση Biden προετοιμάζεται για το πετρέλαιο στα 200 δολάρια

Αν οδηγηθεί το πετρέλαιο στα 200 δολάρια, θα μεταφραστεί στην αντλία των αμερικανικών πρατηρίων σε επιπλέον 10 δολάρια

Ενώ η κυβέρνηση Biden προσπαθεί να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί εις βάρος της, παράλληλα προετοιμάζεται για ένα σενάριο που κανείς δεν θέλει να σκέφτεται.
Να οδηγηθεί το πετρέλαιο στα 200 δολάρια, επίπεδο που θα μεταφραστεί στην αντλία των αμερικανικών πρατηρίων σε επιπλέον 10 δολάρια.

Τα προβλήματα της κυβέρνησης Biden

Για μια κυβέρνηση που προέβλεπε πέρυσι την ισοπέδωση του υψηλού πληθωρισμού και μια ιστορικά ταχεία ανάκαμψη από την οικονομική κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία, υπάρχει ένα επίπεδο απογοήτευσης που συνοδεύεται από μια οξεία επικίνδυνη στιγμή.
Τα προβλήματα του πληθωρισμού είναι γνωστά.
Οι τιμές του φυσικού αερίου κυμαίνονται στα 5 δολάρια ανά γαλόνι.
«Δεν χρειάζεται να είναι κανείς γνώστης για να ξέρει πώς εξελίσσονται ιστορικά οι γραμμές προεδρικής αποδοχής και οι τιμές του φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε στο CNN ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Μια δημοσκόπηση του CNN για το χειρισμό της προεδρίας από τον Biden διαπιστώνει ότι μόλις το 39% των Αμερικανών εγκρίνει τη δουλειά που κάνει.
Οι αριθμοί του για την οικονομία, τις τιμές του φυσικού αερίου και τον πληθωρισμό συγκεκριμένα είναι ακόμη χειρότεροι στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Η “ανάλυση” του CNN

Το CNN προσπαθεί να βρει το τι κρύβεται πίσω από την τρέχουσα κρίση βενζίνης και επίσης προσπαθεί να εξηγήσει, χωρίς να το πει πραγματικά, ότι το μόνο πράγμα που μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα είναι περισσότερη προσφορά, αλλά αυτό δεν μπορεί και δεν θα συμβεί γιατί οι οικολόγοι και περιβαλλοντολόγοι δεν θα συμφωνήσουν ποτέ να ενισχύσουν την παραγωγή.

Κάτι που μας φέρνει στο σημείο, όπως γράφει ο Phil Mattingly του CNN, ότι «αντί να διαχειρίζονται μια οικονομία σε μια σταθερή περίοδο ανάπτυξης, οι οικονομικοί αξιωματούχοι αναλύουν και μοντελοποιούν τα χειρότερα σενάρια όπως ένα σοκ στις τιμές του πετρελαίου που αγγίζουν τα 200 δολάρια το βαρέλι και τι μπορεί να σημαίνει για την οικονομία».
Αυτό αναφέρει σε άρθρο με τίτλο «Δώσε μας ένα σχέδιο ή δώσε μας κάποιον να κατηγορήσουμε».

Μειώνονται τα αποθέματα

Σύμφωνα με τον ενεργειακό αναλυτή του Bloomberg, Javier Blas, τις τελευταίες 2 εβδομάδες, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αποστραγγίσει 13,7 εκατομμύρια βαρέλια από τα αποθέματα (SPR), και συνεχίζει.
Και ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει μετά την εξάντληση αυτών των αποθεμάτων.

Με τον τρέχοντα ρυθμό ρεκόρ της αποστράγγισης SPR, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο Biden θα πρέπει να τερματίσει τις τεχνητές προσπάθειές του να διατηρήσει την τιμή του πετρελαίου χαμηλότερη έως τον Οκτώβριο.
Αυτό σημαίνει ότι εάν ο Putin δεν τελειώσει τον πόλεμό του κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους 5 μήνες, υπάρχει μια σημαντική πιθανότητα το πετρέλαιο να φτάσει σε τιμή ρεκόρ περίπου 200 δολάρια – ακριβώς την τιμή για την οποία προετοιμάζεται ο Λευκός Οίκος.
Και αυτό μεταφράζεται σε 10 δολάρια επιπλέον στην βενζίνη.

www.bankingnews.gr
https://www.triklopodia.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...