Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Ουκρανία: Έσπασαν το αμάξι Μητροπολίτη της κανονικής Εκκλησίας

Ιδού τα κατορθώματα της...ενότητας των Βαρθολομαίου-Επιφάνιου

“Παίρνει φωτιά” το κλίμα στην Ουκρανία όσον αφορά την εκκλησιαστική διαμάχη.
Σύμφωνα με την Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων το πρωί της 5ης Ιουνίου, κοντά στην Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού της κανονικής ουκρανικής εκκλησίας στη Βίνιτσα, ένας άγνωστος άντρας επιτέθηκε στο αυτοκίνητο του Μητροπολίτη Βαρσανούφιου .

Ο άντρας που έσπασε το αυτοκίνητο του Μητροπολίτη είχε πάει στην Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στη Vinnytsia την προηγούμενη μέρα και υπέβαλε προκλητικές ερωτήσεις.

Ο Επίσκοπος επρόκειτο να επισκεφθεί για μια Θεία Λειτουργία το χωριό Aleksandrovka της περιοχής Zhmerinka, στην περιοχή Vinnytsia.

Το αυτοκίνητο του κ. Βαρσανούφιου ήταν παρκαρισμένο στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού της κανονικής ουκρανικής εκκλησίας. Στις 6:00 ένα άγνωστο άτομο επιτέθηκε στο αυτοκίνητο, με αρκετά χτυπήματα σε αυτό, κατέστρεψε τα εκκλησιαστικά σκεύη και κάποια είδη του επισκόπου.

Στο τέλος της υπηρεσίας, ο Μητροπολίτης Βαρσανούφιος ανέφερε σε δήλωση στην αστυνομία.

«Όπως αποδείχθηκε αργότερα, αυτός ο πολύ άγνωστος άντρας, την παραμονή, ημερα Παρασκευή, επισκέφθηκε την Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού και ρώτησε: “Γιατί η Εκκλησία ασχολείται με την πολιτική;,” και ο πατέρας Νικολάι απάντησε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας δεν ασχολείται με την πολιτική», λέει η υπηρεσία Τύπου της εποχής.
Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε την αστυνομία για τη γρήγορη ανταπόκριση και για τη διασφάλιση του νόμου και της τάξης στην Αλεξάντροβκα, όπου οι εκπρόσωποι της νέας ουκρανικής εκκλησίας-OCU επιδιώκουν να μην αφήσουν τον Επίσκοπο της UOC στο συγκεκριμένο χωριό.

«Δεν υποχωρούμε στις προκλήσεις και συνεχίζουμε να προσευχόμαστε», τόνισε...

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...