Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Κόλαση σαν δημιουργία δεν υφίσταται

Κόλαση σαν δημιουργία δεν υφίσταται. Δεν εποίησε ο Θεός κόλαση και πυρ κολάσεως. Η κόλαση υφίσταται αλλά είναι μια κατάσταση την οποία δημιουργούμε μόνοι μας. Το μόνο που υπάρχει είναι το Άκτιστο Φως, που αναβλύζει αιώνια από την μακάρια φύση και ουσία του Θεού. Το Άκτιστο Φως λέγεται και Δόξα του Θεού.

Στον άλλον κόσμο, όλες οι ψυχές θα βλέπουν αυτήν την Δόξα του Θεού, δηλ. το Άκτιστο Φως. Και στους μεν σεσωσμένους θα ενεργεί ως Φως, που θα το δέχονται, θα φωτίζονται και θα το αντανακλούν και έτσι θα γίνονται «Χριστοειδής», δηλ. όμοιοι με τον Χριστό.

Στους δε κολασμένους, το Άκτιστο Φως θα ενεργεί ως πυρ, ως φωτιά (πυρ κολάσεως). Θα βομβαρδίζονται οι κολασμένοι από άπειρους τόνους Θείας Αγάπης, δια του Ακτίστου Φωτός, αλλά δεν θα την δέχονται, λόγω της αμετανόητης επίγειας ζωής τους και θα την «μεταφράζουν» σε άπειρους τόνους μίσους, κακίας, κόλασης και φωτιάς που θα τους κατακαίει! Μόνοι τους δηλ. μετατρέπουν, την Αγάπη και το Φως του Κυρίου, σε μίσος και σκότος.

Το Άκτιστο Φως λοιπόν ενεργεί αντίθετα, διότι οι προαιρέσεις των ψυχών ήταν και είναι διαφορετικές εφόρου ζωής. Δεν θα μπορούν οι κολασμένοι να κατηγορήσουν το Θεό ότι είναι σκληρός, διότι όπως εμφανίζεται στους σεσωσμένους, έτσι εμφανίζεται και σε αυτούς, ως Άκτιστο Φως. Οι κολασμένοι θα κατηγορούν μόνο τον εαυτόν τους και όχι το Θεό. Επομένως ο Θεός δεν κολάζει κανέναν, αλλά οι άνθρωποι αυτοκολάζονται, εξαιτίας της αμετανοησίας τους.

Γέροντας Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...