Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Καμία απάντηση της Pfizer μετά τις πρώτες παρενέργιες και τα θύματα από το εμβόλιο

-Νεαρή γιατρός παρουσίασε «εγκεφαλομυελίτιδα» αφότου έκανε το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού
-Κορονοϊός-Πορτογαλία: Ανησυχία για τον θάνατο 41χρονης γιατρού - Είχε εμβολιαστεί 2 ημέρες πριν
-Ώρες αγωνίας για τον υποδιοικητή του Θριάσιου
-Νοσηλευτής κόλλησε κορονοϊό μια εβδομάδα αφού έκανε το εμβόλιο της Pfizer

σχόλιο Γ.Θ : Φέρτε και άλλα... έχουν μεγάλη επιτυχία...


Ο θάνατος της βοηθού Παιδιάτρου δύο ημέρες μετά τον εμβολιασμό της για Covid19 θέτει τις πορτογαλικές υγειονομικές αρχές «σε επιφυλακή»

Οι υγειονομικές αρχές στην Πορτογαλία σήμερα περιγράφονται ως «σε επιφυλακή» μετά τον μέχρι στιγμής ανεξήγητο θάνατο μιας 41χρονου παιδιατρικού βοηθού δύο ημέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου Covid.

Η γυναίκα, που μέχρι στιγμής δεν έχουν δημοσιευθεί τα στοιχεία της πέραν ​​από την ηλικία και την επαγγελματική της ιδιότητα, πέθανε στο κρεβάτι την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με αναφορές των ταμπλόιντ το σώμα της ανακαλύφθηκε από τον σύντροφό της όταν επέστρεψε στο σπίτι του ζευγαριού στη Maia από ένα γύρο στα καταστήματα.

Αυτός «ζήτησε βοήθεια και απεστάλη VMER (ιατρική ομάδα ανάνηψης). Καταβλήθηκαν προσπάθειες για την αναζωογόνηση του θύματος «χωρίς επιτυχία».

Η γυναίκα ήταν μία από τις 538 επαγγελματίες υγείας στο νοσοκομείο καρκίνου IPO του Πόρτο που έλαβαν τα πρώτα εμβόλια BioNTech / Pfizer την περασμένη Τετάρτη.

Σε δήλωση προς τον Τύπο, το νοσοκομείο επιβεβαίωσε ότι η γυναίκα «έλαβε το εμβόλιο στις 30 Δεκεμβρίου, χωρίς να έχει κοινοποιηθεί ανεπιθύμητη ενέργεια, ούτε τη στιγμή του εμβολιασμού ούτε τις επόμενες ημέρες. Η αποσαφήνιση της αιτίας του θανάτου θα ακολουθήσει τις συνήθεις διαδικασίες για αυτές τις περιστάσεις ».

Προβλέπεται αυτοψία, οπότε θα προκύψουν περαιτέρω πληροφορίες.

Λέει το ταμπλόιντ Correio da Manhã, δεν υπάρχει ένδειξη ότι η γυναίκα είχε «οποιαδήποτε ασθένεια ή επιπλοκή στην υγεία».

Προσφέροντας «θερμά συλλυπητήρια» στην οικογένεια και τους φίλους της γυναίκας, η δήλωση της IPO ανέφερε ότι η απώλεια της σε αυτό που περιέγραψε ως «ξαφνικό θάνατο» «είναι εξίσου αισθητή στο IPO Porto».portugalresident 3/1/20.

Οι μεξικανικές αρχές γνωστοποίησαν πως μελετούν την περίπτωση μιας 32χρονης γιατρού, που νοσηλεύεται, αφότου έλαβε το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech κατά της Covid-19.

Η γιατρός, το όνομα της οποίας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας ενός δημόσιου νοσοκομείου, στην πολιτεία Νουέβο Λεόν, στο βόρειο τμήμα του Μεξικού, αφότου εμφάνισε δυσκολία στην αναπνοή, σπασμούς και δερματικό εξάνθημα.

«Η αρχική διάγνωση είναι εγκεφαλομυελίτιδα», ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ.

Το υπουργείο πρόσθεσε πως η γιατρός έχει ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές πως οποιοσδήποτε ανέπτυξε φλεγμονή στον εγκέφαλο, μετά τη χορήγηση του εμβολίου.

Οι Pfizer και BioNTech δεν έχουν προς το παρόν σχολιάσει το περιστατικό.

Περισσότεροι από 126.500 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο Covid-19 στο Μεξικό. Η χώρα άρχισε τη διανομή της πρώτης δόσης των εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού σε υγειονομικούς, στις 24 Δεκεμβρίου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters https://www.naftemporiki.gr

Αναστάτωση έχει προκληθεί από την είδηση ότι υποδιοικητής νοσοκομείου της Αττικής με υποκείμενα νοσήματα μετά τη χορήγηση του εμβολίου για τον κοροναϊό, παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα και κρίθηκε επιβεβλημένη η εισαγωγή του στην εντατική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υποδιοικητής που αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα είχε κάνει το εμβόλιο την περασμένη Δευτέρα, όμως δύο μέρες αργότερα παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα και νοσηλεύτηκε στο Θριάσιο. Μάλιστα, υποβλήθηκε σε τεστ για κοροναϊό το οποίο ήταν αρνητικό.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και την επόμενη ημέρα κρίθηκε επιβεβλημένη η διασωλήνωσή του καθώς διαγνώστηκε αναπνευστική ανεπάρκεια λόγω της λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού που τον ταλαιπωρούσε.

Τόσο η λοίμωξη όσο και η νοσηλεία του 54χρονου πυροδότησαν πλήθος αντιδράσεων καθώς συσχετίστηκαν με τον εμβολιασμό στον οποίο είχε υποβληθεί.

Το υπουργείο Υγείας που επικαλείται η ιστοσελίδα protothema υπογραμμίζει πως νοσηλεύεται με αναπνευστική ανεπάρκεια λόγω λοίμωξης του κατώτερου αναπνευστικού και ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει συσχέτιση του εμβολιασμού με τη λοίμωξη που εμφάνισε.

tanea.gr

Θετικός στoν κορονοϊό, βρέθηκε 45χρονος νοσηλευτής στην Καλιφόρνια, μια εβδομάδα και πλέον αφού έκανε το εμβόλιο της Pfizer. Ο Μάθιου Ου., νοσηλευτής σε δύο διαφορετικά τοπικά νοσοκομεία στην Καλιφόρνια, έγραψε στις 18 Δεκεμβρίου στο Facebook πως έκανε το εμβόλιο της Pfizer και δήλωσε σε τοπικό κανάλι, θυγατρικό του ABC News, ότι το μπράτσο του πονούσε για μια ημέρα, αλλά δεν είχε άλλες παρενέργειες.

Έξι ημέρες αργότερα, την παραμονή των Χριστουγέννων, αρρώστησε αφού εργάσθηκε μια βάρδια στη μονάδα Covid-19, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Εμφάνισε ρίγη και αργότερα μυϊκούς πόνους και κόπωση. 

Επισκέφθηκε έναν χώρο drive through, όπου γίνονταν διαγνωστικά τεστ σε πολίτες και βρέθηκε θετικός στην Covid-19 μια ημέρα μετά τα Χριστούγεννα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ.

Ο Κρίστιαν Ρέιμερς, επιδημιολόγος στα Κέντρα Οικογενειακής Υγείας του Σαν Ντιέγκο, δήλωσε στο πλαίσιο του ίδιου ρεπορτάζ πως το σενάριο αυτό δεν ήταν απροσδόκητο.

newsit

 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...